Sıcak çay ve kahveyi içemeyenler, alternatif çözümleriniz neler?

Annemler evde özellikle iki çayı birbirine karıştırıyor, siyah çay ve tomurcuk çay.
Kokusu ve tadı o kadar iyi oluyor ki anlatamam.
Hocam bunu hiç denemedim ben, benim içtiğim klasik çay. Denemek lazım.

Hocam bunu hiç denemedim ben, benim içtiğim klasik çay. Denemek lazım.
Kişiden kişiye göre değişebilir ama klasik çay gibi değil alttan kokulu kokulu aroma geliyor, o ağızdaki nefes alınca kalan tat oradan geliyor bile olabilir.

Kişiden kişiye göre değişebilir ama klasik çay gibi değil alttan kokulu kokulu aroma geliyor, o ağızdaki nefes alınca kalan tat oradan geliyor bile olabilir.
Doğru, deneyip görmek lazım

chai tea latte, doğadan sakura yapraklı yeşil çay

Arkadaşlar sorun başlıkta belirttiğim gibi. Sıcak bir şeyler içemiyorum, içtikten sonra dilim yanıyor hemen ve günlerce acıyor. Bir ortamda herkes çay ya da kahve içiyor mesela, ben ya soğuyana kadar bekliyorum ya da çok soğumadan içiyorum bu sefer de dilim yanıyor dediğim gibi. Bazılarının ağzı kazan gibi cidden kaynar çayı içiveriyorlar. Bunun bir taktiği fln var mı yoksa mecbur soğuyana kadar bekliyecek miyim?
Herhangi bir taktiği yok. Elbette kaynar sudan doldurulmuş çay bardağı birden içilmez. Ancak çay gelir gelmez ilk yudumu alanlar genelde dili yanmasın diye höpürdeterek küçük bir yudum alırlar. Bu işin olayı böyle başlar yani.

İçecekleri gerçek anlamda sıcak tüketmek zaten zararlı. Doğrusu ılık tüketmek. Çok basit bir şekilde biraz soğumasını bekleyebilirsin tüketmeden önce. Ben mesela çayı kaynar içmediğim zaman soğuk geliyor.

Herhangi bir taktiği yok. Elbette kaynar sudan doldurulmuş çay bardağı birden içilmez. Ancak çay gelir gelmez ilk yudumu alanlar genelde dili yanmasın diye höpürdeterek küçük bir yudum alırlar. Bu işin olayı böyle başlar yani.
Höpürdetelim bakalım, bir işe yarar belki :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İçecekleri gerçek anlamda sıcak tüketmek zaten zararlı. Doğrusu ılık tüketmek. Çok basit bir şekilde biraz soğumasını bekleyebilirsin tüketmeden önce. Ben mesela çayı kaynar içmediğim zaman soğuk geliyor.
Aynen zaten sıcak içemiyorum ya

Paşa çayı içebilirsin yada sıcak filtre kahve ama sütü soğuk olarak içebilirsin yada içine 2'er 3'er buz attırabilirsin.

Höpürdetelim bakalım, bir işe yarar belki :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aynen zaten sıcak içemiyorum ya
Bu arada cidden rahatsız oluyorsa evde çayı soğuk demleyebilirsin. Yaylada görmüştüm. Soğuk suyun üstüne çay atıyorlar. Biraz zahmetli ama çayın tadını kesinlikle değiştiriyor. Bayağı hoşuma gitmişti.

Bu arada cidden rahatsız oluyorsa evde çayı soğuk demleyebilirsin. Yaylada görmüştüm. Soğuk suyun üstüne çay atıyorlar. Biraz zahmetli ama çayın tadını kesinlikle değiştiriyor. Bayağı hoşuma gitmişti.
Hocam evde sıkıntı yok ben zaten kendime göre ayarlıyorum da dışarda işte biraz sıkıntı, kısa sürede içmen gerekiyor mesela ve sıcak oluyor o bakımdan.

Genetik maalesef

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,165,886
Üyeler
185,187
Son üye
mahmutt1
Geri