Yardım R5 5500 Sadece Boost Clock OC

samet135

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
615
İşlemciye oc yapmak istiyorum darboğaz olduğu için. Şuan 4.3 ghz yaptım 1.3v ile ama şimdi hep 4.3de takılıyor ben base clock ellemeden boost clock oc yapmak istiyorum. Yükte iken istediğim değere gelsin istiyorum. Anakart B450M K. İşlemci soğutucusu stok olduğu için çok oc yapmıyacam 4.4 ghz boost clock yeterli olur bana.

İşlemciye oc yapmak istiyorum darboğaz olduğu için. Şuan 4.3 ghz yaptım 1.3v ile ama şimdi hep 4.3de takılıyor ben base clock ellemeden boost clock oc yapmak istiyorum. Yükte iken istediğim değere gelsin istiyorum. Anakart B450M K. İşlemci soğutucusu stok olduğu için çok oc yapmıyacam 4.4 ghz boost clock yeterli olur bana.
Overclockta sadece Base hızı arttırabiliyorsun. Gerçi o işlemcide PBO ayarları ile dediğin şeye yakın bir şey de yapılır sanırım ama o kısma hakim değilim.

Overclockta sadece Base hızı arttırabiliyorsun. Gerçi o işlemcide PBO ayarları ile dediğin şeye yakın bir şey de yapılır sanırım ama o kısma hakim değilim.
O zaman daha iyi bilen biri gelirse o yanıtlar.

O zaman daha iyi bilen biri gelirse o yanıtlar.
Hangi koşullar altında darboğaz yaşıyorsunuz? İşlemcinin saat hızını 4.3 GHz'ten 4.4 GHz'e çekmek kayda değer bir fark yaratmayacaktır. Yaşadığınız bir sorun varsa belirtin, çözüm sunalım.

Hangi koşullar altında darboğaz yaşıyorsunuz? İşlemcinin saat hızını 4.3 GHz'ten 4.4 GHz'e çekmek kayda değer bir fark yaratmayacaktır. Yaşadığınız bir sorun varsa belirtin, çözüm sunalım.
R5 5500 + RX 6700 XT ile darboğaz yaşıyorum hocam 1080p de. Bunu bilerek ekran kartını aldım ama şuan darboğazı en aza indirmeye çalışıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mesela gta 5de %30-%20 darboğaz oluyor yer yer.

ryzen master a gir

otomatik overclok u seç altta b.o.c tarzı bir şey yazar onu 200 e çek sonra kabul et ve test et e bas tamamdır işini görür şimdilik

1705663630073.png

R5 5500 + RX 6700 XT ile darboğaz yaşıyorum hocam 1080p de. Bunu bilerek ekran kartını aldım ama şuan darboğazı en aza indirmeye çalışıyorum.

Mesela gta 5de %30-%20 darboğaz oluyor yer yer.
Aldığınız FPS değerleri sizi tatmin ediyorsa bir miktar darboğazın önemi yok. Etmiyorsa da 0.1GHz'lik OC'nin size bir faydası yok. Stok soğutucuyla çok uğraşmanızı tavsiye etmem ama ille deneyecekseniz manuel OC yerine Ryzen Master'dan PBO2+CO (per core) yapın.

ryzen master a gir

otomatik overclok u seç altta b.c.o tarzı bir şey yazar onu 200 e çek sonra kabul et ve test et e bas tamamdır işini görür şimdilik

Alıntıyı görüntüle
Tamamdır ondan önce biostan kendi yaptığım oc'u düzeltiyim.

Aldığınız FPS değerleri sizi tatmin ediyorsa bir miktar darboğazın önemi yok. Etmiyorsa da 0.1GHz'lik OC'nin size bir faydası yok. Stok soğutucuyla çok uğraşmanızı tavsiye etmem ama ille deneyecekseniz manuel OC yerine Ryzen Master'dan PBO2+CO (per core) yapın.
Hocam eski ekran kartım rx 580di ve darboğazdan ötürü bazı oyunlarda aynı fpsi alıyorum. Boşa para vemiş gibi hissetmiyim diye oc istiyorum.

@asko56 Hocam sizin dediğinizi yaptım şimdi bi bakayım ne kadar darboğaz var.

Son düzenleme:
Tamamdır ondan önce biostan kendi yaptığım oc'u düzeltiyim.

Hocam eski ekran kartım rx 580di ve darboğazdan ötürü bazı oyunlarda aynı fpsi alıyorum. Boşa para vemiş gibi hissetmiyim diye oc istiyorum.

@asko56 Hocam sizin dediğinizi yaptım şimdi bi bakayım ne kadar darboğaz var.
tamam msı afterburnerdan bak bakalım kaça çıkarmıs işlemciyi

tamam msı afterburnerdan bak bakalım kaça çıkarmıs işlemciyi
Baktım şimdi benim yaptığımın aynısını yapmış 4350ghz de işlemci ve asettoda %40 darboğaz var.

Düşük sistem isteyen oyunlarda çok darboğaz yapmasını anlıyorum ama çoğu oyunda darboğaz gözle görülür var.

Baktım şimdi benim yaptığımın aynısını yapmış 4350ghz de işlemci ve asettoda %40 darboğaz var.
o zaman sen işlemciyi stok sogutuda kullanıyorsun bco ya 200 yazdıgına eminmisin 100 yazmıs olmayasın

o zaman sen işlemciyi stok sogutuda kullanıyorsun
Evet stok soğutucu hocam. Ama bu haliyle ısınmıyor yinede. Çünkü 100mhz eklemiş 200 yaptığım b.o.c ayarını yükseltiyim mi yoksa kalsınmı?

Evet stok soğutucu hocam. Ama bu haliyle ısınmıyor yinede. Çünkü 100mhz eklemiş 200 yaptığım b.o.c ayarını yükseltiyim mi yoksa kalsınmı?
yap 200 dedigim 200 o zaman 4450 yapacaktır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,388
Üyeler
186,880
Son üye
behalot
Geri