Çözüldü✓ Ekran kartı montajını yapamadım.

Reaksiyon skoru
6
Bütçe
10
Herkese merhaba parçaları kendim toparlayıp bi sistem oluşturdum fakat montajda ekran kartını takamadım acaba ekran kartı ile kasanın uyuşmama ihtimali var mı ya da başka bir hata mı yaptım acaba ?
Sistem özellikleri:

Asrock rx 6600
Ryzen 5500
Asus b450mk-ll
Goodram 8×2 3200mhz
Zalman i3 serisi mesh panel
James Donkey 500gb m2 ssd
Cooler master 650w 80+ bronze

Ekran kartını takarken izlediğim adımlar:
-Kasanın pci-e bolmesinden 2 adet çıkardım.
- Anakarttaki ekran kartı yuvasının tırnağını açtım.
-Ekran kartının slotunu anakartın yuvasına hizaladım ve hafif bir şekilde bastırdım ama çıt sesi gelmedi ve ekran kartın yan tarafındaki pci-e bolumu kasadan soktuğum yerlere tam uymadı gibi .
Birde ekran kartının pci-e bolumunün altında kalan metal çıkıntıyı anakart ve kasa arasına yerleştirmedim bilmiyordum çunku ondan da olabilir mi?

fan kısmı alta bakıcak şekilde slota hizala ve diklemesine baskı uygula, bir zamandan sonra çıt sesi gelecektir sonrasında vidalamayı yaparsın.

Kasanın pci bölmesini nasıl çıkardın ya da ne çıkardın ? Wut

Kasanın pci bölmesini nasıl çıkardın ya da ne çıkardın ? Wut
Arka vida kısmını diyot
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Herkese merhaba parçaları kendim toparlayıp bi sistem oluşturdum fakat montajda ekran kartını takamadım acaba ekran kartı ile kasanın uyuşmama ihtimali var mı ya da başka bir hata mı yaptım acaba ?
Sistem özellikleri:

Asrock rx 6600
Ryzen 5500
Asus b450mk-ll
Goodram 8×2 3200mhz
Zalman i3 serisi mesh panel
James Donkey 500gb m2 ssd
Cooler master 650w 80+ bronze

Ekran kartını takarken izlediğim adımlar:
-Kasanın pci-e bolmesinden 2 adet çıkardım.
- Anakarttaki ekran kartı yuvasının tırnağını açtım.
-Ekran kartının slotunu anakartın yuvasına hizaladım ve hafif bir şekilde bastırdım ama çıt sesi gelmedi ve ekran kartın yan tarafındaki pci-e bolumu kasadan soktuğum yerlere tam uymadı gibi .
Birde ekran kartının pci-e bolumunün altında kalan metal çıkıntıyı anakart ve kasa arasına yerleştirmedim bilmiyordum çunku ondan da olabilir mi?
O nu bende yaşadım ama altına kablo sıkışmıştı 😂😂

Kasanın pci bölmesini nasıl çıkardın ya da ne çıkardın ?
Dostum kasanın arka tarafında ekran kartının denk geldiği bölümde 5-6 tane çubuk var ızgara gibi ordan 2 tane çubuğun 1 irini vida ile diğerinide çubuğun çevresindeki izi sayesinde kopararak çıkardım.

fan kısmı alta bakıcak şekilde slota hizala ve diklemesine baskı uygula, bir zamandan sonra çıt sesi gelecektir sonrasında vidalamayı yaparsın.
İlk defa montaj yaptım ve açıkcası fazla baskı uygulamaktan çekindim anakarta ya da ekran kartına bi zarar veririm diye

Dostum kasanın arka tarafında ekran kartının denk geldiği bölümde 5-6 tane çubuk var ızgara gibi ordan 2 tane çubuğun 1 irini vida ile diğerinide çubuğun çevresindeki izi sayesinde kopararak çıkardım.

İlk defa montaj yaptım ve açıkcası fazla baskı uygulamaktan çekindim anakarta ya da ekran kartına bi zarar veririm diye
Tüm gücünle bastırmazsan sorun olmaz hocam.
buyur rehber olabilir belki

Slotu tam denk getir ve sert bastır sağa sola oynatmadan.

slotun tırnağını açtıktan sonra fan alta bakacak şekilde baskı uygula çıt sesi gelene kadar sonra güç kablolarını fln bağla tamamdır

Yani ekran kartı ve kasanın uyumsuzluğu diye bir şey yok mu ?

Bide konudan bağımsız olarak sizce sistem f/p olmuşmu tam 9.8k tuttu ( ekran kartı 2. El 8 aylık )

Son düzenleme:
Kasanın pci-e slotlarının orda bir adet vida var mış ondan dolayı takamamışım ekran kartını fakat şimdi hallettim , hepinize çok teşekkürler.

Geri