Monster Aryond A32 V1.1 32" 165hz 1ms 5.699 TL

BU monitöre nedense hiç güvenmiyorum, antipatik sanki :D

Bu led veya lcd farkı nedir, monitörlerde nasıl bir etkisi oluyor ki

Bu led veya lcd farkı nedir, monitörlerde nasıl bir etkisi oluyor ki

QHD Panel Özellikleri Nedir?​

QHD, standart 720p HD'nin dört katıdır. Bu da dört HD ekranla aynı sayıda pikseli, aynı boyuttaki bir ekrana, (2.560 x 1.440 p) sığdırma imkanı sunar. Quad HD ekranlar daha keskin görüntüler ve iyileştirilmiş netlik sunar. Bu bir telefon ekranında ciddi bir fark içermezken, piksel yoğunluğunun ve netliği korumak için daha fazla sayıda pikselin gerekli olduğu daha büyük ekranlarda QHD ciddi bir fark yaratacaktır. Daha yüksek ekran çözünürlüğü, oyunların daha pürüzsüz görünmesine de yardımcı olur. HD bir televizyonda bir futbol maçı izlemek ile QHD televizyonda futbol maçı izlemek arasında çok ciddi farklar vardır.

QHD Panel Özellikleri Nedir?​

QHD, standart 720p HD'nin dört katıdır. Bu da dört HD ekranla aynı sayıda pikseli, aynı boyuttaki bir ekrana, (2.560 x 1.440 p) sığdırma imkanı sunar. Quad HD ekranlar daha keskin görüntüler ve iyileştirilmiş netlik sunar. Bu bir telefon ekranında ciddi bir fark içermezken, piksel yoğunluğunun ve netliği korumak için daha fazla sayıda pikselin gerekli olduğu daha büyük ekranlarda QHD ciddi bir fark yaratacaktır. Daha yüksek ekran çözünürlüğü, oyunların daha pürüzsüz görünmesine de yardımcı olur. HD bir televizyonda bir futbol maçı izlemek ile QHD televizyonda futbol maçı izlemek arasında çok ciddi farklar vardır.
Hocam tmm da benim soruyla alakayı çözemedim :D

Geçen sene 1080p 240hz olan modelinden aldım. Üründe kronik olarak ölü piksel sorunu var. İlk başta değişim yaptırmıştım yeni gelende de 2 hafta sonra aynı sorun olmuştu. Alacak olan varsa göz önünde bulundursun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

+ dipnot; ürünü kullanmaya devam ediyorum. Ölü pikselde artma yok kullanım sırasında sıkıntı çıkartmıyor. Gayet memnunum

Son düzenleme:
Geçen sene kendi sitesinde 5500 tl olduğu aralıkta almıştım bu modelini. Odyssey G5 alternatifi olarak düşünebilirsiniz monitörü. Vatanda G5 i incelediğimde ghosting seviyelerinin yakın olduğu kanısına vardım. Monitör kesinlikle bir G7 değil eski jenerasyon VA panel kullanıyor ghosting kesinlikle göreceksiniz. Ancak gamma ve renk kalibrasyonu yapıldıktan sonra çok güzel bir görüntü veriyor. Işık sızma sorunu var ama sadece tamamen siyah ekranda açıdan bakınca belli oluyor. Soma gibi bir korku oyunununda """HDR""" açıkken bir defa bile gözüme çarpmadı. Ghosting, overdrive ve mprt gibi ayarlarla minimal denilemese bile göz yormayan bir seviyeye indirilebiliyor. Tabi bu benim göreceli fikrim. Zamanında G5 den 100 cd daha parlak olması, G SYNC desteği olması, ÇOK ÇOK daha iyi bir standı olması gibi sebeplerle G5 yerine tercih ettim. İlla benim gibi 32" istiyorsanız ve 7000+ tl bütçeniz yoksa güzel monitör. Aldığıma pişman değilim.

Geçen sene kendi sitesinde 5500 TL olduğu aralıkta almıştım bu modelini. Odyssey G5 alternatifi olarak düşünebilirsiniz monitörü. Vatanda G5 i incelediğimde ghosting seviyelerinin yakın olduğu kanısına vardım. Monitör kesinlikle bir G7 değil eski jenerasyon VA panel kullanıyor ghosting kesinlikle göreceksiniz. Ancak gamma ve renk kalibrasyonu yapıldıktan sonra çok güzel bir görüntü veriyor. Işık sızma sorunu var ama sadece tamamen siyah ekranda açıdan bakınca belli oluyor. Soma gibi bir korku oyunununda """HDR""" açıkken bir defa bile gözüme çarpmadı. Ghosting, overdrive ve mprt gibi ayarlarla minimal denilemese bile göz yormayan bir seviyeye indirilebiliyor. Tabi bu benim göreceli fikrim. Zamanında G5 den 100 cd daha parlak olması, G SYNC desteği olması, ÇOK ÇOK daha iyi bir standı olması gibi sebeplerle G5 yerine tercih ettim. İlla benim gibi 32" istiyorsanız ve 7000+ TL bütçeniz yoksa güzel monitör. Aldığıma pişman değilim.
Bende G5 ve Aryond modellerinin ikisini de kullanmış biri olarak kesinlikle Aryond diyorum, ghosting ikisinde de eşit seviyede sayılır ancak renk canlılığı ve resim kalitesi kesinlikle Aryond'un daha başarılı. Tabi ki bir G7 değil ama bütçesine göre kesinlikle tercih edilebilir bir model.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,662
Üyeler
184,818
Son üye
Yusufkya06
Geri