TDP sınırı o garip bir şey yok sorun değil yani.
GPU zaten güçte throttle olur, bu konuda tam bir bilgisi yokmuş o arkadaşın yanlış yönlendirmiş. Senin ekran kartının 125W TDP sınırı var ona ulaştığı için sınırlamış.i3-12100F - RTX 3050 sistemde oyunda anlık takılma nasıl çözülür?
bnas.png de Performans Sınırı-Güç falan yazıyor. İşte oyundayken bana orada hangisinin tetiklendiğini söylemeniz lazım. Ekran görüntüsü ile. Tamamdır tetiklendiğini nasıl anlıyoruz hocam hayıra filanmı dönüyorwww.technopat.net
Burda arkadaş detaylı inceledi ve sorun oldugnu belirtiyor
Anladım hocamda ben neden drop yiyorum ozaman hiç birşeyimde sıkıntı yok yapmadıgım test kalmadıGPU zaten güçte throttle olur, bu konuda tam bir bilgisi yokmuş o arkadaşın yanlış yönlendirmiş. Senin ekran kartının 125W TDP sınırı var ona ulaştığı için sınırlamış.
Ekran kartı 122 wattları görmüş ekran kartında bir gariplik görünmüyor.Anladım hocamda ben neden drop yiyorum ozaman hiç birşeyimde sıkıntı yok yapmadıgım test kalmadı
teşekkürlerde ben mta da bile fps drop yiyorum gpu bi anda düşüyor nası çözücem bıktırdı artık dokuları yüklü olmayan biryere hızlı bir şekilde girdiğimde filan o diğer konudaki arkadaşa dedimEkran kartı 122 wattları görmüş ekran kartında bir gariplik görünmüyor.
Goodram m2 ssd kullanıyorum dokuları hiç yükliyemiyor %78 Sata ssdim bile dokuları daha hızlı yükliyebiliyor ama 2 diskdede drop yiyorum Gpu kullanımım düşer Disk düşürürmü kullanımlarını.Ekran kartı 122 wattları görmüş ekran kartında bir gariplik görünmüyor.
Disk sorunudur dostum işte, diğer disk sağlam diyorsun.teşekkürlerde ben mta da bile fps drop yiyorum gpu bi anda düşüyor nası çözücem bıktırdı artık dokuları yüklü olmayan biryere hızlı bir şekilde girdiğimde filan o diğer konudaki arkadaşa dedim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Goodram m2 ssd kullanıyorum dokuları hiç yükliyemiyor %78 Sata ssdim bile dokuları daha hızlı yükliyebiliyor ama 2 diskdede drop yiyorum Gpu kullanımım düşer Disk düşürürmü kullanımlarını.
Sağlam derken %78 sağlıklı sata ssd ile bile daha az drop daha hızlı yüklüyor demek istedim. 2 diskdede drop yiyorum Samsung 970 evo bakıyordum. Diskten dolayı yaşanan droplar gpu kullanımını düşürürmükiDisk sorunudur dostum işte, diğer disk sağlam diyorsun.
Dosyaları yükleyemezse evet. Ama SATA SSD ile daha az drop yaşamanın pek mantıklı bir açıklaması yok. En temizi önce bir BIOS update daha sonra temiz bir format gibi duruyor.Sağlam derken %78 sağlıklı sata ssd ile bile daha az drop daha hızlı yüklüyor demek istedim. 2 diskdede drop yiyorum Samsung 970 evo bakıyordum. Diskten dolayı yaşanan droplar gpu kullanımını düşürürmüki
Biosum updateli formatta atmıştım sorunum çözülmedi m2 ssdim zaten vaat ettiği okuma yazma ve sağlığı veriyor kafam çok karışık teşekkür ederim ilgilendiğiniz için H610M-R D4 11.08.2023 bütün chipset al suite fln da yüklüDosyaları yükleyemezse evet. Ama SATA SSD ile daha az drop yaşamanın pek mantıklı bir açıklaması yok. En temizi önce bir BIOS update daha sonra temiz bir format gibi duruyor.
Şuan biosu guncelliyorum m2 SSD den olma olasılığına gelirsek Lolde valoda şuana kadar 2 defa yaşamışım dir disk fazla zorlanmsdigindan ama Fortnite ve pubg de her zaman oluyor dokularda yüklü olmuyor zatenDosyaları yükleyemezse evet. Ama SATA SSD ile daha az drop yaşamanın pek mantıklı bir açıklaması yok. En temizi önce bir BIOS update daha sonra temiz bir format gibi duruyor.
İşlemci kullanımı, RAM kullanımı gibi şeylerden de olur doku yüklenmemesi.Biosum updateli formatta atmıştım sorunum çözülmedi m2 ssdim zaten vaat ettiği okuma yazma ve sağlığı veriyor kafam çok karışık teşekkür ederim ilgilendiğiniz için H610M-R D4 11.08.2023 bütün chipset al suite fln da yüklü
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Şuan biosu guncelliyorum m2 SSD den olma olasılığına gelirsek Lolde valoda şuana kadar 2 defa yaşamışım dir disk fazla zorlanmsdigindan ama Fortnite ve PUBG de her zaman oluyor dokularda yüklü olmuyor zaten
İşlemci ve ram kullanımım gayet yeterli dokular yüklemiyodr derken iyice yakınlaştıktan sonra yükleniyor ramlere mem test + bellek tanılama yaptım işlemciye de cinebath dı sanırım tekli çe çoklu çekirdek yaptım 500 700 puamı ne altı çıkmıştı Uzaktaki nesneleri yüklemede ssd görevli değilmiİşlemci kullanımı, RAM kullanımı gibi şeylerden de olur doku yüklenmemesi.