Vatanda ki o fiyatlar uydurma bunu hep yapıyor vatan yine eski haline gelecek.Vatanda indirimler bitti. Fiyatlara zam yapıldı. İhtiyacı olan kaçırmasın.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Eder
Hayır yok. Uyumlu çalışırlar.2 tane alsak uyumsuzluk olma ihtimali var mı ?
Geçen hafta bayağı iyi ve geniş yelpazeli bir indirim vardı. Peşin fiyatına 6 taksit de yapıyorlar. Bir daha o fiyatlara o ürünler düşmez. Başka ürünler belki düşer.Vatanda ki o fiyatlar uydurma bunu hep yapıyor vatan yine eski haline gelecek.
Dual chanel mantığı böyle çalışıyor.tek kanal 16 ile 2x8 çok farkeder mi sistemde
Sen DDR, yani DOUBLE data rate olayını çok yanlış anlamışsın.Dual chanel mantığı böyle çalışıyor.
Eğer 1 adet 3200 mhz ram takarsan o hızın yarısını kullanırsın.
Yani 1600 mhz hızda çalışır.
İkinci aynı ram'ı yanına takarsan Dual chanel özelliğine kavuşur 3200 mhz hızı tamı tamına alırsın.
Bu konu hakkında çok tartışdım diğer forumlarda. Ama nafile.
Adamlara diyorum bana inanmıyorsan o zaman Cpu-z programında neden tek Ramın Yarı-yarıya hızı olduğunu gösteriyor?
Yok bilmem ne konuşuyolar kendi anladıkları kadarıyla.
Firmalar enayi değil tek ramın hızını 3200 mhz yapsın.
Mesela 500 gb HDD yada başka bir bellek alıyon.
Neden 460 gb civarı çıkıyor? Kağıt üzerinde adamları kandırmaca oyunu derler buna.
Sadece tek kanallarda mhzyi yari yariya gostermiyor. Dualde de gecerli, adi ustunde double data rateDual chanel mantığı böyle çalışıyor.
Eğer 1 adet 3200 mhz ram takarsan o hızın yarısını kullanırsın.
Yani 1600 mhz hızda çalışır.
İkinci aynı ram'ı yanına takarsan Dual chanel özelliğine kavuşur 3200 mhz hızı tamı tamına alırsın.
Bu konu hakkında çok tartışdım diğer forumlarda. Ama nafile.
Adamlara diyorum bana inanmıyorsan o zaman Cpu-z programında neden tek Ramın Yarı-yarıya hızı olduğunu gösteriyor?
Yok bilmem ne konuşuyolar kendi anladıkları kadarıyla.
Firmalar enayi değil tek ramın hızını 3200 mhz yapsın.
Mesela 500 gb HDD yada başka bir bellek alıyon.
Neden 460 gb civarı çıkıyor? Kağıt üzerinde adamları kandırmaca oyunu derler buna.
Tek kanal cunku :d? Verdigin bilgi yanlis iki turlu de 3200Mhz'de calisir 1600 olarak gosterir. (Double)Tek ram taktığınızda neden single chanel diyorsunuz peki? Onada Dual chanel desenize![]()
O zaman sen söylediğin türlü iki adet aynı ram yan yana gelirse 6400 mhz ram kullanıyorsun demektir?Tek kanal cunku :d? Verdigin bilgi yanlis iki turlu de 3200Mhz'de calisir 1600 olarak gosterir. (Double)
Farkli dillerde mi anlatmamiz gerek dostum? 1600MHZ'DE ÇALIŞMIYOR. Adı üstünde DOUBLE Data Rate, 3200MHz ramlerin varsa 1600MHz olarak gozukuyor 2 ile çarparak (./x) asıl mhz degerine ulasiyorsun. 2 Tane 3200MHz ram 6400MHz'de calismiyor.O zaman sen söylediğin türlü iki adet aynı ram yan yana gelirse 6400 mhz ram kullanıyorsun demektir?
Tek ram 1600 hızda çalışıyor ama yanina daha 1600 eklendi mi 3200 mhz tam kullanıyor bantgenişliği.
Bir nevi Raid 0 teknolojisi gibi
Senin söylediğine göre 4 ram yakınca 12800 Mhz ram kullanıyoruz iyiymiş. Öyle bir şey yok orada Dual channel ram varkende yarı hız gösterir.O zaman sen söylediğin türlü iki adet aynı ram yan yana gelirse 6400 mhz ram kullanıyorsun demektir?
Bu konuda satılan Tek ram 1600 hızda çalışıyor ama yanina daha 1600 eklendi mi 3200 mhz tam kullanıyor bantgenişliği.
Bir nevi Raid 0 teknolojisi gibi