Bilgisayarım 2 defa yeniden başladı.

xxefe

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
522
Bugün az önce rdr oynarken oyunun ortasında yeniden başlattı güç gitti bir anda yeniden açılmaya başladı sonra açıldığında yeniden rdrye arkadaşımla oynamaya girdim daha oyunun içinde karakteri göremeden yine yeniden başlattı. ayrıca bugün forza oynarken yolda giderken bir anda ekran gitti sonra geri geldi yolun ortasında devam ettim orada bir şey olmadı.
ryzen 7 5800x
amd rx6750xt
gigabayt 750 watt gold psu
8+8 16 gb t-force tuf gaming alliance
asus b550m-k anakart
işlemci soğutucu kötü belki onun yüzünden de olmuş olabilir.
dark freezer x121 ama gördüğüm kadarıyla 85 i geçmiyordu.

Son düzenleme:
Hangi driver sürümünü kullaniyorsun?
bu sürümü
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yüksek ihtimalle işlemci yüksek sıcaklığa ulaşıyor ve sistem kendisini korumak için yeniden başlatıyor. Cinebench R23'de çoklu çekirdek testi yapabilir misiniz? Sıcaklıklara HWiNFO kullanarak ulaşabilirsiniz.
süresi bitene kadar mı yapayım çünkü 72 şuan en fazla 73 görmüş çoklu çekirdekte. ve kapanma olmadı yani yeniden başlatma

bu sürümü

süresi bitene kadar mı yapayım çünkü 72 şuan en fazla 73 görmüş çoklu çekirdekte. ve kapanma olmadı yani yeniden başlatma
Ekran görüntüsünü at CB r23 sırasındaki çekirdek saatleri ve sıcaklıklar görünecek şekilde.

1694815146028.png

Son düzenleme:
link link 2

hangi siteden indiricem ddu yu.
Buyurun.

link link 2

hangi siteden indiricem ddu yu.
Köpek gibi voltaj veriyor anakart. Undervolt ile baya fark olur.

Nerde köpek gibi voltaj veriyor? Başka görsele mi bakıyorsun sen? Adamın soğutucusuna baktın mı? undervolt ile hiç bir şey hallolmaz bu soğutucuyla.

Alman gerekenden 2000 puan kadar düşük puan alıyorsun. İşlemci çalışması gerektiğinden 300-400 mhz kadar düşük çalışıyor. Çekmesi gerekenden düşük güç çekiyor. Yani işlemci soğutucun iyi soğuttuğu için sıcaklıkların düşük değil. İşlemci zarar görmemek için kendini kıstığı için sıcaklıkların normal görünüyor.

Neden böyle amd stok soğutucusundan bile kötü soğutucu aldın?

Son düzenleme:
Nerde köpek gibi voltaj veriyor? Başka görsele mi bakıyorsun sen? Adamın soğutucusuna baktın mı? undervolt ile hiç bir şey hallolmaz.

Alman gerekenden 2000 puan kadar düşük puan alıyorsun. İşlemci çalışması gerektiğinden 300 mhz kadar düşük çalışıyor. Çekmesi gerekenden düşük güç çekiyor. Yani işlemci soğutucun iyi soğuttuğu için sıcaklıkların düşük değil. İşlemci zarar görmemek için kendini kıstığı için sıcaklıkların normal görünüyor.

Neden böyle amd stok soğutucusundan bile kötü soğutucu aldın?
idarelikmen almıştım da sebebi soğutucu mu şimdi benim aklıma takılan occt testinde kaldı power ve ekran kartı testi yapınca kapanmaya başladı yeniden başlatmaya başladı

Buyurun.

driveri güvenli modda kurmak şart mı

idarelikmen almıştım da sebebi soğutucu mu şimdi benim aklıma takılan occt testinde kaldı power ve ekran kartı testi yapınca kapanmaya başladı yeniden başlatmaya başladı
Soğutucudan kaynaklı olma ihtimali yüksek. Dediğim gibi testlerde işlemci kendini kısıyor kapanmamak için.

Soğutucudan kaynaklı olma ihtimali yüksek. Dediğim gibi testlerde işlemci kendini kısıyor kapanmamak için.
tamam soğutucu almaya çalışırım 240 mm sıvı soğutucu mu alayım hava mı alayım ayrıca bu am4 sıvı ve ya hava soğutuculqr am5 e olur mu merak ediyorum da.

AM4 uyan soğutucular AM5 anakarta da olur.

Sorunun sıcaklık kaynaklı değilse bile en azından işlemci performansın normale döner ama bence büyük ihtimalle sıcaklıktan.

Sen format atmadan yeni soğutucu alma yine de.

Kasanı yazmamışsın. Attığım soğutucular kasana sığar mı kontrol et.

Bir de bios ayarlarıyla oynadıysan bios'unu sıfırla sadece XMP/DOCP açarak tekrar dene kapanma olacak mı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,964
Üyeler
185,357
Son üye
ismail37
Geri