Süleyman Soylu: Suriyeliler bizim kardeşlerimiz onları ölüme gönderemeyiz

Araplar da var, Türkmenler de var. Önemli olan ırkı değil, mazlum olup olmaması. Türkiye her dönemde mazlumların yanında olmuştur. Çin'den kaçan kardeşlerimiz de buraya geliyor, Ortadoğudan kaçanlar da... Ukrayna ve Rusya'dan bile ülkemize gelenler var.
Türkiye yol geçen hanı değil bunlar ülkeye yük oluyor mülteciler suç işlemeye çok müsait deprem de gördük zaten neler yaptığını ne yağmalar yaptıklarını. :)

Türkiye yol geçen hanı değil bunlar ülkeye yük oluyor mülteciler suç işlemeye çok müsait deprem de gördük zaten neler yaptığını ne yağmalar yaptıklarını. :)
Ben depremzedeyim, Hataylıyım. Depremde, bizim kendi vatandaşlarımız da yağma yaptılar. Kırıkhan'da, zaten oranın yerlisi olan Çingeneler A101'den televizyon falan çaldı. Tekirdağ'dan yağma yapmaya gelen Türk vatandaşları vardı.

İşin özü, kötülük bir ırka mâl edilemez. Kötü olan bireye cezasını verirsin, o kadar.

Türkiye'de yol geçen hanı değil zaten. İçişleri Bakanlığı hangi mültecinin nerede ne yaptığını biliyor. Kayıtlı olarak ikamet ediyorlar. Kaçak girenler de var elbetki. Onlar da yakalandıklarında sınır dışı ediliyorlar. Tanıdığınız varsa ihbar edebilirsiniz.

Olum sen sıkıntılımısın senin kardeşlerimiz dediğin araplar bizim ülkemizde bizim ablamıza kardeşlerimizi taciz ediyor kendi ülkesi için savaşmayan adamdan ne hayır gelir sözde müslüman ülkeler islama göre vatanı için şehit olanlar cennetliktir madem müslümanlar neden şehit olmuyorlar o zaman ayrıca gelmiş oraları biz yönetiyoruz diyorsun o zaman petrol niye bizde değil biz petrol ihtiyacımızın çok büyük kısmını dışarıdan karşılıyoruz sen 2 sene 3 sene önce de böyle koyundun şimdi de aynısın
Suriyelileri çok istiyorsan git evinde besle ve Türkmen değil çoğu arap 😂
Boşuna anlatmayın

Gelecekte bunun anasına, karısına, çoluğuna çocuğuna sarkıntılık yapılınca üstüne kardeşi veya gelecekte oğlu olursa bıçaklandığın da anlayacak.

Suriyelileri bana kimse savunamaz gömerim

Ben depremzedeyim, Hataylıyım. Depremde, bizim kendi vatandaşlarımız da yağma yaptılar. Kırıkhan'da, zaten oranın yerlisi olan Çingeneler A101'den televizyon falan çaldı. Tekirdağ'dan yağma yapmaya gelen Türk vatandaşları vardı.

İşin özü, kötülük bir ırka mâl edilemez. Kötü olan bireye cezasını verirsin, o kadar.

Türkiye'de yol geçen hanı değil zaten. İçişleri Bakanlığı hangi mültecinin nerede ne yaptığını biliyor. Kayıtlı olarak ikamet ediyorlar. Kaçak girenler de var elbetki. Onlar da yakalandıklarında sınır dışı ediliyorlar. Tanıdığınız varsa ihbar edebilirsiniz.
Öncelikle geçmiş olsun.
Vallaha ben bunların alayı gitmesini istiyorum devlete yük olduklarını düşünüyorum.

Geçmiş olsun kardeşim ama bu fikrin hiç bir mantığı yok...

neden kağıt üzerinde suriye peki ? vergi alalım o halde :) okadar yardımımız dokundu madem.
ABD'nin hâkim olduğu bölgeler, kâğıt üzerinde ABD toprağı olarak mı geçiyor? Kâğıt üzerinde sınırların değişmesi için, 3. Dünya Savaşının çıkması lazım.

Merak etme, Suriye'den epeyce faydalanıyoruz.

ABD'nin hâkim olduğu bölgeler, kâğıt üzerinde ABD toprağı olarak mı geçiyor? Kâğıt üzerinde sınırların değişmesi için, 3. Dünya Savaşının çıkması lazım.

