Çözüldü✓ İşlemci değiştirdim, PC açılmıyor

Blldll

80+
Reaksiyon skoru
19
X470 anakart 3700x işlemci 2070 süper + 2x8 3200 ram sistemimden 3700x i çıkarıp 5800x3d işlemciyi taktım, gayet kontrollü ve temiz çalıştım sistemde sadece sıvı soğutmayı çıkarıp temizleyip taktım, haricen hiç bir şey çıkarmadım, PC açılmıyor, ana kartta cpu arıza ışığı ve takılı olan ramların yanında kırmızı ışık yandı, ne yapmalıyım, bios ta gelmiyor. Monitörlere ya da ekipmanlara her hangi bir sinyal de, bu saatte uyanık bilgili arkadaşların acil yardımına ihtiyacım var

X470 anakart 3700x işlemci 2070 süper + 2x8 3200 ram sistemimden 3700x i çıkarıp 5800x3d işlemciyi taktım, gayet kontrollü ve temiz çalıştım sistemde sadece sıvı soğutmayı çıkarıp temizleyip taktım, haricen hiç bir şey çıkarmadım, PC açılmıyor, ana kartta cpu arıza ışığı ve takılı olan ramların yanında kırmızı ışık yandı, ne yapmalıyım, bios ta gelmiyor. Monitörlere ya da ekipmanlara her hangi bir sinyal de, bu saatte uyanık bilgili arkadaşların acil yardımına ihtiyacım var
knkm x470 anakartının kutusun üzerinde ryzen 5000 ready mi yazıyor yoksa yoksa support mu yazıyor eğer support yazıyorsa bios update gerekli

• Beğen
Reaksiyonlar: Shaw
knkm x470 anakartının kutusun üzerinde ryzen 5000 ready mi yazıyor yoksa yoksa support mu yazıyor eğer support yazıyorsa bios update gerekli
Hemen kontrol edicem ama 3 yıl önce aldım anakartı ve hiç bios güncellemedim, msi x470 gaming Plus max, söylediğini hemen kontrol edip dönüyorum

ve bu arada knkm eski işlemcini tak ve update yap büyük bir ihtimalle sorunun çözülür
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hemen kontrol edicem ama 3 yıl önce aldım anakartı ve hiç bios güncellemedim, msi x470 gaming Plus max, söylediğini hemen kontrol edip dönüyorum
peki bekliyorum ben

ve bu arada knkm eski işlemcini tak ve update yap büyük bir ihtimalle sorunun çözülür

peki bekliyorum ben

Ryzen 3000 ready:(

İşin kötü tarafı ben eski işlemcimi sattım, kargoladım

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    2.1 MB · Hit: 73

İşin kötü tarafı ben eski işlemcimi sattım, kargoladım
tamam knkm eski işlemcini tak ve bios update yap iyi eğlenceler ve bu arada update yaparken elektiriklerin gitmemesi çok önemli

İşlemcini satmadan önce bios güncellemen gerekiyordu... Ya eski seri işlemci bulup bios güncelleyeceksin yada servisine gönderip onlara güncelleteceksin.

İşlemcini satmadan önce bios güncellemen gerekiyordu... Ya eski seri işlemci bulup bios güncelleyeceksin yada servisine gönderip onlara güncelleteceksin.

Çare yok bi işlemci bulcam artık, benim arkadaş çevresinde de bi Allah’ın kulunun bilgisayarla alakası yok, teknolojiden tek anladıkları telefonla pubg oynamak, bir iki bilgisayarcı dolaşayım muhtemelen bulurum, çok teşekkür ederim ikinize de

Çare yok bi işlemci bulcam artık, benim arkadaş çevresinde de bi Allah’ın kulunun bilgisayarla alakası yok, teknolojiden tek anladıkları telefonla PUBG oynamak, bir iki bilgisayarcı dolaşayım muhtemelen bulurum, çok teşekkür ederim ikinize de
Daha önce aynı hataya düşen bir arkadaşım mahallenin internet kafesine götürüp rica etmişti. Bi deneyin isterseniz kafeleri genelde çok uygun fiyata yardımcı oluyorlar.

Çare yok bi işlemci bulcam artık, benim arkadaş çevresinde de bi Allah’ın kulunun bilgisayarla alakası yok, teknolojiden tek anladıkları telefonla PUBG oynamak, bir iki bilgisayarcı dolaşayım muhtemelen bulurum, çok teşekkür ederim ikinize de
nerelisin hocam sakarya istanbul yakınsan boşta var 3600 bununla güncelleyelim

Uzağım ya:( batmandayım, bulurum heralde bi kaç bilgisayar tamircisi var aranan kan da piyasada bolca olan işlemciler, r3 1300 le r9 3950x arası ne bulursam olur sanırım

Uzağım ya:( batmandayım, bulurum heralde bi kaç bilgisayar tamircisi var aranan kan da piyasada bolca olan işlemciler, r3 1300 le r9 3950x arası ne bulursam olur sanırım
Yarın hallederim muhtemelen, inşallah başka bişey çıkmaz tekrar teşekkürler

Konudan bağımsız 5800x3d ile 4 tane ram kullanabilir miyim, mevcut ramlarim 2x8 vengeance rgb pro 3200 MHz cl16, aynısından bi dual kit daha alıp eklemeyi düşünüyorum, oyun tarafına lazım değil de after effectte falan rahatlatsın diye, ram az geliyor

sorun olmaz hocam kullanabilirsin
Dün tüm gün işlemci aradım akşam vakitlerinde birisinde 2200g buldum, kasasında takılı, hem işimi görücem hemde termal macununu falan yenilerim dedim kabul etti, 2200g ile açılır sanırım çıkan işlemciden bir önceki nesil, akşam gidicem işten çıkınca

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,240
Üyeler
195,573
Son üye
Creative_001
Geri