Çözüldü✓ Toplama bilgisayar İçin bu parçalar uyumlumudur ? Öneri

ShaQLaX

80+
Reaksiyon skoru
14
Merhaba Toplama bir bilgisayar topluyorum şu parçaları koydum önerisi olan varmı ve parçaların hepsi birbiri ile uyumlumudur ?
Parçalar :
İşlemci : Amd Ryzen 5700x
Anakart : Gigabyte A520M H 5000mhz(OC)
Ram : Corsair 16GB(2x8) Vengeance LPX 3600mhz CL18 DDR4 Ram
Ekran Kartı : MSI GeForce RTX 3060 VENTUS 3X 12GB GDDR6 192 Bit LHR
SSD : MLD 1TB M300 NVMe Okuma 3300MB-Yazma 3100MB M.2 SSD
Kasa : VENTO VG20AL 750W 80Plus Tempered Glass USB 3.0 Mesh RGB ATX Mid Tower Kasa
Ve bu parçaları farklı yerlerden söylemek durumunda olabilirim Birleştirmeyi kendim yapacağım Windows'u nasıl yüklerim veya yüklümü gelir ?

olmamış kankam hiç anakart kötü ekran kartı kötü ssd kötü kasa eh işte
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bence komple sen bütçeni hazır sistem al direkt yoksa çok pahalıya gereksiz şeyler alırsın

olmamış kankam hiç anakart kötü ekran kartı kötü ssd kötü kasa eh işte

bence komple sen bütçeni hazır sistem al direkt yoksa çok pahalıya gereksiz şeyler alırsın
Hocam peki önerebileceğiniz bir hazır sistem varmı 20-21k bütçeye göre hazır sistemin artılarını eksilerini söyleseniz çünkü tüm parçalar aslında iyi diye düşünüyorum hatta çoğu hazır sistemde kullanılan parçalar sadece anakart'ı düşük seçmek mecburiyetinde kaldım oda malum fiyattan dolayı
ssd çoğu hazır sistemde kullanılıyor ekran kartı zaten msi'in 3060 üst modellerinden anakartta belirttiğim gibi neden beğenmediniz anlatabilme şansınız varmıdır ?

Kasa içinde aynı şekilde çoğu hazır sistemde kullanılmakta ve forumda sorduğumdada alınabilir olduğunu fiyat olarakta iyi olduğunu belirttiler.

Hocam peki önerebileceğiniz bir hazır sistem varmı 20-21k bütçeye göre hazır sistemin artılarını eksilerini söyleseniz çünkü tüm parçalar aslında iyi diye düşünüyorum hatta çoğu hazır sistemde kullanılan parçalar sadece anakart'ı düşük seçmek mecburiyetinde kaldım oda malum fiyattan dolayı
ssd çoğu hazır sistemde kullanılıyor ekran kartı zaten msi'in 3060 üst modellerinden anakartta belirttiğim gibi neden beğenmediniz anlatabilme şansınız varmıdır ?

Kasa içinde aynı şekilde çoğu hazır sistemde kullanılmakta ve forumda sorduğumdada alınabilir olduğunu fiyat olarakta iyi olduğunu belirttiler.
şöyle ekran kartı güzel normalde ama bu bütçe için çok alt seviye kalıyor anakart da aynı şekilde ssd içinse MLD tercih edilen bi marka değil vaad ettiği değerleri vermiyor tam olarak şuan çok takip etmiyorum 20k üstü sistemleri ama çok daha iyisi bulunabilir

en kötü yanı ekran kartı bu arada çok çok geri kalıyor şuanki oyunlarda haberiniz olsun

şöyle ekran kartı güzel normalde ama bu bütçe için çok alt seviye kalıyor anakart da aynı şekilde ssd içinse MLD tercih edilen bi marka değil vaad ettiği değerleri vermiyor tam olarak şuan çok takip etmiyorum 20k üstü sistemleri ama çok daha iyisi bulunabilir

en kötü yanı ekran kartı bu arada çok çok geri kalıyor şuanki oyunlarda haberiniz olsun
Hocam Dediğiniz şeylere baktım ssd olarak dediğiniz gibi söylediği değerleri vermiyor bundan dolayı
WD 1TB SN570 NVMe Okuma 3500MB-Yazma 3000MB M.2 SSD'sine geçtim bu ssd değerleri aynen veriyor testlerine baktım
ama bütçeden dolayı anakarta pek bir şey yapamıyorum Çok büyük bir sıkıntı çıkarırmı anakartın düşük olması ?
Ekran kartı içinse 1 yıla kadar upgrade yapacağım için problem olacağını düşünmüyorum bu yüzden hazır sistem seçmek istemiyorum işlemciyi düşük tutuyorlar eğer bütçem yetse yada kur aynı kalsaydı eğer r9 5900x düşünüyordum yakın zamanda upgrade yapacağımdan hazır sistemi pek düşünmüyorum çünkü bu fiyat bandında maximum gördüğüm işlemci R5 5600x oldu sizce yaptığım mantıklımı bir tavsiyeniz varmıdır ?

Şuan düşündüğüm işlemci Ryzen 7 5700x ama upgradelersem r9 5900x düşünüyorum ve ileride ekran kartı olarakta 3080 yada 4070 olabilir
bi an 5600x diyince bu bütçede 5600x alıcaksınız sandım yani bence işlemci güzel ama madem ekran kartını ilerde değiştirmeyi düşünüyosunuz am5 bi sistem kurun ekran kartını da şuan piyasada bolca ucuza 6650xt var ondan alın sonrasında ekran kartını değiştirirsiniz

bi an 5600x diyince bu bütçede 5600x alıcaksınız sandım yani bence işlemci güzel ama madem ekran kartını ilerde değiştirmeyi düşünüyosunuz am5 bi sistem kurun ekran kartını da şuan piyasada bolca ucuza 6650xt var ondan alın sonrasında ekran kartını değiştirirsiniz
Ekran kartını amd kullanmak istemiyorum daha önceden kullandığım için uğraştırıyor driver güncellemesi vs. bundan dolayı 3060 seçmiştim ve şuan alacağım 3060 ucuz fiyata geldiği için seçtim am5 bir sistem kuramıyorum çünkü bütçem yetmiyor birkaç bin eksiğim çıkıyor hocam 6650xt alsam bile aynı am5 alamıyorum r5 7600 alsam bile

hocam yanlış anlama şuan hesapladım ikinci el sıfır rx 6650xt 5500 liraya alırsan sistem sana tam 20k ya gelmiş oluyor istiyosan tüm parçaların linklerini de atarım

Hocam bilemedim biraz daha düşüneceğim peki yukarıdaki benim almayı düşündüğüm sistemde anakartın düşük olması sistem açısından bir problemmi ? problemse nedir ?

yani biliyorum bir fps değeri yada oyunlarda vs fark etmediğini ama işime yararmı onu sormak istedim ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,104
Üyeler
186,454
Son üye
ede46
Geri