işlemcim çok ısınıyor

Reaksiyon skoru
1
merhaba yeni bir pc topladım işlemcim i5 11600-k ama çok fazla ısınıyor sizce neden olur oyunlarda normalde 50 derece olması gereken işlemci 80-90 derecede oluyor boştaykende bazen 37 bazen 43 bazende 50 derecede çalışıyor

soğutucu olarak ne kullanıyosun? bir de ekran kartın ve oynadığın çözünürlük nedir?

soğutucu olarak snowman t5 kule tipi soğutucu kullanıyorum çift fanlı ekran kartım msi 2060 12 gb çözünürlük ise 1920x1080
soğutucu fanlarından birisi intake yönleri doğru mu? farklı bi modelin fotoğrafını ekliyorum. birisi soğutucu bloğa doğru çekecek havayı, diğeri dışarı doğru atacak

Ekler

• ar-acfre00060a-disgorsel-06.jpg
    ar-acfre00060a-disgorsel-06.jpg
    95.3 KB · Hit: 58
biostan voltaj değerlerini bi kontrol edin belki işlemciye çok yüksek voltaj veriyodur anakar

kasayı nerede kullanıyorsun? önü mesh mi? ve önünde hava almasını engelleyecek bir nesne vs. bişey var mı?

kasayı nerede kullanıyorsun? önü mesh mi? ve önünde hava almasını engelleyecek bir nesne vs. bişey var mı?
Hayır önü açık fanlar son hız çalışıyor 3 adet te tahliye var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Peki hangi oyunları oynayınca yüksek sıcaklık oluşmakta ve işlemci boştayken derece nedir
Mesela gta oynuyorum 90-95 dereceye kadar çıkıyor boştaykende bazen 37-43-50 derece de çalışıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

biostan voltaj değerlerini bi kontrol edin belki işlemciye çok yüksek voltaj veriyodur anakar
Anakartım asus tuf b560 m plus voltaj değerinin kaç olması lazım

Turbo boost açıkmı biosta.Amd işlemcilerde cpb kapatılarak bu dengesiz dalgalanmaların önüne geçilebiliyor.İnteldeki karşılığı turbo boost kapatıp sıcaklık değerlerini incelermisiniz.Ve tekrar bizi bilgilendirin

Turbo boost açıkmı biosta.Amd işlemcilerde cpb kapatılarak bu dengesiz dalgalanmaların önüne geçilebiliyor.İnteldeki karşılığı turbo boost kapatıp sıcaklık değerlerini incelermisiniz.Ve tekrar bizi bilgilendirin
Onuda denedim kapattım denedim sıcaklık değeti yine aynı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,293
Üyeler
187,021
Son üye
hmzens
Geri