Cips için sos önerisi.

Reaksiyon skoru
3,340
Cips için hazır sos veya uğraştırmayacak şekilde sos tarifiniz var mı?

Yoğurt kuru nane tuz

Çok katı olmaz dimi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sık sık yapıcam. 2 dakikada hazırlayabileceğim bişey olması lazım.
hocam zaten hızlıca yapılabilen bir şey videoyu izledikten sonra zaten kendi kafanda oturtuyorsun, 3-5 baharat var, isteğe bağlı mayonez var, zeytin yağı ve biraz limon var. Limonla uğraşmazsın direk onu çıkartırsın çokta bi önemi yok bence 5-6 damla limonun. Yani pratiğe bağlarsın kendin

2 veya 3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez (sarımsaklı olursa mükemmel olur)
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı toz kara biber
1 çay kaşığı sarımsak tozu (keyfine bağlı)
Her cipsle mükemmel gider.

Ben konuyu görür görmez BİM'e gittim.
Şöyle yaptım :
  • Yoğurt
  • Karabiber (az)
  • Nane
  • Kekik
  • Pul biber (az)
  • Kimyon (az)
  • CHIA Tohumu
20231003_114818.jpg
20231003_114828.jpg
20231003_115156.jpg

hocam zaten hızlıca yapılabilen bir şey videoyu izledikten sonra zaten kendi kafanda oturtuyorsun, 3-5 baharat var, isteğe bağlı mayonez var, zeytin yağı ve biraz limon var. Limonla uğraşmazsın direk onu çıkartırsın çokta bi önemi yok bence 5-6 damla limonun. Yani pratiğe bağlarsın kendin
Zaten ordan izleyip canım çekti de kim uğraşcak bunla dedim. Bi kase yoğurdun üstüne kekik serpip yemeye pratik diyorum.

Zaten ordan izleyip canım çekti de kim uğraşcak bunla dedim. Bi kase yoğurdun üstüne kekik serpip yemeye pratik diyorum.
valla siz bilirsiniz :D yoğurdun üstüne nane, kekik + pul biber eksenizde zaten çok farkı olmaz bende sadece 1 kez denedim çok uğraştırıcı olduğu için ama ilk sefer olduğu için uğraştırıcıydı yani ben genel olarak sos yapmaya üşeniyorum cips tek olarakda gidiyor yoksa unsos u yapmak çokda uğraştırıcı değil. dediğim gibi kadana göre 2-3 baharat atsanda yeter.

Geri