Neler Yeni

Türk Telekom Fiber Download Kaybı

zlmr12

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Kerem Permekler
İyi forumlar. Türk Telekom FTTH Fiber kullanıyorum. İnternetimden çok memnunum ama 100 mbps internetin 94 downloadını alabiliyorum sadece. Fiber internette paket kaybı yaşanmaması gerektiğini hala daha fazla alınması gerektiğini okudum. ONT cihazından modeme cat5 kablo gidiyor. Acaba paket kaybını bu yüzden mi yaşıyorum?

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_

etnetalw

80+ Bronze
İyi forumlar. Türk Telekom FTTH Fiber kullanıyorum. İnternetimden çok memnunum ama 100 mbps internetin 94 downloadını alabiliyorum sadece. Fiber internette paket kaybı yaşanmaması gerektiğini hala daha fazla alınması gerektiğini okudum. ONT cihazından modeme cat5 kablo gidiyor. Acaba paket kaybını bu yüzden mi yaşıyorum?
Hocam hangi oyunda filen yaşıyorsun?

Kürşat Bey

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,806
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
O kadar kayıp olur bende Gigafiber kullanıyorum sözde 1000mbps ben 910 alıyorum 😃

zlmr12

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Kerem Permekler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam hangi oyunda filen yaşıyorsun?

Hocam merhaba. Oyunda yaşamıyorum yahu. Hani internetten test yapıyoruz ya ping download upload değerleri çıkıyor. O değer download olarak bazen 94 bazen 92 çıkıyor. Fiber internette kayıp olmaması gerektiğini hatta daha fazla alınması gerektiğini okumuştum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O kadar kayıp olur bende Gigafiber kullanıyorum sözde 1000mbps ben 910 alıyorum 😃

İşte bunun normal olmadığını okudum hocam. Kayıp olmaması gerekiyormuş. Bende size forumdakilere sorayım dedim acaba cat5 kablosu kullandıgım için mi oluyor kayıp.

Kürşat Bey

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,806
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Hocam merhaba. Oyunda yaşamıyorum yahu. Hani internetten test yapıyoruz ya ping download upload değerleri çıkıyor. O değer download olarak bazen 94 bazen 92 çıkıyor. Fiber internette kayıp olmaması gerektiğini hatta daha fazla alınması gerektiğini okumuştum.

İşte bunun normal olmadığını okudum hocam. Kayıp olmaması gerekiyormuş. Bende size forumdakilere sorayım dedim acaba cat5 kablosu kullandıgım için mi oluyor kayıp.
Ben cat7 kullanıyorum kayıp her zaman olur he ne olur fiber de stabil hız alırsın sabit ping az olur vs ama hız hiçbir zaman sonuna kadar alamazsın muhakkak kayıp olur cat7 kullanırsan bir miktar daha artabilir ama çok az cat5 kablo 1000 mbps destekliyor normalde yani öyle çok kafana takma

zlmr12

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Kerem Permekler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben cat7 kullanıyorum kayıp her zaman olur he ne olur fiber de stabil hız alırsın sabit ping az olur vs ama hız hiçbir zaman sonuna kadar alamazsın muhakkak kayıp olur cat7 kullanırsan bir miktar daha artabilir ama çok az cat5 kablo 1000 mbps destekliyor normalde yani öyle çok kafana takma

Anladım hocam teşekkür ederim. Ping yönünden sıkıntım yok zaten. Valorant TR sunucusunda 7 ping alıyorum. Bu arada kullandıgım ISS Türk Telekom Fiber. Türk Telekom'a karşı bir önyargı vardı kafamda ama gayet memnunum.

Kürşat Bey

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,806
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Anladım hocam teşekkür ederim. Ping yönünden sıkıntım yok zaten. Valorant TR sunucusunda 7 ping alıyorum. Bu arada kullandıgım ISS Türk Telekom Fiber. Türk Telekom'a karşı bir önyargı vardı kafamda ama gayet memnunum.
Türk Telekom Ping de güzel aslında genel olarak iyi bence de ama çok pahalı uygun fiyatlı olsa bende kullanırdım

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,757
İsim
Emre
Discord
necromancerr

etnetalw

80+ Bronze

Şimdi anladım. 😂
Fiberde 100+ hız alıncak diye bir konu yok. Yeni fiber abonesiseniz cok normal fiber profileri hemen oturmaz. Zaman geçtikce 100+ görürsünüz. Ben 1 hafta filen 90 95 download alıyordum şuan en az 110 download alıyorum max 160 download.

Türk Telekom Ping de güzel aslında genel olarak iyi bence de ama çok pahalı uygun fiyatlı olsa bende kullanırdım
Türktelekom yurtdışı pingi hiç iyi değil bence kendim 2017 den beri aboneyim birde pop noktasında akşamları hız düşüyor kapasite sorunu var sanırım. Benim upload sorunumu bile 3 ayda çözdüler.

Kürşat Bey

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,806
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
hocam bendede ftth hat var vodafone kullanıyorum 120 mbps alıyorum 100 mbpslik pakette :)
Bazen paket hızlarından fazla hız tanımlanıyor size 125/130 vs tanımlanmış olabilir Superonline da da oluyor o misal 100mbps ama 130 alıyor upload 12/14 e vs çıkıyor bazı ISS ler fazlasını verebiliyor

zlmr12

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Kerem Permekler
Şimdi anladım. 😂
Fiberde 100+ hız alıncak diye bir konu yok. Yeni fiber abonesiseniz cok normal fiber profileri hemen oturmaz. Zaman geçtikce 100+ görürsünüz. Ben 1 hafta filen 90 95 download alıyordum şuan en az 110 download alıyorum max 160 download.

Türktelekom yurtdışı pingi hiç iyi değil bence kendim 2017 den beri aboneyim birde pop noktasında akşamları hız düşüyor kapasite sorunu var sanırım. Benim upload sorunumu bile 3 ayda çözdüler.

Anladım teşekkür ediyorum. ONT cihazından modeme cat5 kablosu gidiyor. Acaba kayıp ondan mı diye düşünmüştüm bende. O zaman kabloyu değiştirmeye gerek yok. Bu arada internetten çok memnunum o yönden sıkıntım yok. Ama kayıp kafamı kurcalamıştı sadece.

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,818
İsim
MehmedVII
Altyapı ne kadar destekliyor. Ben de TTNET Fiber kullanıyorum genelde paketin üstü veriliyor. 75 yerine 80 görüyorum

Kürşat Bey

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,806
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Şimdi anladım. 😂

Hat değerlerin ve profilin nedir ona bakmak lazım

Anladım teşekkür ediyorum. ONT cihazından modeme cat5 kablosu gidiyor. Acaba kayıp ondan mı diye düşünmüştüm bende. O zaman kabloyu değiştirmeye gerek yok.
O kablo cat5 oluyor genellikle kutulardan çıkan kablo bu bunun desteği 1000mbps

Top Bottom