Jüpiter Bey
80+
- Reaksiyon skoru
- 46
İyi akşamlar. Web geliştirmede Back End için dil seçmeye çalışıyorum sizce PHP mi Javascript mi? hangisi tercih edersem ne olur bilen abiler varsa anlatabilir mi?
Zor bir dil mi?NodeJS Django Flask bu 3 unden biri PHP devri bitti artik
PHP eski bir dil. Django ve Flask Python Frameworku zaten. NodeJS javascript environmenti.Zor bir dil mi?
PHP devri bitmedi sadece amatör geliştiriciler için bitti şuanda kullandığın forum bile php ile yazıldı internetin %80 i php kullanırken bitti diyemezsin laravel codeigniter gibi frameworkler kullanarak halen geliştirme yapmak mümkünNodeJS Django Flask bu 3 unden biri PHP devri bitti artik
Javascripti tek başına frontend de kullanabilirsin sadece js öğrendikten sonra node.js öğrenebilirsin ilerleyen süreçte react.js ve next js ile devam edebilirsinİyi akşamlar. Web geliştirmede Back End için dil seçmeye çalışıyorum sizce PHP mi Javascript mi? hangisi tercih edersem ne olur bilen abiler varsa anlatabilir mi?
PHP daha popüler olduğu için sormuştumBen kendim Django ogrendim bir miktar. Maalesef digerlerine hakim degilim o yuzden karsilastirma yapamiyorum ancak NodeJS cok revasta su anda ve en cok istenen backend dillerinden biri onun bir sonrasinda Django var NodeJS e gore biraz yavas ancak guvenlik gibi konularda NodeJSi gecer biraz arastirma yapip karar vermeni oneririm su 2 si arasindan.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
PHP eski bir dil. Django ve Flask Python Frameworku zaten. NodeJS javascript environmenti.
Hele JS veyahut Python biliyorsan hiiic bulasma PHPye apayri bir dil
Java'ya da aynısını diyorlardıPHP devri bitmedi sadece amatör geliştiriciler için bitti şuanda kullandığın forum bile php ile yazıldı internetin %80 i php kullanırken bitti diyemezsin laravel codeigniter gibi frameworkler kullanarak halen geliştirme yapmak mümkün
Javascripti tek başına frontend de kullanabilirsin sadece js öğrendikten sonra node.js öğrenebilirsin ilerleyen süreçte react.js ve next js ile devam edebilirsin
bitti devri flnPHP daha popüler olduğu için sormuştum
Java'ya da aynısını diyorlardı
Hocam PHP ustteki arkadasin dedigi gibi hala bircok firma tarafindan kullaniliyor ANCAK bunlarin kullanmasinin sebebi iyi oldugu icin degil NodeJS ve diger dillere tum database i gecirmek zor diyedir ki bazi firmalar yavastan geciriyorlar.PHP daha popüler olduğu için sormuştum![]()
Java ? Güldürme beni dostum şuan tüm büyük şirketler java geliştirici arıyor java halen en popüler dillerden belkide en önemlisiPHP daha popüler olduğu için sormuştum
bitti devri fln
Devri bitti diyen ben değilim ama çok kişi söylüyor bende java'ya çalışıyordum sonra sıkılım C# a geçtimJava ? Güldürme beni dostum şuan tüm büyük şirketler java geliştirici arıyor java halen en popüler dillerden belkide en önemlisi
Hocam onun sebebi database kaynaklı değil php ile bir proje ayaga kaldırması diğer dillere göre daha kolay ve barındırma konusunda en ucuz çözümlerden birisiHocam PHP ustteki arkadasin dedigi gibi hala bircok firma tarafindan kullaniliyor ANCAK bunlarin kullanmasinin sebebi iyi oldugu icin degil NodeJS ve diger dillere tum database i gecirmek zor diyedir ki bazi firmalar yavastan geciriyorlar.
Java daha bitmedi ancak koltugunu yavastan Kotline birakiyor. Tabi kotlinde javanin biraz gelismis haliPHP daha popüler olduğu için sormuştum
bitti devri fln
Hocam devri bitti denmesine bakmayın 2016 dan beri bitti diyorlar fakat halen kullanılıyor sorun şurda php ile bir proje geliştirirken güvenlik açığı bırakma ihtimaliniz diğer dillere göre daha kolay bu da saf php ile yazılan projelerde geçerli saf php kesinlikle proje geliştirmek için iyi bir tercih değil fakat frameworkler kullanarak halen çok iyi geliştirme yapılabilir daha geçen ay native php cıktı masaüstü uygulama geliştirmek için halen güncellenmeye devam ediyor bir dil ne zaman güncelleme desteği kesilirse o zaman biterDevri bitti diyen ben değilim ama çok kişi söylüyor bende java'ya çalışıyordum sonra sıkılım C# a geçtim![]()
bu arada siz üni öğrencisi misinizHocam devri bitti denmesine bakmayın 2016 dan beri bitti diyorlar fakat halen kullanılıyor sorun şurda php ile bir proje geliştirirken güvenlik açığı bırakma ihtimaliniz diğer dillere göre daha kolay bu da saf php ile yazılan projelerde geçerli saf php kesinlikle proje geliştirmek için iyi bir tercih değil fakat frameworkler kullanarak halen çok iyi geliştirme yapılabilir daha geçen ay native php cıktı masaüstü uygulama geliştirmek için halen güncellenmeye devam ediyor bir dil ne zaman güncelleme desteği kesilirse o zaman biter