ekran takılma sorunu

porkos

80+
Reaksiyon skoru
52
merhaba ben normalde 4x4 16gb ddr3 ram kullanıyorum fakat 3-4 gün önce ekranım kitlenmeye başladı sonra sorun olma ihtimali olan parçaları inceledim ve ramlerin 2 tanesini çıkarınca sorunun düzeldiğini gördüm
ve pc yi 8gb de kullanmaya bşladım tabii 8gb olmasını istemediğim için 16gb ye tekrar çıkmanın yollarına bakıyorum ben biosta pc voltajlarına bakaken ramlerin 1.488 v de çalıştığını gördüm acaba sorun bu olabilirmi ?

Kullanmış olduğunuz Ram'lerin Voltaj'ları ve CL değerleri Mhz'leri aynı mı ?

Takılı olan Ram Slotunda sıkıntı olabilir.
Ram'lerden birinde Arıza olabilir.

merhaba ben normalde 4x4 16gb ddr3 RAM kullanıyorum fakat 3-4 gün önce ekranım kitlenmeye başladı sonra sorun olma ihtimali olan parçaları inceledim ve ramlerin 2 tanesini çıkarınca sorunun düzeldiğini gördüm
ve PC yi 8gb de kullanmaya bşladım tabii 8gb olmasını istemediğim için 16gb ye tekrar çıkmanın yollarına bakıyorum ben biosta PC voltajlarına bakaken ramlerin 1.488 v de çalıştığını gördüm acaba sorun bu olabilirmi ?
Yeni bir parça eklemeden mevcut kullandiginiz sistemde böyle bir şey olduysa ramleri tek tek deneyin daha sonra slotlari tek tek deneyin ikisinden biri fire vermis olmalı.

Yeni bir parça eklemeden mevcut kullandiginiz sistemde böyle bir şey olduysa ramleri tek tek deneyin daha sonra slotlari tek tek deneyin ikisinden biri fire vermis olmalı.
açıkçası o ram i buldum fakat 12gb ye çıktığım gibi aynı sorun yaşanıyor

açıkçası o RAM i buldum fakat 12gb ye çıktığım gibi aynı sorun yaşanıyor
Yeni ram ilave ettiyseniz ramler uyumsuzdur çakısır en son eklediginiz rami cıkarin sorun cözülür.

Zaten 3 parça Ram taktığınızda düzgün çalışmayabilir.

Bulmuş olduğunuz RAM'i tek başına veya DUAL olarak deneyin aynı sorunu yapacak mı ?

Yeni RAM ilave ettiyseniz ramler uyumsuzdur çakısır en son eklediginiz rami cıkarin sorun cözülür.
ram eklediyseniz demişsiniz fakat ben eklemedim demememe rağmen cevapım evet gibi davranmışsın böyle yapma resmi işlerde sıkıntı çıkarabilir ve ekelemedim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Zaten 3 parça RAM taktığınızda düzgün çalışmayabilir.

Bulmuş olduğunuz RAM'i tek başına veya DUAL olarak deneyin aynı sorunu yapacak mı ?
imkanım olduğunda deneyeceğim

Geri