Yardım Montaj ve temizlik sonrası kasadan ses geliyor

CptSpork

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
721
Arkadaşlar selam. Dün se-224-xts montajlamaya çalıştım kasaya ve açmışken temizlik yaptım. Bu işlemlerden sonra kasada daha önce olmayan yeni bir ses çıktı ortaya. Fanlar'a kablo değmiyor. Ses bazen azalıp artıyor. Neyden dolayı olabilir? Çok rahatsız etmeye başladı.

Ses burada (soundcloud'a yükledim)

Kankam sırf senin için uyumuyorum çözelim diye ama yavaş yavaş gidiyorum işlemleri hızlandıralım 😁
Hocam hakkın ödenmez gerçekten

HDD Takılıyken O gelen ses kasanın pozisyonuna göre değişiyor kasayı biraz sağa doğru ittirdiğimde ses artarken sola doğru ittirdiğimde ses azalıyor. Videosunu çektim.

HDD yi bir kez çıkardım ses gitti gibi oldu emin olmak için tekrar taktım dinledim şuan tekrar çıkaracağım emin olmak için. Muhtemelen HDD'den geliyor.

Hocam hakkın ödenmez gerçekten

O gelen ses kasanın pozisyonuna göre değişiyor kasayı biraz sağa doğru ittirdiğimde ses artarken sola doğru ittirdiğimde ses azalıyor. Videosunu çektim.

HDD yi bir kez çıkardım ses gitti gibi oldu emin olmak için tekrar taktım dinledim şuan tekrar çıkaracağım emin olmak için. Muhtemelen HDD'den geliyor.
Hareket ettirdiğinde artıp azalıyorsa harddisktendir. Harddiskin okuyucu ile disk arasında mikro büyüklüklerde boşluklar bulunur büyük ihtimal artık kafa vurmaya başlamış..

HDD'yi zaten aldığımdan beri doğru düzgün monte edememiştim. Şu anda hddyi çıkarttım ve evet ses kesildi. Şimdi asıl soru ben bu hddyi' nasıl doğru dürüst monte edeceğim :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hepsiburadadan almıştım 6 ay önce. Aldığımdan beri doğru dürüst monte edememiştim ama bu temizlikten sonra demek ki yeri felan oynadı o yüzden sesi arttı. Veya dediğiniz gibi ömrü kısaldı baya bilmiyorum.

HDD'yi zaten aldığımdan beri doğru düzgün monte edememiştim. Şu anda hddyi çıkarttım ve evet ses kesildi. Şimdi asıl soru ben bu hddyi' nasıl doğru dürüst monte edeceğim :D
Elinizde aparatı yok mu? Yada ayrıca kasaya takabileceğiniz bir yer? Birde elinizle sabit tuttuğunuzda ses devam ediyor mu onuda kontrol edin dediğim gibi kafa vurmaya başlamış olabilir.

Elinizde aparatı yok mu? Yada ayrıca kasaya takabileceğiniz bir yer? Birde elinizle sabit tuttuğunuzda ses devam ediyor mu onuda kontrol edin dediğim gibi kafa vurmaya başlamış olabilir.
Vallahi yok hocam bu kasa ne kadar dandik bir kasaysa HDD kızağı yok. Oturtma bölmesi var oraya koydum ama doğru dürüst oturmadı.
%90 HDD'den olduğunu düşünüyorum sesin hocam. Çünki çıkardım ve şuan da gerçektende kesildi.

Ben sana ilk başta hdd demiştim :D :D boşuna uğraştırdın bizi :D :D canın saolsun

Buyrun hocam. Hard diski aldığım gün konu açmıştım forumda takamayıp. Çok saöçma bi sistem yapmışlar bu kutunun içerisinde allaha emanet bir şekilde duruyor. Girmiyor doğru düzgün içine hatta çizmiştim kenarındaki siyah plastiği.
25044bd7-504b-488c-bf51-ad6cc98af09c-jpeg.484690
a565b102-3245-4e67-97c4-3602760e33d6-jpeg.484689

Ben sana ilk başta hdd demiştim :D :D boşuna uğraştırdın bizi :D :D canın saolsun
Hocam vallahi hiç beklemiyordum ama hdd'den olmasını bu kadar sesin :D Çünki bu temizlik işlemini yapmadan önce de HDD'den ses geliyordu ancak ayırt edebiliyordum ondan geldiğini. Temizlik yaptıktan ve cpu fanı taktıktan sonra çok arttı ve değişti ses. Sanki psu'dan elektrik sesi geliyomuş gibi hissediyodum.

Bir de vidalama yapmadan kullanıyordum hddyi hocam. Tekrar takıp bi sağlığına bakacağım acaba garanti değiştirir mi :D

Buyrun hocam. Hard diski aldığım gün konu açmıştım forumda takamayıp. Çok saöçma bi sistem yapmışlar bu kutunun içerisinde allaha emanet bir şekilde duruyor. Girmiyor doğru düzgün içine hatta çizmiştim kenarındaki siyah plastiği.
25044bd7-504b-488c-bf51-ad6cc98af09c-jpeg.484690
a565b102-3245-4e67-97c4-3602760e33d6-jpeg.484689

Hocam vallahi hiç beklemiyordum ama hdd'den olmasını bu kadar sesin :D Çünki bu temizlik işlemini yapmadan önce de HDD'den ses geliyordu ancak ayırt edebiliyordum ondan geldiğini. Temizlik yaptıktan ve cpu fanı taktıktan sonra çok arttı ve değişti ses. Sanki psu'dan elektrik sesi geliyomuş gibi hissediyodum.
Aslında oraya girmesi lazım ust kısma tek bir hdd lik yer yapmışlar zaten daha sonraısnda vidaların sıkılması lazım.

Hocam zamanında nasıl soktuysam o hddyi oraya çıkmıyor şu anda sıkışmış. Nasıl duracağını da bilmiyorum. Bir de vidalamam mümkün değil gibi çünki çok dar bi yerde.

Sorunun HDD'den olduğunu bulduk ya o yeter bana. İçim rahatladı gerçekten.

nalburda ufak plastik pul satılıyor vidalarken onları hdd ile vida arasına koy kesin çözüm vidalamak içinde ufak tornavida gerekli ve kasanın önünü sökünce vidalayabilirsin daha rahat

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,637
Üyeler
184,956
Son üye
goteca
Geri