ASUS ROG STRIX G16 G614JV-N3157 ekran kararıyor

Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar Selamlar,

06.03.2023 tarihinde GPN Teknoloji firmasından Hepsiburada aracılığıyla ASUS ROG STRIX G614jv notebook satın aldım. Bilgisayarı aktif olarak kullandım. Birkaç günden beri bir sorun yaşamazken 2 gündür çok nadirde olsa bilgisayardaki ekranım kararıyor. İşin garibi görüntü var fakat o kadar karanlık ki neredeyse görünmüyor. Ancak yakınlaşınca veya dikkatli bakınca ekranı görebiliyorsunuz. Bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra görüntü geliyor. 10.03.2023 tarihinde ise kasasını açıp SSD upgrade yaptım. 1TB'lık Kingston Fury M.2 SSD taktım. Bu sorun ondan sonra oluşmaya başladı diyebilirim. Onunla bir alakası var mıdır diye düşünüyorum. Çünkü panelde sorun olsa bilgisayarı açıp kapattıktan sonra düzelmez veya normal kullanırken de sorun olur diye düşünüyorum. Bugün için de bilgisayarı açık bırakıp mutfağa gittim. Geri geldiğimde bilgisayarın ekranı kararmıştı. Ekranı kapatıyorum fakat uyku moduna geçmesi gerekirken geçmiyor. Açıkçası sorun nedir tam anlayamıyorum.

Yardımcı olursanız çok sevinirim dostlarım.

Aldığım notebook = https://www.gpnteknoloji.com/urun/a...gb-ram-512gb-ssd-8gb-rtx4060-16-inc-fhd-165hz

Ekler

• WhatsApp Image 2023-03-13 at 11.46.36.jpeg
    WhatsApp Image 2023-03-13 at 11.46.36.jpeg
    191.1 KB · Hit: 139
  • WhatsApp Image 2023-03-13 at 11.46.35.jpeg
    WhatsApp Image 2023-03-13 at 11.46.35.jpeg
    242.1 KB · Hit: 124
  • WhatsApp Image 2023-03-13 at 11.46.34 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-03-13 at 11.46.34 (1).jpeg
    290.5 KB · Hit: 115
  • WhatsApp Image 2023-03-13 at 11.46.34.jpeg
    WhatsApp Image 2023-03-13 at 11.46.34.jpeg
    174.8 KB · Hit: 114
Dün bende SSD ve ram takviyesi yaptım fakat böyle bir sorun ile karşılaşmadim. Sadece daha öncesinden uzun süre işlem yapmayınca ekran kapanmıştı daha sonra açmak isteyince açamadım reset attım.

sanırım windows ile alakalı uyku moduyla bi problem var. Ne zaman uyku modu kullanılacak olsa pc kilitleniyor, ekran gidiyor gelmiyor, bazen ekran kararmadan kilitleniyor ve hiçbir işlem yapmama izin vermiyor. Daha 3 aylık pcyi geri göndermeyi düşündüm sorun pcde diye. Uyku modunu devre dışı bırakıp kullanmayı dene bakalım sorun olacak mı

Arkadaşlar Selamlar,

06.03.2023 tarihinde GPN Teknoloji firmasından Hepsiburada aracılığıyla ASUS ROG STRIX G614jv notebook satın aldım. Bilgisayarı aktif olarak kullandım. Birkaç günden beri bir sorun yaşamazken 2 gündür çok nadirde olsa bilgisayardaki ekranım kararıyor. İşin garibi görüntü var fakat o kadar karanlık ki neredeyse görünmüyor. Ancak yakınlaşınca veya dikkatli bakınca ekranı görebiliyorsunuz. Bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra görüntü geliyor. 10.03.2023 tarihinde ise kasasını açıp SSD upgrade yaptım. 1TB'lık Kingston Fury M.2 SSD taktım. Bu sorun ondan sonra oluşmaya başladı diyebilirim. Onunla bir alakası var mıdır diye düşünüyorum. Çünkü panelde sorun olsa bilgisayarı açıp kapattıktan sonra düzelmez veya normal kullanırken de sorun olur diye düşünüyorum. Bugün için de bilgisayarı açık bırakıp mutfağa gittim. Geri geldiğimde bilgisayarın ekranı kararmıştı. Ekranı kapatıyorum fakat uyku moduna geçmesi gerekirken geçmiyor. Açıkçası sorun nedir tam anlayamıyorum.

