Amd Ryzen 5 5500 İşlemci̇m Bozuldu Çalişmiyor

Reis akşam oyun oynadım kapattım sabahına açtığımda çalışmıyor ve işlemcim max 60 derece gördü macunlarda sorun yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

MSI b450m pro m2 max anakart
Ryzen 5 5500 işlemci
XFX rx 6600xt ekran kartı
Adaya legend 700 1tb m2 ssd
650w PSU
16gb 3200mhz ram
Bilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı kalmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkarıp JBAT 1 yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdirip sistemi çalıştırır mısın? PSU marka model nedir bir de hocam?
Ekran Görüntüsü (491).jpg

Bilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı kalmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkarıp JBAT 1 yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdirip sistemi çalıştırır mısın? PSU marka model nedir bir de hocam?Alıntıyı görüntüle
Hocam ben kasa+PSU aldım. Cougar mx410

anakata bi reset atarmısın
Fayda etmedi ustam

Bilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı kalmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkarıp JBAT 1 yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdirip sistemi çalıştırır mısın? PSU marka model nedir bir de hocam?

Bilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı kalmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkarıp JBAT 1 yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdirip sistemi çalıştırır mısın? PSU marka model nedir bir de hocam?Alıntıyı görüntüle
Ekran kartını çıkartmama gerek varmı hocam bide CPU gücünü çekiyimmi

Hocam ben kasa+PSU aldım. Cougar mx410

Fayda etmedi ustam

Ekran kartını çıkartmama gerek varmı hocam bide CPU gücünü çekiyimmi
İstersen ekran kartını da çıkar. CPU güç kablosu takılı kalabilir.

cpu_fan kısmına taktınız değil mi?
Bu arada işlemcinin ısınıyorsa ben sorunun işlemciden olduğunu düşünmüyorum. sistemi hazır aldıysanız aldığınız yere garantiye yollayın.
parça parça kendiniz topladıysanız Yakınınızda bilgisayarcı varsa rica edin abi şu rami dener misin diye yardımcı olurlar umarım.
ram arızalıysa garantiye yollarsınız.

cpu_fan kısmına taktınız değil mi?
Bu arada işlemcinin ısınıyorsa ben sorunun işlemciden olduğunu düşünmüyorum. sistemi hazır aldıysanız aldığınız yere garantiye yollayın.
parça parça kendiniz topladıysanız Yakınınızda bilgisayarcı varsa rica edin abi şu rami dener misin diye yardımcı olurlar umarım.
ram arızalıysa garantiye yollarsınız.
Aynen CPU fan a taktım fakat RAM den kaynaklanacağını düşünmiyorum ama bakarım yine. Siste hazır almadım maalesef tek tek topladım. Sıkıntı ramde mi diyorsunuz

Ramde olduğunu düşünüyorum sonuçta en çok arızalanan donanım ram.
İşlemciler kolay kolay bozulmuyor.
Anakartında da problem olabilir ancak anakartı denemen çok zor rami denersen en azından aklında fikir oluşur. anakartı servise veya garantiye gönderirsin.
Ekran kartında problem olsaydı cpu ışığını yakmazdı diye düşünüyorum. (Ram istisna, İşlemcinin içinde bellek kontrolcüsü olduğundan dolayı, Ramde sorun olsa bile cpu ışığı yakabiliyor.)

Ramde olduğunu düşünüyorum sonuçta en çok arızalanan donanım ram.
İşlemciler kolay kolay bozulmuyor.
Anakartında da problem olabilir ancak anakartı denemen çok zor rami denersen en azından aklında fikir oluşur. anakartı servise veya garantiye gönderirsin.
Ekran kartında problem olsaydı cpu ışığını yakmazdı diye düşünüyorum. (Ram istisna, İşlemcinin içinde bellek kontrolcüsü olduğundan dolayı, Ramde sorun olsa bile cpu ışığı yakabiliyor.)
Tamam reis ben en kısa zamanda ramleri deneyeceğim olur yada olmaz yine söylerim

Geri