laptopum gereksiz ram kullanıyor

Reaksiyon skoru
3
arkadaslar daha 2 gün önce aldığım laptop boştayken çok ram yiyor sebebi windows 11den mi tam anlamadım uygulama daa açık değil ve google falan açınca ram kullanımı 80e yaklaşıyor , 8gb ramli bi laptop için hiç normal değil bence ne yapmalıyım

model:msi modern 15 b12mo özellikler resimde

Ekler

• 1.png
    1.png
    93.4 KB · Hit: 67
  • 2.png
    2.png
    57 KB · Hit: 61
  • Ekran görüntüsü 2023-09-06 211101.png
    Ekran görüntüsü 2023-09-06 211101.png
    26.1 KB · Hit: 65
Google Chrome en çok RAM tüketen tarayıcılardan birisi. 8 Gb Ram günümüzde çok düşük kalıyor. Hele ki oyunlarda… Görev yöneticisinden arka planda çalışan uygulamalara bir bakın. Bende Asus Tuf F15 var ama boştayken az Ram tüketiyor. Ha bu arada benim OS Win 10 Home SL

Google Chrome en çok RAM tüketen tarayıcılardan birisi. 8 Gb Ram günümüzde çok düşük kalıyor. Hele ki oyunlarda… Görev yöneticisinden arka planda çalışan uygulamalara bir bakın. Bende Asus Tuf F15 var ama boştayken az Ram tüketiyor. Ha bu arada benim OS Win 10 Home SL
hocam google açıp 10 tane yt sekmesi açtığımda en fazla 2gb kullanıyor ki attığım sslerde google açık bile değilken sistem 4 5 gb ram kullanıyor bunun nedenini anlayamıyorum normal midir

hocam google açıp 10 tane yt sekmesi açtığımda en fazla 2gb kullanıyor ki attığım sslerde google açık bile değilken sistem 4 5 gb ram kullanıyor bunun nedenini anlayamıyorum normal midir
Bence normal bilmiyorum ama ben de böyle, oyuna girince çok fazla çıkmıyo ram kullanımı benim hep böyle.
Win 11 Pro var ben de.

Ekran görüntüsü 2023-09-07 000937.png
Ekran görüntüsü 2023-09-07 000912.png

Son düzenleme:
Bireysel kullanıcıysan eğer Home ve Home SL kullan. Arka planda daha az uygulama çalışır. Ama Pro ve Enterprise gibi şirket ve üst düzey kullanıcılar için bu sürümler öneriliyor. Senin sürüm hangisi ?

Bireysel kullanıcıysan eğer Home ve Home SL kullan. Arka planda daha az uygulama çalışır. Ama Pro ve Enterprise gibi şirket ve üst düzey kullanıcılar için bu sürümler öneriliyor. Senin sürüm hangisi ?
win 10 slymiş sürümü hocam baktım

arkadaslar daha 2 gün önce aldığım laptop boştayken çok ram yiyor sebebi windows 11den mi tam anlamadım uygulama daa açık değil ve google falan açınca ram kullanımı 80e yaklaşıyor , 8gb ramli bi laptop için hiç normal değil bence ne yapmalıyım

model:msi modern 15 b12mo özellikler resimde
Sebebi 11

hocam windows ramin 2-3 gb ını alıyor uygulamalarda alıyor ram 10gb (windows arttırıyor) %50 olması normal ama chrome açınca bu kadar ram kullanımı artması bana normal gelmedi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,192
Üyeler
187,468
Son üye
Vito Corleone
Geri