Neler Yeni

GPU güçte Throttle nasıl çözülür

invy

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
316
sistemim 2 haftalık itopyadan alım ve oyunlarda drop yiyordum denemdiğim sorun kalmadıki Gpu güçte Throttle oldugundan drop yiyormuşum sistem ilk geldiğinden beri bunun bu çözümü varmı yoksa servisemi gitmesi lazım.

Ekler

• dğr.png
    dğr.png
    100.6 KB · Hit: 58
TDP sınırı o garip bir şey yok sorun değil yani.

Burda arkadaş detaylı inceledi ve sorun oldugnu belirtiyor
GPU zaten güçte throttle olur, bu konuda tam bir bilgisi yokmuş o arkadaşın yanlış yönlendirmiş. Senin ekran kartının 125W TDP sınırı var ona ulaştığı için sınırlamış.

GPU zaten güçte throttle olur, bu konuda tam bir bilgisi yokmuş o arkadaşın yanlış yönlendirmiş. Senin ekran kartının 125W TDP sınırı var ona ulaştığı için sınırlamış.
Anladım hocamda ben neden drop yiyorum ozaman hiç birşeyimde sıkıntı yok yapmadıgım test kalmadı

Anladım hocamda ben neden drop yiyorum ozaman hiç birşeyimde sıkıntı yok yapmadıgım test kalmadı
Ekran kartı 122 wattları görmüş ekran kartında bir gariplik görünmüyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: invy
teşekkürlerde ben mta da bile fps drop yiyorum gpu bi anda düşüyor nası çözücem bıktırdı artık dokuları yüklü olmayan biryere hızlı bir şekilde girdiğimde filan o diğer konudaki arkadaşa dedim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Goodram m2 ssd kullanıyorum dokuları hiç yükliyemiyor %78 Sata ssdim bile dokuları daha hızlı yükliyebiliyor ama 2 diskdede drop yiyorum Gpu kullanımım düşer Disk düşürürmü kullanımlarını.

teşekkürlerde ben mta da bile fps drop yiyorum gpu bi anda düşüyor nası çözücem bıktırdı artık dokuları yüklü olmayan biryere hızlı bir şekilde girdiğimde filan o diğer konudaki arkadaşa dedim

Goodram m2 ssd kullanıyorum dokuları hiç yükliyemiyor %78 Sata ssdim bile dokuları daha hızlı yükliyebiliyor ama 2 diskdede drop yiyorum Gpu kullanımım düşer Disk düşürürmü kullanımlarını.
Disk sorunudur dostum işte, diğer disk sağlam diyorsun.

Disk sorunudur dostum işte, diğer disk sağlam diyorsun.
Sağlam derken %78 sağlıklı sata ssd ile bile daha az drop daha hızlı yüklüyor demek istedim. 2 diskdede drop yiyorum Samsung 970 evo bakıyordum. Diskten dolayı yaşanan droplar gpu kullanımını düşürürmüki

Sağlam derken %78 sağlıklı sata ssd ile bile daha az drop daha hızlı yüklüyor demek istedim. 2 diskdede drop yiyorum Samsung 970 evo bakıyordum. Diskten dolayı yaşanan droplar gpu kullanımını düşürürmüki
Dosyaları yükleyemezse evet. Ama SATA SSD ile daha az drop yaşamanın pek mantıklı bir açıklaması yok. En temizi önce bir BIOS update daha sonra temiz bir format gibi duruyor.

Dosyaları yükleyemezse evet. Ama SATA SSD ile daha az drop yaşamanın pek mantıklı bir açıklaması yok. En temizi önce bir BIOS update daha sonra temiz bir format gibi duruyor.
Biosum updateli formatta atmıştım sorunum çözülmedi m2 ssdim zaten vaat ettiği okuma yazma ve sağlığı veriyor kafam çok karışık teşekkür ederim ilgilendiğiniz için H610M-R D4 11.08.2023 bütün chipset al suite fln da yüklü

Şuan biosu guncelliyorum m2 SSD den olma olasılığına gelirsek Lolde valoda şuana kadar 2 defa yaşamışım dir disk fazla zorlanmsdigindan ama Fortnite ve pubg de her zaman oluyor dokularda yüklü olmuyor zaten

Son düzenleme:
Biosum updateli formatta atmıştım sorunum çözülmedi m2 ssdim zaten vaat ettiği okuma yazma ve sağlığı veriyor kafam çok karışık teşekkür ederim ilgilendiğiniz için H610M-R D4 11.08.2023 bütün chipset al suite fln da yüklü

Şuan biosu guncelliyorum m2 SSD den olma olasılığına gelirsek Lolde valoda şuana kadar 2 defa yaşamışım dir disk fazla zorlanmsdigindan ama Fortnite ve PUBG de her zaman oluyor dokularda yüklü olmuyor zaten
İşlemci kullanımı, RAM kullanımı gibi şeylerden de olur doku yüklenmemesi.

İşlemci kullanımı, RAM kullanımı gibi şeylerden de olur doku yüklenmemesi.
İşlemci ve ram kullanımım gayet yeterli dokular yüklemiyodr derken iyice yakınlaştıktan sonra yükleniyor ramlere mem test + bellek tanılama yaptım işlemciye de cinebath dı sanırım tekli çe çoklu çekirdek yaptım 500 700 puamı ne altı çıkmıştı Uzaktaki nesneleri yüklemede ssd görevli değilmi

Geri