Samsung evo 870 250gb %99 sağlık

Reaksiyon skoru
40
Bütçe
600
1670530270583.png

Arkadaşlar diskin içerisine windows kurdum ve sağlık 99 a düştü. Sıcaklıkta bu şekilde sizce normal mi? bunlarda okuma yazmalar:

windows kurmadan önce:
photo_2022-12-08_20-01-00.jpg

Kurduktan sonra:
photo_2022-12-08_20-01-51.jpg

sizce hızlar normal mi? sağlık neden düşmüştür? Çok bi veri yazmadım.

Son düzenleme:
Alıntıyı görüntüle
Arkadaşlar diskin içerisine windows kurdum ve sağlık 99 a düştü. Sıcaklıkta bu şekilde sizce normal mi? bunlarda okuma yazmalar:

windows kurmadan önce:
Alıntıyı görüntüle

Kurduktan sonra:
Alıntıyı görüntüle

sizce hızlar normal mi?
Diskin SMART hesaplamasında bir hata olmuş olabilir. O disk normal kullanımda birkaç aydan önce %99 olmamalı.

Hızlar normal, sağlık mevzusunu da şimdilik kafaya takma ama yine kısa zaman içinde %98 ve altı bir sağlık görürsen diskte bir sıkıntı olabilir.

Diskin SMART hesaplamasında bir hata olmuş olabilir. O disk normal kullanımda birkaç aydan önce %99 olmamalı.

Hızlar normal, sağlık mevzusunu da şimdilik kafaya takma ama yine kısa zaman içinde %98 ve altı bir sağlık görürsen diskte bir sıkıntı olabilir.
hocam bunlarda smart verileri
1670520755477.png
1670520769140.png

Ekler

• 1670520719961.png
    1670520719961.png
    73.5 KB · Hit: 37
Hocam bende 500gb modeli var benim yazma hızı 300 ü geçmiyor nedense ayar fln yaptınızmı ?

Hocam bende 500gb modeli var benim yazma hızı 300 ü geçmiyor nedense ayar fln yaptınızmı ?
ayar yaptım ancak sizinki 300ü geçmemesinin sebebi chache dolmuş olabilir. Ne kadar süredir kullanıp ne kadar sürede veri yazdığınız da önemli.

Hocam ne ayarı yaptınız söylermisiniz ?
Chache dolduysa nasil temizleyebilirim ?
Samsung magician programından full performance ye alırsanız performans artışı yaşarsınız youtube da kullanımı ile ilgili videolar mevcutur.

Chache yani 512mb LPDDR4 rami çoğunlukla temizleyemezsiniz gibi şeyler söyleniyor. Bende tam bilgi sahibi değilim ancak diski sıfırlayıp beklemenizde fayda var. Bir müddet süre sonra hala boşalmazsa arızalı olabilir.

Hocam başlığı görünce, bende de aynı ssd var 500gb versiyonu merak ettim kendim test yaptım atıyorum sizde karşılaştırın.

1 ARALIK TEST.png
bu 1 aralık tarihinde yaptığım test, aşağıya şimdi yaptığım testi de atıyorum

evo 870.jpg
8 aralık tarihli test

Sizin diğer değerlerinizin düşük olması kafa karıştırmasın siz sistemi bu ssd kurmuşsunuz ben bu diski sadece oyunları yükleme amaçlı kullanıyorum yani bu testler alınırken ssd kullanılmıyor bile(siz test yaparken arka planda windows işliyor). Sağlık değeri 1 aralık tarihi yaptığım testte %100 dü fakat onun ss elimde yok. Bugün yaptığım testte sağlık %99 düşmüş hemen hemen aynı boyutta veri yazmışız. Zaten 99 düşmesi muhtemel bir değer bundan sonra asıl ne zaman 98 düşecek onun takibi önemli. Ürünü amazondan almıştım.
ssd.png

valla bendede bu ssd var ama anlam veremediğim şekilde sağlık ve performans düştü, daha ürün 16 aylık ve 3 veya 5 yıl garantili sanırım sizce garantiye göndermelimiyim ?
yazma hızı özellikle çok düştü.
hddsentiel :

Ekler

• pff.png
    pff.png
    83.4 KB · Hit: 46
  • buff.png
    buff.png
    30.6 KB · Hit: 51
Hocam başlığı görünce, bende de aynı ssd var 500gb versiyonu merak ettim kendim test yaptım atıyorum sizde karşılaştırın.

Alıntıyı görüntüle bu 1 aralık tarihinde yaptığım test, aşağıya şimdi yaptığım testi de atıyorum

Alıntıyı görüntüle 8 aralık tarihli test

Sizin diğer değerlerinizin düşük olması kafa karıştırmasın siz sistemi bu ssd kurmuşsunuz ben bu diski sadece oyunları yükleme amaçlı kullanıyorum yani bu testler alınırken ssd kullanılmıyor bile(siz test yaparken arka planda windows işliyor). Sağlık değeri 1 aralık tarihi yaptığım testte %100 dü fakat onun ss elimde yok. Bugün yaptığım testte sağlık %99 düşmüş hemen hemen aynı boyutta veri yazmışız. Zaten 99 düşmesi muhtemel bir değer bundan sonra asıl ne zaman 98 düşecek onun takibi önemli. Ürünü amazondan almıştım.
Alıntıyı görüntüle
hocam kaç tl ye almıştınız?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,308
Üyeler
190,726
Son üye
clips
Geri