Laptop önerisi 30k ya kadar (RTX 3070 vs RTX 4050)

.RBO.

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,728
30 k ya kadar laptop alacağım önerileriniz nedir
3070 8gb li model içinde i7 11800h var 8gb v ram öne çıkarıyor çok kaslı bir kas ama 100w :( içinde 8 gb daha fazla ram var ama ddr4

4050 li asus tuf modeli içinde mux var 6gb vram büyük bir eksi rtx4050 cuda ve rt core larında daha teknolojik olsada 3070 e göre daha kassız :) nesil 4 ssd var teknolojik olarark oldukça yeni bir laptop

aralarında çok fazla kalite ve fiyat farkı var ama işlemci olarak baskın çıktığı için bunuda koymak istedi m
hp victus rtx 4050 6gb mux yok i5 13500h var kasa kalitesi diğerlerine göre kötü
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@B1L0 reis bi el at be

Tufun 4060lısını stoklarda bulamadın mı?
Caspera ön yargılı mısın?

şu üründen bahsediyorum.

Tufun 4060lısını stoklarda bulamadın mı?
Caspera ön yargılı mısın?

şu üründen bahsediyorum.
caspere biraz evet sizce alınabilir mi ve 4060 lı tuf un stoka o fiyata gireceği netmi

caspere biraz evet sizce alınabilir mi ve 4060 lı tuf un stoka o fiyata gireceği netmi
Stoğa gireceği fiyatı ben bilemem hocam vatan ile görüşseniz daha iyi. Casper için ise olumsuz yorum pek göremedim ben, genel olarak yorumları hep olumlu son kasa ve modellerinde. İsterseniz iyice bi araştırın casperı.

Stoğa gireceği fiyatı ben bilemem hocam vatan ile görüşseniz daha iyi. Casper için ise olumsuz yorum pek göremedim ben, genel olarak yorumları hep olumlu son kasa ve modellerinde. İsterseniz iyice bi araştırın casperı.
hocam 3070 hakkında ne düşünüyorsunuz tercih edilebilirmi

hocam 3070 hakkında ne düşünüyorsunuz tercih edilebilirmi
Edilebilir ama hem 100watt olması, hem eski nesil acer kasaya sahip olmasından dolayı falan ben alcak olsam ya casper4060 ya da denk gelen tufu alırdım.

Edilebilir ama hem 100watt olması, hem eski nesil acer kasaya sahip olmasından dolayı falan ben alcak olsam ya casper4060 ya da denk gelen tufu alırdım.
rtx 4060 ın o fiyatan çıkacağı hakkında şüpheliyim çarşambaya kadar değerlendirme hakkım var artık bekleyemeyeceğim

rtx 4060 ın o fiyatan çıkacağı hakkında şüpheliyim çarşambaya kadar değerlendirme hakkım var artık bekleyemeyeceğim
Yarın bi vatanı arayıp sorun isterseniz

Aynı şekilde gpn, gamers arena falan da arayabilirsiniz iyi olur.

Aynı şekilde gpn, gamers arena falan da arayabilirsiniz iyi olur.
hocam casperde 12450h ın 4060 ı besleyemeyeceği söyleniyor
tuf 4050 ile acer 3070 arasında kalsanız hangisini tercih ederdiniz

hocam casperde 12450h ın 4060 ı besleyemeyeceği söyleniyor
tuf 4050 ile acer 3070 arasında kalsanız hangisini tercih ederdiniz
Ben 4050 tuf seçerdim, 3070 seçene de neden diye sormazdım ben de arada kaldım ama tuf biraz daha ağır basıyor gibi.
Bütçe 30 ise casperın 4060 i7 12650hlı modeline de bakabilirsiniz. O besler diye düşünüyorum. Yanlış hatırlamıyorsam 12450h da %3-4 gibi göz ardı edilebilecek seviyede darboğaz oluyordu zaten.

Ben 4050 tuf seçerdim, 3070 seçene de neden diye sormazdım ben de arada kaldım ama tuf biraz daha ağır basıyor gibi.
Bütçe 30 ise casperın 4060 i7 12650hlı modeline de bakabilirsiniz. O besler diye düşünüyorum. Yanlış hatırlamıyorsam 12450h da %3-4 gibi göz ardı edilebilecek seviyede darboğaz oluyordu zaten.
hocam tecnopatta vs baya casperi gömüyorlar bende o yüzen çok uzaktan bakıyorum havalandırma kanallarınında az olması beni düşündürüyor
yani ASUSun soğutma sistemi

cooling-11.jpg

ACER 3070 in soğutması

IMG_20210924_153530-scaled.jpg

casperde ise iki fan yanyana paralel boru sistemi var yani bana göre fanlar boğuluyor gibi geliyor fanların hava alacağı boşlukta ok az

hocam tecnopatta vs baya casperi gömüyorlar bende o yüzen çok uzaktan bakıyorum havalandırma kanallarınında az olması beni düşündürüyor
yani ASUSun soğutma sistemi

cooling-11.jpg

ACER 3070 in soğutması

IMG_20210924_153530-scaled.jpg

casperde ise iki fan yanyana paralel boru sistemi var yani bana göre fanlar boğuluyor gibi geliyor fanların hava alacağı boşlukta ok az
Casperın fan sistemi dediğiniz gibi değişik biraz, ama test videolarında falan sıcaklık değerleri gayet güzel. Yine de içinize sinmiyorsa TUF bakabilirsiniz ya.

Casperın fan sistemi dediğiniz gibi değişik biraz, ama test videolarında falan sıcaklık değerleri gayet güzel. Yine de içinize sinmiyorsa TUF bakabilirsiniz ya.
hocam bu soğutma işinin kesin çözümü sıvı metal. sıvı metal garantiyi bozarmı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,180,139
Üyeler
187,289
Son üye
onurcv05
Geri