2060 lı sistem upgrade tavsiyesi

AkminoS

80+
Reaksiyon skoru
3
Herkese merhaba. Elimde 2060'lı bir sistem mevcut, oynadığım oyunlarda artık performans alamamaya başladım. Sürekli fps dropları yaşıyorum, sistemim bakımlıdır her hafta tozunu alırım 4 ay önce bütün termal macunlarını değiştirdim. Sistemime nasıl bir Upgrade yapabilirim ikinci ele karşı bir takıntım yok her türlü öneriye açığım aşağıya bütün özelliklerini yazıyorum şimdiden teşekkürler önerilerinizi bekliyorum.

Ekran kartı: Msi Rtx 2060 Gaming Z
İşlemci: İ5 9600k
Anakart: Msi Mag Z390 Tomohawk
Ram: Corsair Vangeance RGB Pro 16 GB (2x8)
Soğutucu: Akasa Venom 240mm Sıvı Soğutucu (2x Artic bionix F120 Fanlı)
Kasa: Phanteks Eclipse P350x Temperli Cam Mid Tower Atx

Bir bütçe belirtmelisin. Sistemde nasıl bir randıman sorunun var hangi oyunlarda ?

Herkese merhaba. Elimde 2060'lı bir sistem mevcut, oynadığım oyunlarda artık performans alamamaya başladım. Sürekli fps dropları yaşıyorum, sistemim bakımlıdır her hafta tozunu alırım 4 ay önce bütün termal macunlarını değiştirdim. Sistemime nasıl bir Upgrade yapabilirim ikinci ele karşı bir takıntım yok her türlü öneriye açığım aşağıya bütün özelliklerini yazıyorum şimdiden teşekkürler önerilerinizi bekliyorum.

Ekran kartı: Msi Rtx 2060 Gaming Z
İşlemci: İ5 9600k
Anakart: Msi Mag Z390 Tomohawk
Ram: Corsair Vangeance RGB Pro 16 GB (2x8)
Soğutucu: Akasa Venom 240mm Sıvı Soğutucu (2x Artic bionix F120 Fanlı)
Kasa: Phanteks Eclipse P350x Temperli Cam Mid Tower Atx

9600K sağlam işlemci ve iyi bir anakart ve sıvı soğutmaile besleniyor, RAM yeterli, ekran kartı biraz zayıf ama o da fena değil. Sistemde drop yqşatacak bir sorun göremedim şahsen, belki bazı oyunlara 6GB VRAM yetmiyordur.

Bir bütçe belirtmelisin. Sistemde nasıl bir randıman sorunun var hangi oyunlarda ?
4 bin tl lik bir bütcem var. Elimde ayriyetten bir adet gtx 1050 ti var onuda satmayı düşünüyorum. Pc de yaşadığım genel sorun yeni nesil oyunlarda Vram sıkıntısı ve FPS dropları.

4 bin TL lik bir bütcem var. Elimde ayriyetten bir adet gtx 1050 ti var onuda satmayı düşünüyorum. Pc de yaşadığım genel sorun yeni nesil oyunlarda Vram sıkıntısı ve FPS dropları.

GTX 1050 Ti ve RTX 2060 ı falan birlikte satıp iyi ekran kartı alsanız deseniz bu sefer 6C/6T işlemcin yeni ekran kartına yetermi bilemedim bi kart seçip testlerdeki değerine bakmak lazım.

9600K sağlam işlemci ve iyi bir anakart ve sıvı soğutmaile besleniyor, RAM yeterli, ekran kartı biraz zayıf ama o da fena değil. Sistemde drop yqşatacak bir sorun göremedim şahsen, belki bazı oyunlara 6GB VRAM yetmiyordur.
Evet 2018 yılında özenle toplamıştım ama şuan alışık olduğum performansı alamıyorum çok fazla drop yiyorum FPS değerleride yeni nesil oyunlarda çok düştü normal gelmiyor artık.

GTX 1050 Ti ve RTX 2060 ı falan birlikte satıp iyi ekran kartı alsanız deseniz bu sefer 6C/6T işlemcin yeni ekran kartına yetermi bilemedim bi kart seçip testlerdeki değerine bakmak lazım.
ikinci elden 2070-2070 super gibi bir kart alsam sorun yaşarmıyım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İşlemci temel hızda mı OC var mı?
Elle OC yapmadım ama anakartın gaming boost özelliği açık.

Daha yeni nesil kartlar bakmanızı öneririm en kötü RX 6000 yada RTX 3000 serisi falan.

Bence RTX 3060/3060Ti gibi kartlara bak daha mantıklı.

İşlemciyi de o özellik yerine elle 5GHz yapsan daha iyi olacaktır.

Bence RTX 3060/3060Ti gibi kartlara bak daha mantıklı.

İşlemciyi de o özellik yerine elle 5GHz yapsan daha iyi olacaktır.

Darboğaz olurmu diye düşünüyorum özellikle işlemci ağırlıklı oyularda. RTX 3060 Ti güzel olur ama 3060 mantıksız olur. biliyorsun RTX 3060 çok zayıf kaldı o seride 2060 super bile geçiyor onu.

Peki 3060 ve 3060 ti da model marka olarak ne önerirsiniz

Darboğaz olurmu diye düşünüyorum özellikle işlemci ağırlıklı oyularda. RTX 3060 Ti güzel olur ama 3060 mantıksız olur. biliyorsun RTX 3060 çok zayıf kaldı o seride 2060 super bile geçiyor onu.
O kadar da değil, RTX 2070S ayarında o kart.

Peki 3060 ve 3060 ti da model marka olarak ne önerirsiniz
Isınma sorunu olmasa yeter her model olur hangisi ucuzsa.

Geri