RX 7900 XTX Anakart ve İşlemci Önerisi

odie41

80+
Reaksiyon skoru
0
Selamlar,

AM4'ten AM5'e geçiyorum. Şu ana kadar aldığım parçalar:
  • GPU : Sapphire Nitro + 7900 XTX
  • PSU: Corsair RM1000X 1000W +80 Gold
Alacaklarım:
  • Anakart: Arasında kaldıklarımı aşağıda yazıyorum bir de epey.com karşılaştırma linki ekledim. Farklı önerileriniz var ise yazabilirsiniz.
  • İşlemci : Arasında kaldıklarımı aşağıda yazıyorum bir de epey.com karşılaştırma linki ekledim.
    • AMD Ryzen 9 7900X
    • AMD Ryzen 7 7800X3D=>7900XTX ile 2 k oynayacağım. PCbuild %18 bottleneck gösteriyor, oyun testlerinde %100 gpu kullanımı gördüm. Fikri olan?
    • AMD Ryzen 7 7700X => 7900XTX ile 2 k oynayacağım. Bottleneck yapar mı bilmiyorum.
    • AMD Ryzen 5 7600X => 7900XTX ile 2 k oynayacağım. Bottleneck yapar sanıyorum.
  • Ram: Ram direkt aşağıda, bunu almayı düşünüyorum. Farklı önerileriniz var ise yazabilirsiniz.
İlgi gösteren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Selamlar,

AM4'ten AM5'e geçiyorum. Şu ana kadar aldığım parçalar:
  • GPU : Sapphire Nitro + 7900 XTX
  • PSU: Corsair RM1000X 1000W +80 Gold
Alacaklarım:
  • Anakart: Arasında kaldıklarımı aşağıda yazıyorum bir de epey.com karşılaştırma linki ekledim. Farklı önerileriniz var ise yazabilirsiniz.
  • İşlemci : Arasında kaldıklarımı aşağıda yazıyorum bir de epey.com karşılaştırma linki ekledim.
    • AMD Ryzen 9 7900X
    • AMD Ryzen 7 7800X3D=>7900XTX ile 2 k oynayacağım. PCbuild %18 bottleneck gösteriyor, oyun testlerinde %100 gpu kullanımı gördüm. Fikri olan?
    • AMD Ryzen 7 7700X => 7900XTX ile 2 k oynayacağım. Bottleneck yapar mı bilmiyorum.
    • AMD Ryzen 5 7600X => 7900XTX ile 2 k oynayacağım. Bottleneck yapar sanıyorum.
  • Ram: Ram direkt aşağıda, bunu almayı düşünüyorum. Farklı önerileriniz var ise yazabilirsiniz.
İlgi gösteren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
X670+7800x3d.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Darboğaz sitelerine bakmak hata olur, 7800x3d 4090 bile besleyebiliyor rahatça.

X670+7800x3d.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Darboğaz sitelerine bakmak hata olur, 7800x3d 4090 bile besleyebiliyor rahatça.
Anakartlardan hangisini önerirsiniz? İlk çıktığı zaman tüm anakart üreticileri belirli bir voltaj limitini gereğinden fazla tutmuştu. Haliyle internette kabaran, yanan 7000serisi işlemcileri ve ölü anakartları görebilirsiniz. Bu süreçte Asus bu belirli limiti en yüksek tutan üreticiydi, şikayetler de buna göre arttı. Garanti süreçlerinde kullanıcılara zorluk çıkardığı için reddit üzerinden baya bir taşlandı. Daha önce de aldığım ilk asus anakartta problem yaşayınca listeden asusları çıkarmak istediğimi hissediyorum. Asrock (her ne kadar asus group üyesi bir firma olsa da kullandığı teknoloji, üretim metotları ve yazılımları farklı) ile MSI arasında kaldım diyebilirim. Adam akıllı fiyattan gigbyte anakartlar stoklarda olsa ülkede onlardan alırdım fakat maalesef..

Anakartlardan hangisini önerirsiniz? İlk çıktığı zaman tüm anakart üreticileri belirli bir voltaj limitini gereğinden fazla tutmuştu. Haliyle internette kabaran, yanan 7000serisi işlemcileri ve ölü anakartları görebilirsiniz. Bu süreçte Asus bu belirli limiti en yüksek tutan üreticiydi, şikayetler de buna göre arttı. Garanti süreçlerinde kullanıcılara zorluk çıkardığı için reddit üzerinden baya bir taşlandı. Daha önce de aldığım ilk asus anakartta problem yaşayınca listeden asusları çıkarmak istediğimi hissediyorum. Asrock (her ne kadar asus group üyesi bir firma olsa da kullandığı teknoloji, üretim metotları ve yazılımları farklı) ile MSI arasında kaldım diyebilirim. Adam akıllı fiyattan gigbyte anakartlar stoklarda olsa ülkede onlardan alırdım fakat maalesef..
Maalesef anakartlardan yeterince anlamıyorum fakat arastirmalarima göre dediğiniz gibi Asus X670'ler hakkında isi degerlerinin kotu olmasi veya bioslarinin sorunlu olması gibi pek iyi yorumlar duymadın açıkçası. MSI almanızı öneririm.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,889
Üyeler
196,841
Son üye
abdllherdm
Geri