@FloxY | Arda
Merhaba dostum, babanın böyle bir acemilik yapmasına üzülüyorum ve anlıyorum. Mâlum, arkadaşı ile konuşurken sevdiği ve yakın olan arkadaşının daha iyi anladığını varsayarak belli ki kafasında kesinleştirmiş. O Lenovo kasayı almamak için bir sürü neden var;
- Seri üretim ailesinin bir parçası (fazla kaliteli değil)
- Kasa yeni zamanın eski tip kasası
- Kasa da asla hava akışı iyi olmaz ve parçalar içeride ısı ile boğuşur
- Anakart'ın ne model ve hangi nesil olduğu bile belli değil. Kaç slot ram takılıyor, kaç MHZ e kadar destekliyor, ARGB desteği, zamanı geldiğinde sıvı soğutma takmak istersen pompa için ayrı pin girişi varmı vs detaylı bilgi yok.
- O kasada ki RAM hangi kalitede, kasada tek mi yoksa çift RAM'mi takılı o bilinmiyor. RAM in çip seti bilinmiyor
- PSU kaç WATT ve 80+ Sertifikalı mı belirsiz
- Ekran kartı default düz bir hâlde takılı ve iyi bir marka tarafından özelleştirilmiş ekran kartı değil (MSI, Asus, vs)
- Bu Lenovo kasa para israfından başka bir şey değil
+ Her zaman custom toplama bilgisayarlar (Donanım Arşivi, PC Hocası veya kişinin kendi toplaması) hazır ve seri üretim kafasıyla üretilenlerden şüphesiz daha iyidir.
+ Bilgisayar alırken asıl mekanından alınmalıdır (İtopya, İncehesap, Sinerji, Vatan Bilgisayar, Gençer Gaming vs vs)
Trendyol ve Hepsiburada gibi yerler çok genel kapsamlı ve çok çeşitli seri ürün satışı yapan yerlerdir ve böyle yerlerden bilgisayar ve monitör tarzı ürünler almak uygun yer sayılmaz.
+ Sinerji'de göstermiş olduğun kasa daha güçlü bir işlemci ve ekran kartına sahip olmak ile birlikte mesh bir kasaya sahip ve hava akışı çok iyi olmakla birlikte ısınma sorunu pek yaşamaz. Ayrıca diğer tüm parçaları bilindik kaliteli F/P parçalar.
+ Paranın büyük kısmı hem cepte kalacak hemde daha iyi bir kasa almış olacaksın.