ABD oradan petrol alıyor sömürüyor orayı ve tüm dünya farkında peki ya biz? onu da bir tek sen biliyorsun galiba

ikle geçmiş olsun.
Vallaha ben bunların alayı gitmesini istiyorum devlete yük olduklarını düşünüyo
Geçmiş olsun kardeşim ama bu fikrin hiç bir mantığı yok...
Her ikinize de teşekkür ederim hocam.

Suriyelilerin ve diğer mültecilerin gitmesini ben de destekliyorum. Fakat bu şekilde gitmelerine vicdanım el vermiyor. Biz şu an, 3 milyon Suriyeli'yi topraklarımızdan sınır dışı edersek, hepsi PKK'nın eline düşecek orada. Ya kılıçtan geçirilecekler, ya da Türk askeriyle savaşması için silahlandırılacaklar. Düşmanımızın eline, 3 milyon asker vermiş olacaksın.

Suriyelilerin gitmesi için, bizim o topraklardaki askerî operasyonlarımıza devam etmemiz gerekiyor. Hâkim olduğumuz bölgelere de, bu Suriyelileri yerleştireceğiz. Erdoğan yıllardır bunu vaat ediyor. Fakat tezkereye hayır diyerek, operasyonlara savaş diyerek, ordumuzu katliamcı olarak suçlayarak bu projeyi gerçekleştiremeyiz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca, şu da var. Bizim milletimiz mültecilere bu kadar alan açmasa, ülkenin her yanına yayılamazlardı. Devlet bile bunu sağlayamazdı.

Benim en muhalif akrabam, zihinsel eksikliği olan oğlunu bir Suriyeli kızla evlendirdi. Başka kimse evlenmek istemiyor, kız muhtaç. Muhtaçlığından faydalanarak evlendiriyor. Çocukları oldu, şimdi bunlar Türk vatandaşı. Başka birisi, ahırını ev olarak kiraladı çok fahiş fiyata. Milletimiz bunu yaparken, devletin yaptığını gözüm görmüyor bile.

Olması gereken, bunlara hiçbir şekilde kirâ vermemekti. Kız alıp vermeyecektik. Ne muhalifi, ne iktidar yanlısı bu bilinci göstermedi. Suriyelilerin bu kadar yayılmasının sebebi millettir.

ABD oradan petrol alıyor sömürüyor orayı ve tüm dünya farkında peki ya biz? onu da bir tek sen biliyorsun galiba
Hocam, biz de petrol alıyoruz. Petrol bölgelerini vurduk, imhâ ettik. Bizim en büyük kazancımız, teröristleri imhâ ediyor olmak. Sınırötesinden topraklarımızı koruyoruz. Teröristleri öldürmek için topraklarımızda operasyon yapmalarını beklemiyoruz artık.

nasıl faydalanıyormuşuz? ülkede ucuz işçi çalıştırıldığı için milletin işsiz kalmasıyla mı? yoksa bizim mehmetçiğimiz onların topraklarında savaşıp can verirken onlar nargile içsin diye mi ?? nasıl faydalanmakmış bu bana açıklar mısın? bizzat hatay sınırında askerlik yapan arkadaşımın ağzından duyduğum şey şu; sınırdan geçmeye çalışan suriyelileri yakaladıklarında neden kaçıyosunuz diye soruyorlar askerlik yapmamak için kaçtıklarını söylüyorlar birde pişkin pişkin zaten türkler askerlik yapıyor biz niye yapalım diyorlar. şu ülkenizin değerlerine sahip çıkın biraz. yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmek istiyorsan doğu türkistan var, senin vatandaşın. önce git onlara yardım et, vatanındaki yoksulluğu bitir herkese refah bir hayat kalitesi sun, en son suriyeye mi yardım ediyorsun başkasına mı yardım ediyorsun edersin.

Her ikinize de teşekkür ederim hocam.

Suriyelilerin ve diğer mültecilerin gitmesini ben de destekliyorum. Fakat bu şekilde gitmelerine vicdanım el vermiyor. Biz şu an, 3 milyon Suriyeli'yi topraklarımızdan sınır dışı edersek, hepsi PKK'nın eline düşecek orada. Ya kılıçtan geçirilecekler, ya da Türk askeriyle savaşması için silahlandırılacaklar. Düşmanımızın eline, 3 milyon asker vermiş olacaksın.

Suriyelilerin gitmesi için, bizim o topraklardaki askerî operasyonlarımıza devam etmemiz gerekiyor. Hâkim olduğumuz bölgelere de, bu Suriyelileri yerleştireceğiz. Erdoğan yıllardır bunu vaat ediyor. Fakat tezkereye hayır diyerek, operasyonlara savaş diyerek, ordumuzu katliamcı olarak suçlayarak bu projeyi gerçekleştiremeyiz.

