bilgisayar açılmıyor help

ZorTİnaYtİ

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
112
arkadaşlar sistem şu sekilde
12400f
3060ti gaming x trio
32 gb ram
h610m h
700w psu
bu şekilde başlattığımda 5 bip sesi veriyor fakat araştırdığımda işlemci hatası diyor
farklı bir ekran kartı taktığımda gt 710* görüntü alıyorum işlemci ekran kartındamı işlemcidemi

arkadaşlar sistem şu sekilde
12400f
3060ti gaming x trio
32 gb ram
h610m h
700w psu
bu şekilde başlattığımda 5 bip sesi veriyor fakat araştırdığımda işlemci hatası diyor
farklı bir ekran kartı taktığımda gt 710* görüntü alıyorum işlemci ekran kartındamı işlemcidemi
Ekran kartını değiştirip deniyorsun ve sistem sorunsuz açılıyor. Bu da sorunun ekran kartı kaynaklı olduğunu söylüyor. BIOS güncellemeyi dene hocam GT 710 takılıyken.

Ekran kartını değiştirip deniyorsun ve sistem sorunsuz açılıyor. Bu da sorunun ekran kartı kaynaklı olduğunu söylüyor. BIOS güncellemeyi dene hocam GT 710 takılıyken.
güncelliyemiyorum bios id check error hatası veriyor simdi bunu düzelmeye çalışıyorum *-*

güncelliyemiyorum bios id check error hatası veriyor simdi bunu düzelmeye çalışıyorum *-*
Anakartın üstünde REV numarası olacak onu söyler misin? Eğer kutusu yanındaysa kutusunun üstünde anakartın özellikleri yazan bir etiket olacak onun fotoğrafını atabilir misin?

Anakartın üstünde REV numarası olacak onu söyler misin? Eğer kutusu yanındaysa kutusunun üstünde anakartın özellikleri yazan bir etiket olacak onun fotoğrafını atabilir misin?
HOCAM ANAKART EN YÜKSEK SÜRÜMMÜŞ BAŞKA BİR YÖNTEM VARMI BİLDİĞİNİZ

HOCAM ANAKART EN YÜKSEK SÜRÜMMÜŞ BAŞKA BİR YÖNTEM VARMI BİLDİĞİNİZ
Anakart üstünden CLR_CMOS yaparak BIOS'u sıfırla:
- Bilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra kasanın kapağını aç. RAM'leri ve ekran kartını çıkar. Ondan sonra CLR_CMOS yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri ve RTX 3060Ti'yı takıp sistemi çalıştır hocam.
Ekran Görüntüsü (343).png

Geri