Bu zamanda pc alınır mı?

mert333

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
300
Merhabalar, acil bilgisayara ihtiyacım var fakat kararsızım. Şuan amd işlemcilerin (ddr4) önü tıkandı yani bir bilgisayar alacak olursam işlemci upgrade imkanım az olacak. Yeni ekran kartları da çıkıyor. Bu yaz stajlarım var ve ardından bir işe gireceğim bilgisayar mühendisliğinden mezun olacağım. Şimdilik idareten bir iş laptobu mu alsam yoksa bir hazır sistem mi alayım? Eğer uçurum bir fark olacaksa f/p olarak beklemeyi düşünüyorum. Yok o kadar da fark olmaz ise 2k için bir hazır sistem almayı düşünüyorum.

Merhabalar, acil bilgisayara ihtiyacım var fakat kararsızım. Şuan amd işlemcilerin (ddr4) önü tıkandı yani bir bilgisayar alacak olursam işlemci upgrade imkanım az olacak. Yeni ekran kartları da çıkıyor. Bu yaz stajlarım var ve ardından bir işe gireceğim bilgisayar mühendisliğinden mezun olacağım. Şimdilik idareten bir iş laptobu mu alsam yoksa bir hazır sistem mi alayım? Eğer uçurum bir fark olacaksa f/p olarak beklemeyi düşünüyorum. Yok o kadar da fark olmaz ise 2k için bir hazır sistem almayı düşünüyorum.
alacağınız ddr4 sistemde 5800x3d gibi bir işlemci olacaksa ki 2k ya yönelikse önerimdir direk düşünmeden alın. Piyasa aşırı hareketli yarın sabah uyanınca ekmek almakta zorluk çekmeyiz inşallah diye korkuyoruz. Fiyatlkar aşırı oynak ve ddr4 de dediğim işlemci gibi işlemci kullanacaksan o sana rahat 4 yıl kadar yetecektir. Tabi o arada da belini doğrultup parasal anlamda ddr5 sistemler daha alınabilir hale geldikçe alırsın şahsi görüşüm.

Ne alabiliyosan kârdır, kafandaki sistemi söyle bütçene göre 2 dk da sistem toplarlar burda sana veya hazır sistem önerirler ki giriş orta seviye pcler hazır sistem olarak genelde daha ucuza geliyo

Ne kadarlık pc alacaksın hocam düşük bütçede alacaksan problem olmaz 10 15 arası diyelim en fazla aldığın fiyata bir iki aşağısına satarsın

Ne kadarlık pc alacaksın hocam düşük bütçede alacaksan problem olmaz 10 15 arası diyelim en fazla aldığın fiyata bir iki aşağısına satarsın
Aklımda 2k giriş için bir sistem var. 12400f-r5 5600, 3060ti-6700xt gibi

Vall hocam onlar işte 15 den başlar 20 bine kadar onu bilemedim orda sana kalmış ama şunu düşün ihtiyacın varsa şu anda ben bu sistemi alıp sonra kaça satarım atıyorum 6 ay sonra satınca da DDR 5 platformuna geçiş yaparsın şu anda ddr5 3060 ti 30 bin civarı tutar bi düşün

ddr5 in oturması 1-2 seneyi bulur. kampanyalardan 12400f - 6700xt li bir sistem yapıştır. nvidia cı isen 3060 12gb

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,409
Üyeler
195,620
Son üye
Anıl Ömer Eker
Geri