Ayrıca, şu da var. Bizim milletimiz mültecilere bu kadar alan açmasa, ülkenin her yanına yayılamazlardı. Devlet bile bunu sağlayamazdı.

Benim en muhalif akrabam, zihinsel eksikliği olan oğlunu bir Suriyeli kızla evlendirdi. Başka kimse evlenmek istemiyor, kız muhtaç. Muhtaçlığından faydalanarak evlendiriyor. Çocukları oldu, şimdi bunlar Türk vatandaşı. Başka birisi, ahırını ev olarak kiraladı çok fahiş fiyata. Milletimiz bunu yaparken, devletin yaptığını gözüm görmüyor bile.

Olması gereken, bunlara hiçbir şekilde kirâ vermemekti. Kız alıp vermeyecektik. Ne muhalifi, ne iktidar yanlısı bu bilinci göstermedi. Suriyelilerin bu kadar yayılmasının sebebi millettir.
Şimdi sana burda twitterdaki gibi muhalifler gibi hakaret etmicem doğru'da bulmuyorum zaten.

Türkiye suriye'ye girerken amaç terörü bitirmekti yapmaklada iyi yaptı çünkü orda PKK'nın alt birimi olan YPG bulunuyor ve sen terörü bitirmezsen güç toplayıp yine gelip saldırıcaktır neyse .İlk başta suriyeliler belli bir alana toplandı mülteci kamplarına. PKK kaçırıp bize karşı kullanmasın diye bunu geçmiş yıllarda da yaptılar 80 90 lı yıllar özellikle. Erdoğan yönetemedi süreci. saldı bunları şehire veya kentlere.
La adamların ülkesi yok çocuk yapıyor burda çok seri bir şekilde. Bide üstüne afganları alıyor içeriye. Üstüne vatandaşlık veriyor bu Bu Türkiyeyi araplaştırmak değilse ne bu?? Adamlar çoğaldıkca olay çıkartıyor

Deprem bölgelerinde bu adamlar taşkınlık çıkardı Örgütlendiler bunlar milli güvenlik sorunu.Düşman dışarda olsun ama içimizde olmasın....

Hala soylu kardeşimiz diyor. Suriyeliler bizim kardeşimiz değil.

Benden fazla devlet imkanlarında faydalıyorlar. Hastaneler hep bunlarla dolu bıktım.

Şehit ailelerin evinde sıvası yokken bu adam suriyelilere 0 evler vaadi verdi. Benim vergimle...

Erdoğan Sınır diye bişi bırakmadı ülkede, yol geçen hanı gibi

Unutma hudut namustur

Vatanını savunmayan adamın bu ülkede yeri olamaz.

Evlilik konusuna gelirsek.

Akraban hata yapmış.

Zihinsel eksikliği olan adam bana sorarsan hiç evlenmemeli çünkü sağlıklı bir aile ortamı çıkmaz. Bunların ileride çocukları olduğu zaman çocuğu da zihinsel eksikli doğarsa ne olucak? en önemlisi o veya sağlıklı doğdu nasıl yetişecek ben pek ordan akıllı adam çıkıcağını sanmam. Genel tabiriyle tabi.

Bizim ülkede evlilik şart gibi görünür ama değil olan çocuklara oluyor

Bazı ana ve babalar var aşırı bencil buda oraya yakın bir yere gidiyor.ama burda tamamen sağlık ötüründen yanlış anlama "bencil" dediğim felan yok

Herkes ana veya baba olmamalı...

Zafer turizm şart bu ülkeye

Son düzenleme:
Son düzenleme:
@Fevkelade1i Kötülük ırka mal edilmez doğrudur. Zaten ben de olsam ülkeme mülteci olarak alırdım.
Onların işlediği suçlar Türk milletinde de var doğrudur. Fakat... Senin ülkende bu suçu işleyecek kişi sayısı misal 100 iken sen sorgusuz sualsiz testsiz kontrolsüz bir şekilde ülkene insan sokarsan bu suçu işleme olasılığı olan insan sayısını 100'den atıyorum 120'ye çıkarıyorsun. Bu yanlış! Sen ülkene mülteci alıyorsun misafir değil. El bebek gül bebek bakmayacaksın. Vergisiz dükkan işletmesine izin vermeyeceksin. Vatandaşlık vermeyeceksin. Benim vatandaşımın geleceğini belirleyen bir seçimde oy atma hakkı vermeyeceksin. Misafirlik uzadı. YETER!

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,680
Üyeler
185,148
Son üye
mssnobody
Geri