PC'DEN CİDDEN ANLAYANLAR GELEBİLİR Mİ?

FloxY | Arda

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
212
Arkadaşlar bi şuna bakın şimdi konu su ben sistem alıcam biliyorsunuz babam arkı ile konuştu bana lenovonun i7 11700f rtx 3060lı sistemini hepsiburadadan 25kya alıcaklarını söylüyor bende ki psu bile 380w ben de ddr5 rx 6650xt 7500f sisteminin daha iyi olduğunu söylüyorum ama bana lenovonun çok daha iyi olduğunu söylüyor dediğim sistemde sinerjideki sistem bileniniz vardır ne yapmalıyım dediklerinizi babama ve arkadaşına göstere bilirim o yüzden aşmayın hoşgorü seviyesini @Che_ @Kürşat Kütükçü @WörWind @Windows 10 Aşığıyım @ARTIK FAN DEĞİLİM @Yavuz Sultan Selim @HacıSOFU @$ilent

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Arkadaşlar bi şuna bakın şimdi konu su ben sistem alıcam biliyorsunuz babam arkı ile konuştu bana lenovonun i7 11700f rtx 3060lı sistemini hepsiburadadan 25kya alıcaklarını söylüyor bende ki psu bile 380w ben de ddr5 rx 6650xt 7500f sisteminin daha iyi olduğunu söylüyorum ama bana lenovonun çok daha iyi olduğunu söylüyor dediğim sistemde sinerjideki sistem bileniniz vardır ne yapmalıyım dediklerinizi babama ve arkadaşına göstere bilirim o yüzden aşmayın hoşgorü seviyesini @Che_ @Kürşat Kütükçü @WörWind @Windows 10 Aşığıyım @ARTIK FAN DEĞİLİM @Yavuz Sultan Selim @HacıSOFU @$ilent
Ben sizin derdinizi anladım hocam muhtemelen babanız daha çok Hepsiburada vatan n11 Amazon tarzı sitelerden bilgisayar almayı düşünüyor. Ona şöyle diyebilirsiniz o siteler PC almak için değil çok daha pahalı oluyorlar. Ayrıca Sinerji güvenilir bir sitedir alışveriş yapan arkadaşlar daha iyi bilgilendirirse iyi olur. Ama şöyle bir şey var internetten elektronik ürün almak şans işidir site güvenilir de olsa bazen aksaklıklar olabilir her sitede.

trendyol hepsiburada gibi pazar yerlerinden bilgisayar alınmaz baban anlayışlı biriyse zaten analmakta zorlanmaz genelde öyle yerler en dandik markaları kullanır sistem bilgisini belirtmez bazen de ikinci el sattıklarını bile söyliyenler var.

Öncelikle merhabalar, sistem linkini atar mısın? 2 sistemi de.

Biri laptop biri masaüstü önce hangisi almak istediğini seçmelisin.

Üni ve sürekli seyahat yoksa bunu söyle. Laptopa bir zarar gelse parça değişimi vs daha pahalı. Daha çok ısınır. Testleri izlet

Teldeyim link atamıyorum fotoyla artık
Screenshot_20230904-221253_Chrome.jpg
Screenshot_20230904-221039_Hepsiburada.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tamam şöyle atıyım

Biri laptop biri masaüstü önce hangisi almak istediğini seçmelisin.
hayır hocam ikisi de masaüstü bilgisyar 35kymış pc o 25kya alcakmış bende bilmiyorum

Son düzenleme:
Teldeyim link atamıyorum fotoyla artıkAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Tamam şöyle atıyım

hayır hocam ikisi de masaüstü bilgisyar 35kymış pc o 25kya alcakmış bende bilmiyorum
Hocam 25k 3060 sistem mi olur kafayı mı yemişler kesinlikle aldırmayın.

@FloxY | Arda
Merhaba dostum, babanın böyle bir acemilik yapmasına üzülüyorum ve anlıyorum. Mâlum, arkadaşı ile konuşurken sevdiği ve yakın olan arkadaşının daha iyi anladığını varsayarak belli ki kafasında kesinleştirmiş. O Lenovo kasayı almamak için bir sürü neden var;
- Seri üretim ailesinin bir parçası (fazla kaliteli değil)
- Kasa yeni zamanın eski tip kasası
- Kasa da asla hava akışı iyi olmaz ve parçalar içeride ısı ile boğuşur
- Anakart'ın ne model ve hangi nesil olduğu bile belli değil. Kaç slot ram takılıyor, kaç MHZ e kadar destekliyor, ARGB desteği, zamanı geldiğinde sıvı soğutma takmak istersen pompa için ayrı pin girişi varmı vs detaylı bilgi yok.
- O kasada ki RAM hangi kalitede, kasada tek mi yoksa çift RAM'mi takılı o bilinmiyor. RAM in çip seti bilinmiyor
- PSU kaç WATT ve 80+ Sertifikalı mı belirsiz
- Ekran kartı default düz bir hâlde takılı ve iyi bir marka tarafından özelleştirilmiş ekran kartı değil (MSI, Asus, vs)
- Bu Lenovo kasa para israfından başka bir şey değil

+ Her zaman custom toplama bilgisayarlar (Donanım Arşivi, PC Hocası veya kişinin kendi toplaması) hazır ve seri üretim kafasıyla üretilenlerden şüphesiz daha iyidir.
+ Bilgisayar alırken asıl mekanından alınmalıdır (İtopya, İncehesap, Sinerji, Vatan Bilgisayar, Gençer Gaming vs vs)
Trendyol ve Hepsiburada gibi yerler çok genel kapsamlı ve çok çeşitli seri ürün satışı yapan yerlerdir ve böyle yerlerden bilgisayar ve monitör tarzı ürünler almak uygun yer sayılmaz.
+ Sinerji'de göstermiş olduğun kasa daha güçlü bir işlemci ve ekran kartına sahip olmak ile birlikte mesh bir kasaya sahip ve hava akışı çok iyi olmakla birlikte ısınma sorunu pek yaşamaz. Ayrıca diğer tüm parçaları bilindik kaliteli F/P parçalar.
+ Paranın büyük kısmı hem cepte kalacak hemde daha iyi bir kasa almış olacaksın.

Sinerji deki bu sistemin çok iyi olduğunu söylemen gerçekten şaşırtıcı. A serisi hem de micro atx bir anakart verimli olması mümkün değil. Ayrıca 16gb Ram artık yeni nesil oyunlarda yetersiz kalmaktadır. Rx6650 xt ekran kartına para verene kadar 6700xt alırsın. Bu forumda alışmışsınız F/p adı altında dandik ürünlerin reklamını yapmaya. Oyun için A serisi anakart tavsiye etmek kadar aptalca bir şey yoktur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,538
Üyeler
192,745
Son üye
elydiscord
Geri