Yardım Sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı durdurdu. (Kod 43)

Penia

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhabalar, bilgisayarım oyun oynarken birden dondu ve mavi ekran verdi tekrar açtığımda ekran kartında bir sorun vardı. Aygıt yöneticisine girdim ve ekran kartında ünlem vardı. Tıkladığımda açıklama kısmında 'Sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı durdurdu. (Kod 43)' yazıyordu. Güvenli modda Ekran kartı driverini sildim tekrar yükledim olmadı tekrar sildim eski driver yükledim olmadı bir iki kere daha denedim olmadı. En sonunda aşağıdaki gibi hata verdi ne yapsam da açılmıyor buraya geliyor. Güvenli modda da açmaya çalışırsam bu ekrana geliyor. Otomatik onarım yapıyor yine çözülmüyor. Format atmayı denedim yine hata veriyor bu ekrana düşüyor.
IMG_20200405_162930.webp

Ekran kartınız görevini tamamlamış gibi. Sürücü hatta formattan sonra hâlâ oluyorsa başka bir şey düşünemiyorum.

Yine de bir şans verin, ekran kartının PCI girişlerini silgiyle temizleyin, başka ekran kartı girişi varsa ona takmayı deneyin.

Cihazın garantisi varsa servise verin derim. Çünkü donanımsal bir arıza gibi görünüyor elinden geleni yapmışsın.

Sistemim: i5 7300hq, gtx 1050 4 gb, 120 gb ssd 1 tb hdd. 8 gb ddr4 ram, Windows 10 yüklü. Acer nitro 5 an515 51 laptop

Merhabalar, bilgisayarım oyun oynarken birden dondu ve mavi ekran verdi tekrar açtığımda ekran kartında bir sorun vardı. Aygıt yöneticisine girdim ve ekran kartında ünlem vardı. Tıkladığımda açıklama kısmında 'Sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı durdurdu. (Kod 43)' yazıyordu. Güvenli modda Ekran kartı driverini sildim tekrar yükledim olmadı tekrar sildim eski driver yükledim olmadı bir iki kere daha denedim olmadı. En sonunda aşağıdaki gibi hata verdi ne yapsam da açılmıyor buraya geliyor. Güvenli modda da açmaya çalışırsam bu ekrana geliyor. Otomatik onarım yapıyor yine çözülmüyor. Format atmayı denedim yine hata veriyor bu ekrana düşüyor. Alıntıyı görüntüle
Hocam servise vermem gayet mantıklı olucak :) onun dışında ekran kartı hakkı rahmetine kavuşmuş gibi :)

BİOS'u sıfırlamayı denedin mi?

Ekran kartınız görevini tamamlamış gibi. Sürücü hatta formattan sonra hâlâ oluyorsa başka bir şey düşünemiyorum.

Yine de bir şans verin, ekran kartının PCI girişlerini silgiyle temizleyin, başka ekran kartı girişi varsa ona takmayı deneyin.
Laptop olarak belirtmeyi unutmuşum. Yaklaşık 1 ay önce tamir gördü, ekran kartının mosfet soğutucuları mı ne yanmıştı. Yarın tekrar götüreceğim

BİOS'u sıfırlamayı denedin mi?
Denemedim də nasıl yapılacağını bilmiyorum da. Tamire en son götürdüğümde adam bios güncel değil dedi güncellemezsen ilerde sorun çıkar demişti, biostan kaynaklı bir sorun mu bu şimdi

Laptop olarak belirtmeyi unutmuşum. Yaklaşık 1 ay önce tamir gördü, ekran kartının mosfet soğutucuları mı ne yanmıştı. Yarın tekrar götüreceğim
Kaç yıllık cihaz?

Denemedim də nasıl yapılacağını bilmiyorum da. Tamire en son götürdüğümde adam bios güncel değil dedi güncellemezsen ilerde sorun çıkar demişti, biostan kaynaklı bir sorun mu bu şimdi
BİOS'u sıfırla sorun yüksek ihtimal çözülecek. Çözülmezse yardımcı olacağım merak etme

Tamirde Acer'in kendi yetkili servisine mi yoksa yerel bir tamirciye mi verdiniz?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,174,054
Üyeler
186,439
Son üye
Spyw
Geri