Aldığım notebook = https://www.gpnteknoloji.com/urun/a...gb-ram-512gb-ssd-8gb-rtx4060-16-inc-fhd-165hz
Ekran kartı sürücüsü çöküyor. Mux switch açık kullanın.

birde o sorunla karşılaştığın zaman CTRL + Win + shift + B tuşlarına basmayı dener misin ?

sanırım windows ile alakalı uyku moduyla bi problem var. Ne zaman uyku modu kullanılacak olsa pc kilitleniyor, ekran gidiyor gelmiyor, bazen ekran kararmadan kilitleniyor ve hiçbir işlem yapmama izin vermiyor. Daha 3 aylık pcyi geri göndermeyi düşündüm sorun pcde diye. Uyku modunu devre dışı bırakıp kullanmayı dene bakalım sorun olacak mı
Bilgisayarı ilk aldığımda uyku modunu devre dışı bırakmıştım. İlk işlemlerimden biri oldu. Yaklaşık 1 saat önce ASUS'un Armory Create uygulamasında modern bekleme asistanı diye bir ayarı olduğunu gördüm ve onu kapattım. Bekleyeceğim tekrar olacak mı diye.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Nereden ayarlayabilirim Hocam o ayarı ?

birde o sorunla karşılaştığın zaman CTRL + Win + shift + B tuşlarına basmayı dener misin ?
Maalesef onuda denemiştim fakat aynı sonuç hocam.

Arkadaşlar Selamlar,

hocam bu kadar kısılması normal değil de şu ayarı da yapar mısınız oradaki tik i kaldırın

Ekler

• Ekran görüntüsü 2023-03-14 143615.png
    Ekran görüntüsü 2023-03-14 143615.png
    18.8 KB · Hit: 120
armoury create ultimate mode aç
Şu an o şekilde çalışıyor.

hocam bu kadar kısılması normal değil de şu ayarı da yapar mısınız oradaki tik i kaldırın
Valla bence de normal değil hocam. Dediğiniz ayara baktığımda bende gözükmüyor. O kutucuklu yer. Parlaklık ayarının üstüne de tıklanmıyor maalesef

win 10 mu kullanıyorsunuz
Windows 11 kullanıyorum

Aynı hatayı almaya devam ediyor musunuz ?

Eğer devam ediyorsa ekran kartı ile ilgili bir sıkıntı var demektir. Ben çok dedim asus alamayın diye ama :D işte.
Valla dostum yalan yok bilgisayarımdan çok memnunum :LOL: fakat bu sorun canımı sıktı yalan yok.

Aynı hatayı almaya devam ediyor musunuz ?

Eğer devam ediyorsa ekran kartı ile ilgili bir sıkıntı var demektir. Ben çok dedim asus alamayın diye ama :D işte.
Eklemeyi unutmuşum. Sorun devam edip etmediğini test edemiyorum çünkü çok nadir oluyor. Bazen hiç olmuyor.

Windows 11 kullanıyorum

Valla dostum yalan yok bilgisayarımdan çok memnunum :LOL: fakat bu sorun canımı sıktı yalan yok.

Eklemeyi unutmuşum. Sorun devam edip etmediğini test edemiyorum çünkü çok nadir oluyor. Bazen hiç olmuyor.
Yük ve ağır oyunlarda bu çökmeyi yaşayacaksın. Geçmiş olsun şimdiden.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,173,825
Üyeler
186,383
Son üye
mami4798
Geri