Yardım Bilgisayara format atıcam yardım

Reaksiyon skoru
24
Bilgisayara 2. El harddisk aldım ve taktım calışıyo 1tb lik bir harddisk ama icinde yaklaşık 690 gb kullanılmakta ve bende bunu sıfırlamak istiyorum yani Windows dosyaları haric ne var ne yok silmek istiyorum ama Windows 10 ürün anahtarı elimde yok bilgisayar toplama bu sorularım şunlar
1 ürün anahtarsız sıfırlayabilirmiyim
2 ürün anahtarını pcde bulabilirmiyim
3 format cd si olmadan format atabilirmiyim
Bilgisayara toplamda 7 bin civarı bir şey harcadım arkadaşımın dedigine göre format sonrası ekran kartı driverlerini kaybede bilirsin buda senin zararına olur dedi fps 100 ken 25 30 lara düşer dedi acil yardımmm
Pc özellikleri ( fazla detaya giremicem işim var cünkü?,)

2X 8 gbden 16gb DDR 4 ram
Ekran kartının adı aklıma gelmedi ama 4 gb ram var ekran kartında
12 cekirdek i8 işlemci var
144 hers monitör
Oyun testi yapma fırsatı bulamadım ama pubg ve diyer oyunlarda full grafiklerde kasma yapmıcana inanıyorum
İnş cözümünü bularız

Ekran kartı adı Asus ROG STRIX Amd Radeon RX 570 4GB OC 256Bit GDDR5 1500 lira cıvarından 1200 civarına %17 gibi bi indirimle hepsi buradadan aldım gecen perşembe gecti elime salı günü verdim siparişi siteyi hem beyeniyorum hemde kargo cok hızlı geliyor

Bilgisayara 2. El harddisk aldım ve taktım calışıyo 1tb lik bir harddisk ama icinde yaklaşık 690 gb kullanılmakta ve bende bunu sıfırlamak istiyorum yani Windows dosyaları haric ne var ne yok silmek istiyorum ama Windows 10 ürün anahtarı elimde yok bilgisayar toplama bu sorularım şunlar
1 ürün anahtarsız sıfırlayabilirmiyim
2 ürün anahtarını pcde bulabilirmiyim
3 format cd si olmadan format atabilirmiyim
Bilgisayara toplamda 7 bin civarı bir şey harcadım arkadaşımın dedigine göre format sonrası ekran kartı driverlerini kaybede bilirsin buda senin zararına olur dedi fps 100 ken 25 30 lara düşer dedi acil yardımmm
Pc özellikleri ( fazla detaya giremicem işim var cünkü?,)

2X 8 gbden 16gb DDR 4 ram
Ekran kartının adı aklıma gelmedi ama 4 gb ram var ekran kartında
12 cekirdek i8 işlemci var
144 hers monitör
Oyun testi yapma fırsatı bulamadım ama pubg ve diyer oyunlarda full grafiklerde kasma yapmıcana inanıyorum
İnş cözümünü bularız
Ayarlardan yedekle ve sıfırla var win dosyaları kalar onun dışında herşeyi sile bilirsin

ürün anahtarsız sıfırlayabilirmiyim
Sıfırlayabilirsiniz ama sıfırlamak yerine hem daha kısa süren hem daha sorunsuz olan format atmayı öneririm.
ürün anahtarını pcde bulabilirmiyim
Bu soruyu anlamadım.
format cd si olmadan format atabilirmiyim
USB bellek kullanarak atabilirsiniz. Medya Oluşturma Aracı ile aşağıdan indirdiğiniz ISO dosyasını USB belleğe Rufus ile GPT olarak yazdırıp format atabilirsiniz.
Bilgisayara toplamda 7 bin civarı bir şey harcadım arkadaşımın dedigine göre format sonrası ekran kartı driverlerini kaybede bilirsin buda senin zararına olur dedi
Kim dediyse yanlış söylemiş. Sürücüler sonradan kurulabilir, hiçbir sıkıntı olmaz. Hatta çoğu sürücü artık Windows Update ile kuruluyor.

Ek olarak, ikinci el HDD'ler dolandırıcılıkta en kolay kullanılabiliecek ürünlerdir.

Cocugun 20 bin liralık bir canavar pc si var babası vatan bilgisayarda calışıyo o da format atmış başına öyle bi olay geldi pcde sanki 10 mb ram var gibiydi 64 gb ram olmasına rağmen ama sorunu kendi cözdü bizde başka bi yerde oturdugumuz icin cocugu göremiyom telefondan konuşuyoz cocukla

Sıfırlayabilirsiniz ama sıfırlamak yerine hem daha kısa süren hem daha sorunsuz olan format atmayı öneririm.

Bu soruyu anlamadım.

USB bellek kullanarak atabilirsiniz. Medya Oluşturma Aracı ile aşağıdan indirdiğiniz ISO dosyasını USB belleğe Rufus ile GPT olarak yazdırıp format atabilirsiniz.

Kim dediyse yanlış söylemiş. Sürücüler sonradan kurulabilir, hiçbir sıkıntı olmaz. Hatta çoğu sürücü artık Windows Update ile kuruluyor.

Ek olarak, ikinci el HDD'ler dolandırıcılıkta en kolay kullanılabiliecek ürünlerdir.
2.el hdd alınmaz kesinlikle katılıyorum üstüne birazdaha koyup 0 alırsın hem daha sağlıklı olur hem daha güvenli olur

Elimde w7 oem kodlardan 10 tane felen var ama bu w10 korkuyom bu güne kadar w8. 1 birden fazla kullanmadım w8 de kod istemişti kodu bulamadım arkadaştan aldım kurdum ama etrafımda w10 kullanan yok korkuyom

Haklısın eray ama adan 100 liraya verdi bu fırsatı kacırırdaydım yaşamamın bi önemi kalmazdı?

Hiçbir sıkıntı olmaz, ürün anahtarı istediği yerde "Ürün anahtarım yok" seçeneğini işaretlersiniz, geçersiniz. Ardından 10 TL'lik OEM kodlardan birini alır, kullanırsınız.
o da format atmış başına öyle bi olay geldi pcde sanki 10 mb ram var gibiydi 64 gb ram olmasına rağmen
10 MB RAM olsa Windows açılmaz, pek inandırıcı değil. Zaten Vatan'da çalışanların sistemleri böyle oluyor nedense...
Haklısın eray ama adan 100 liraya verdi bu fırsatı kacırırdaydım yaşamamın bi önemi kalmazdı?
100 TL'ye 1 TB HDD işkillendirdi. Hız testi yaptınız mı, S.M.A.R.T durumuna baktınız mı, Error Scan yaptınız mı? 100 TL diye hemen atlamamışsınızdır umarım...

Allahtan gayri meşhur şeyler cıkmadı ama vürüs dolu işi biraz kullanımda anlıyorsun dosyalar oraya buraya sıcrıyo adam sürekli youtube instagram gezmiş bütün şifre e postasına ulaşabiliyorum bunlar gitsin yeter adamın bebeklik fotoları cocukların resimleri felen var adama vericem bu fotoları geri

dostum ürün anahtarı yok seçenegini seç windowsu yükle sonra KMSpico indir. Tabi öncelikle windows defenderi devre dışı bırakmalısın. Sonra programı ac start de ücretsiz serial key yüklensin. yeniden başlat işlem tamamdır

Geri