Hidrolik disk fren aşırı ısınıyor ve ses yapıyor

mt200 fren setim var birkac gun onceye kadar bi sorunum yoktu bi uzun tura ciktim disk sürtmeye basladi ve aşırı çok isinmaya başladı ayarini yaptim surtmeyi engelledim ama suanda hem frenler haddinden fazla çabuk ısınıyor ısınınca da tutmuyor ve biraz hızımı alip frenmele yaptığımda disk tarafından şrrrrrrr diye bi ses geliyor disk surtme sesine de benzemiyor yağ bulasma sesine de benzemiyor balatalari kontrol ettim daha bitmemisler bisikletciye goturdum anlamam ben falaj diyip gönderdi beni sorun ne olabilir diskte mi balatalarda mi
Dostum mt200 çok kaliteli olmadığı için uzun kullanımlarda ısınma yapar,ısınma yapınca boşluk oluşur fren kolu elciğe kadar dayanır ama yine tutmaz.Bunun tek çözümü fren değişmek ve icetech rötor alman olacaktır ki icetech rötorlar zaten 1.5k civarında teki.

Ara vererek kullanım yaparsan fren çok ısınmaz çok fazla etkisini görmezsin,başka sorun varsa cevaplayabilirim bisiklet hakkında forumdaki en bilgili kişi olduğumu düşünüyorum.

bisikleti 2. el mi aldınız veya nereden aldınız balatalar orjinal olmayabilir yaklaşık 4 5 yıldır hidrolik disk frenli bisiklet sürüyorum böyle bir şey yaşamadım ufak tefek gıcırdama olduğunda da çözüyordum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bak buda benim kaliper balatalar bitik 1.5 yıldır kullanmaktan geldiği hale bak fakirliğin gözü kör olsun 300 lira verip balata alamadık ama 2 kuruş kaar edelim derken 3 kuruş zarar açmışım disk erimiş balata kalmadığı için aşındırmış :D
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
senin balatalar tamamen erimiş gibi gozukuyor 😃

Dostum mt200 çok kaliteli olmadığı için uzun kullanımlarda ısınma yapar,ısınma yapınca boşluk oluşur fren kolu elciğe kadar dayanır ama yine tutmaz.Bunun tek çözümü fren değişmek ve icetech rötor alman olacaktır ki icetech rötorlar zaten 1.5k civarında teki.

Ara vererek kullanım yaparsan fren çok ısınmaz çok fazla etkisini görmezsin,başka sorun varsa cevaplayabilirim bisiklet hakkında forumdaki en bilgili kişi olduğumu düşünüyorum.
Gelen seste balataların sürtünme sesidir bu arada normal yani.

hocam bosluk vs yok sanırım fren kolu olmasi gerektigi seviyede kavriyor o uzun tura cikmadan önce bu tarz birsey yaşamıyordum ayni setle ama o ara nolduysa oldu

Gelen seste balataların sürtünme sesidir bu arada normal yani.
balata surtme sesi gibi değil sanki bişey sallanıyor gibi şrşrşrşr yapiyor

benim balatalar yok olmuş durumda ama canavar gibi tututuyor yadigar
maşallah diyelim

hocam bosluk vs yok sanırım fren kolu olmasi gerektigi seviyede kavriyor o uzun tura cikmadan önce bu tarz birsey yaşamıyordum ayni setle ama o ara nolduysa oldu

balata surtme sesi gibi değil sanki bişey sallanıyor gibi şrşrşrşr yapiyor

maşallah diyelim
Isınmaktan dolayı dostum,gelen ses her dönüşte tek bir noktada geliyorsa disk ayarı yapman gerekir diskin sürttüğü için olabilir.

Isınmaktan dolayı dostum,gelen ses her dönüşte tek bir noktada geliyorsa disk ayarı yapman gerekir diskin sürttüğü için olabilir.
lastik dönerken ses yapmıyor biraz normal hizlara cikip frenleme yaptığım zaman geliyor

hocam eğer elinizde ekipman varsa balatalarınızı sökün sonra fairy+ sünger ile güzelce bi yıkayın diskinizi de aynı şekilde balatayı kaynar suda beklet biraz kimyasalı çıksın ondan sonra tak frenin tutmaz ilk başta balatalarını ısıtman gerekiyor onuda dediğim gibi sürekli frene basarak gitmen lazım

birde disk vidalarının gevşemiş olma ihtimali var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,175,833
Üyeler
186,677
Son üye
genjjutsu
Geri