Sizce bu nereye kadar böyle devam edecek?

ulvi34

80+
Reaksiyon skoru
10
Maddi durumumuz yok çok zor durumdayız geçinemiyoruz bu yaz boyunca full iş aradım her gün gidip bütün iş yerlerine dükkanlara falan iş var mı çalışmak istiyorum dedim hepsi bizde iş yok elemana da ihtiyacımız yok dediler liseden yeni mezun oldum bu yıl üniversite sınavına girdim ama kazanamadım gelecek yıl yani 2024 te tekrar yks sınavına gireceğim bu yıl dershaneye yazıldım yıllık 30 bin TL ye kaydoldum her ay 3 bin TL dershane taksitleri var nasıl ödeyeceğiz bilmiyoruz ailem dershane taksitlerini nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyor durumu çok iyi olan 1 amcam var ama bize hiç yardım etmiyor bu amcamın iş yeri de var benim 22 yaşında 1 abim var abim bu bahsettiğim amcamın iş yerinde 7 aydır çalışıyor ona hiç maaş vermiyorlar çalıştığından beri annem ile babam abime bizim maddi durumumuz iyi değil oradan çık kenine başka maaşlı bir iş bul başka işler ara çalış biz geçinemiyoruz diyor ben söylediğim gibi çalışmak çok istiyorum bende aileme destek olmak istiyorum iş arıyorum ama bulamıyorum. Sizce bu nereye kadar böyle devam edecek?

Hükümet çalışma yapıcak gibi durmuyor o konuda belli de olmaz

2028 hocam tabi yaşarlarsa

Fabrikaya gir bari paranı kazan tarık hocam

2028 hocam tabi yaşarlarsa
Zor ya hep böyle olmaz ki böyle hayat geçmez iş bulma sıkıntısı zaten var üniversite mezunları bile bu devirde kolay kolay iş bulamıyor kimse de bize maddi olarak yardım etmiyor aileden birileri olsun akrabalar vs olsun hiç kimse
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Fabrikaya gir bari paranı kazan tarık hocam
Bu yıl mezuna kaldım dershaneye gideceğim 10 Eylül'de başlıyor eğer dershaneye gitmseydim okumak olmasaydı zaten fabrikaya çalışmaya girerdim zaten bizim burada tekstil fabrikası var isteseydim oraya da giderdim ama okul başlıyor

Hükümet çalışma yapıcak gibi durmuyor o konuda belli de olmaz
Zor ya hep böyle olmaz ki böyle hayat geçmez iş bulma sıkıntısı zaten var üniversite mezunları bile bu devirde kolay kolay iş bulamıyor kimse de bize maddi olarak yardım etmiyor aileden birileri olsun akrabalar vs olsun hiç kimse

Son düzenleme:

Bu yıl mezuna kaldım dershaneye gideceğim 10 Eylül'de başlıyor eğer dershaneye gitmseydim okumak olmasaydı zaten fabrikaya çalışmaya girerdim zaten bizim burada tekstil fabrikası var isteseydim oraya da giderdim ama okul başlıyor

Dediğim gibi burada aynı zorlukları yaşıyoruz büyük bir kısmımız. Okul okuyabiliyorsan devam et yoksa hazır işlere girmekten başka çaren yok kimse öyle yok akraba tanış diye yardım edecek heveslerine girme herkes kendisine bakar.

Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde
⣿⣿⣿⣿⠄⠄⠄⠄⠄⣀⣀⣰⣬⣤⣴⣶⣿⣿⣿⣆⠘⣿⣿⢸⣿⣿⣿⣿
⣿⣿⣿⣿⠄⠄⠄⠄⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⠄⢿⣿⢸⣿⣿⣿⣿
⣿⣿⣿⣿⠄⠄⠄⠄⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡇⠺⣿⢸⣿⣿⣿⣿
⣿⣿⣿⣿⠄⠄⠄⢠⢸⡝⣿⠭⠉⢻⣿⠉⢐⢚⣯⣻⣷⢿⣿⢸⣿⣿⣿⣿
⣿⣿⣿⡿⠄⠄⠄⢰⡸⢷⣤⣌⣧⣾⣿⣷⣬⣾⣿⣿⣿⣶⣿⢸⣿⣿⣿⣿
⣿⣿⣿⡟⠄⠄⠄⠄⠅⢽⣿⡟⣱⠻⡿⠟⣮⡻⣿⣿⣿⣿⣿⢸⣿⣿⣿⣿
⣿⣿⣿⡇⠄⠄⠄⠄⠄⠐⢿⠰⠋⠷⠄⠼⣛⡛⣹⡿⢿⣿⣿⠸⠿⠿⣿⣿
⣿⣿⣿⡇⠄⠂⠄⢀⠄⠄⢀⠉⣾⣍⣉⣩⣿⣷⢏⣽⠄⠈⠙⠿⢿⣿⣿⣿
⣿⣿⣿⠇⠄⠄⠈⠄⠄⠄⢸⣦⠈⠛⠛⠛⡻⢵⣾⡟⠄⠄⠄⠄⠄⠄⠉⠛
⠟⠋⠄⠄⠄⠄⠄⠄⠄⠄⣿⣿⣷⣌⡀⢈⣽⣿⣿⡇⠄⠄⠄⠄⠄⠄⠄⠄
⠄⠄⠄⠄⠄⠄⠄⠄⠄⠄⣻⣿⣿⡋⠉⠈⠙⡻⣿⠃⠄⠄⠄⠄⠄⠄⠄⠄

Hocam size attığım özel mesaja bakar mısınız rica etsem

Ben ümidi kestim dalgama bakıyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,303
Üyeler
189,248
Son üye
onlhx
Geri