Üniversite tercih ve sıralama

Emre0660

80+
Reaksiyon skoru
3
Arkadaşlar merhaba ben bu sene üniversiteye girecek bi kardeşinizim bu seneki üniversite ücretleri belliki çok pahalı bu üniversite ücretleri sıralamaları etkilermi özel üniversitelerin puanı düşer mi kontenjanlar boş kalırmı bu konuyu nasıl yorumlarsınız bide özel üniversite tercihlerinde örnek: ortalama 300 bine giren kişi kaç binden tercih yapmaya başlamalı yorumlarınızı bekliyorum

300 bine giren bir kişi 180-200 binden tercih yapmaya başlayabilir. 600-700 bine kadar gider, bir milyona da ulaşabilir. Şehre ve bölüme göre de değişebilir. Özel üniversitelerdeki kontenjan sayısının boşluğu/doluluğu da geçmiş senelerle hemen hemen aynı olur. Pek bir fark olmaz. Netlerin nasıl? Aşağı yukarı sıralaman bellidir.

300 bine giren bir kişi 180-200 binden tercih yapmaya başlayabilir. 600-700 bine kadar gider, bir milyona da ulaşabilir. Şehre ve bölüme göre de değişebilir. Özel üniversitelerdeki kontenjan sayısının boşluğu/doluluğu da geçmiş senelerle hemen hemen aynı olur. Pek bir fark olmaz. Netlerin nasıl? Aşağı yukarı sıralaman bellidi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

istedigim bölüm geçen sene 380 390 bin arası almış benim tahmini 420 460 bin arası gibi gelir sence bu bölüm gelirmi Not istediğim bölüm özel üniversitede %50 burslu bir bölüm

%50ler düşebilir. Ancak %100 olanlar hala avantajlı

istedigim bölüm geçen sene 380 390 bin arası almış benim tahmini 420 460 bin arası gibi gelir sence bu bölüm gelirmi Not istediğim bölüm özel üniversitede %50 burslu bir bölüm
Gelebilir, üniversiteye ve bölüme bağlı.

Tercihlerde yazacaksın artık. Bölümün geçmiş senelerdeki sıralamalarının oynaması da önemli. 420 bin gelirse 390k lik yere girme olasılığın yükseliyor evet.

İç mimarlık düşünüyorum
Sıkıntı olmaz. Girebilirsin muhtemelen, bilgisayar mühendisiliği olsaydı sıkıntı olabilirdi. He bi de üniversiteye bağlı biraz da.

Tercihlerde yazacaksın artık. Bölümün geçmiş senelerdeki sıralamalarının oynaması da önemli. 420 bin gelirse 390k lik yere girme olasılığın yükseliyor evet.
Önceki senelerde hep aynı banta gezinmiş

Sıkıntı olmaz. Girebilirsin muhtemelen, bilgisayar mühendisiliği olsaydı sıkıntı olabilirdi. He bi de üniversiteye bağlı biraz da.
Cevapların için sağol içimi rahatlattın yeminle

Önceki senelerde hep aynı banta gezinmiş

Cevapların için sağol içimi rahatlattın yeminle
Çok kesin bir şey diyemiyoruz maalesef, gelme ihtimali olsa bile ,aynı şekilde gelmeme ihtimali de var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,484
Üyeler
192,730
Son üye
Zeyx001
Geri