BİOS güncellemesi sonrasında performans düşüşü

Ou-Sama

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
5,852
İşlemci İ7 11700KF, anakart MSİ H510M Pro-E. Bios güncellemeden önce Cpu-Z'de Multi-Core'da 6200-6300 puan alırken 155+ güç tüketimi yapıyordu şimdi 5900 skorla başlıyor birden güç tüketimi 70 watt'lara düşünce skor 4500'e kadar düşüyor. Kule tipi soğutucu takılı sıcaklıklarla ilgili bir durum olduğunu sanmıyorum, direk güç kısıyor sıcaklığa göre dengelme bile yapmıyor. BİOS'dan Water Cooler Tuning bile PL1'de 100w bunu aşmanın bir yönetmi olmalıdır yoksa eski BİOS sürümüne dönmem gerekecek onda da Ram hızı 2933 MHZ'de -_-

Şuana kadar denediklerim:
Long Duration Power Limit(w) > 409
Short Duration Power Limit(w) > 409
CPU Current Limit(A) > 256
Long Duration Maintained(s) > 56
Hiç bir işe yaramadılar :cautious: :cautious: Sanırım Base Freaquency Boost'u arttırmam lazım ama nerede olduğunu bulamadım.
Z490A-Pro ile denedim 6345 skor alıyor işlemci 82-83+ leri görsede güç kesmiyor, 195w harcıyor.

Cinebenc R23'de Multi Core'da 14K alması gerekirken 11K aldı :cautious:

Son düzenleme:
bios sürümünde sorun var gibi msı'a email atsan falan birkaç ayda belki başka bios gelir

bios sürümünde sorun var gibi msı'a email atsan falan birkaç ayda belki başka bios gelir
Bir önceki sürümü denedim onda da aynı şimdi bir tane daha denedim 2022'de yayınlanmış, onda 170w ile başlıyor sonra yine 75'e düşüyor. Resmen Z serisi anakart alın diyorlar başka açıklaması olamaz. Bios'dan bir şeyler deniyorum bakalım olacak mı? Aynı işlemci Z serisi anakartta normal çalışıyor aynı soğutucu ile bir tek kasa farkı var o kadar.

Bir önceki sürümü denedim onda da aynı şimdi bir tane daha denedim 2022'de yayınlanmış, onda 170w ile başlıyor sonra yine 75'e düşüyor. Resmen Z serisi anakart alın diyorlar başka açıklaması olamaz. Bios'dan bir şeyler deniyorum bakalım olacak mı? Aynı işlemci Z serisi anakartta normal çalışıyor aynı soğutucu ile bir tek kasa farkı var o kadar.
aynen öyle düşük kartın varsa ilgilenmiyoruz demişler, bios tarihlerine bak 1 sene sonra ayıp olmasın diye yayınlamışlar

aynen öyle düşük kartın varsa ilgilenmiyoruz demişler, bios tarihlerine bak 1 sene sonra ayıp olmasın diye yayınlamışlar
Benzer durumu Asus B560M-P'de yaşamıştım onda direkt olarak 65W limit var mesela işlemci olarak 11700 takarsan taş gibi çalışıyor çünkü 65w işlemci normal alması gereken değerleri alıyordu onu söküp 11700KF takınca 65w limit olduğu için çok çekirdek skoru onda da düşüyordu. Tüm markalar anlaşmış heralde müşteriyi keriz yerine koyuyorlar.

bu yüzden amd işte, a320 de bile 3200mhz ram desteği var ve biosları daha iyi

bu yüzden amd işte, a320 de bile 3200mhz ram desteği var ve biosları daha iyi
Bu limiti İntel koyuyorsa ****(yıldız) ben oyun oynicam render alıcam oc yapmicam fantaziye girmicem 4 tane m2 doldurmicam H510 bana yetiyor işlemciyi 5700 anakartı 1200'e aldım on numara F/P sistem kurdum yaşadığım şey saçmalık sinir etti cidden. -_-
AMD candır.

Geri