Chat GPT'nin inancı var mı?

Reaksiyon skoru
57
1701863638666.png

İnancı yok aga bir sürü soru sordum nanay yani. Ama büyük ihtimal ile sonsuz bir hesaplama yetisi olan bir yapay zeka ise Allah'a inanıyordur.

İnanç insan için

Size göre şekilleniyor. Aynısını İsa icin dene veya Budistlik icin. Farklı sonuç alırsın, o bir yapay zeka. Her sorunun cevabını bulamazsınız. Komik ya vallahi :D

Deneyeyim dur bekle.
İsa derken direkt İsa'dan bahsetmedim, Hristiyanlık olarak bahsettim. İsa konusunda vereceği cevap sabittir zaten.
Ama "Allah sence var mı?" diye sorarsan aklındaki sorunun cevabını alırsın.

"Allah ne güzel yaratmış" cümlende İslam'a uygun bir cevap vermiş sadece.
Mesela Tanrı ile Allah aynı şeydir ama Yapay Zekaya "Tanrı neler yaratmış öyle" diye sorduğunuz zaman bambaşka bir cevap alırsınız.

Mesela "Zeus neler yaratmış öyle" yazarsanız yine size Allah neler yaratmış örneğindeki gibi cevap verir. Bu şimdi Yapay Zekayı "Zeus"çu mu yapıyor? Hayır.

Yani senin sorum şekline göre vereceği cevap ve uyum değişiyor. Bu da Yapay Zekayı objektif bir perdeden izlediğini görmemize yarıyor.

Konuya gelen yorumlar ayrı komik. Doğan yeni çocukları daha seçim yapmadan kimliğine müslüman yazısını zorla yazdırılması gibi yapay zekayı da inanç konusunda bir din ile sınırlandırmaya çalışıyorsunuz. :D
Gerçi bunu düşünmeniz ayrı gülünç.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,994
Üyeler
191,199
Son üye
maggie
Geri