DDR5 Sistem her şey Yavaş Açılıyor

Cmarw

80+
Reaksiyon skoru
12
Arkadaşlar merhaba 1 ay önce ddr5 sisteme geçtim fps değerlerinde ve benchmarklarda hiçbir sorun yok.Fakat oyunların açılma hızı olsun windowsun kapanma süresi olsun bana laglı gibi geliyor.W11 kullanıyorum sebebi bu olabilir mi ? (her şey ssdde kurulu)
Parçalar:
GPU:RX6750 xt
CPU:Ryzen 5 7600
RAM:GSKILL FLARE X5 6000 MHZ CL 30
Anakart:MSI B650M-A PRO WIFII
SSD:SAMSUNG 980 PRO

Arkadaşlar merhaba 1 ay önce ddr5 sisteme geçtim fps değerlerinde ve benchmarklarda hiçbir sorun yok.Fakat oyunların açılma hızı olsun windowsun kapanma süresi olsun bana laglı gibi geliyor.W11 kullanıyorum sebebi bu olabilir mi ? (her şey ssdde kurulu)
Parçalar:
Bios güncellediniz mi?
ddr5'ler şuan pc açarken biraz yavaş ama diğer şeyler için sorun farklı olabilir.
Ssd hızlarına bakın bi

Parçalar:
Ssd yenimi

Önceden de kullandığınız ssd ise problem ondan olabilir. Temiz kurulum deneyin. Biosdan fast boot vs de açabilirsiniz

Hayır önceki sistemimdeki ssdyi taktım fakat orada böyle bir problem yaşamıyordum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bios güncellediniz mi?
ddr5'ler şuan pc açarken biraz yavaş ama diğer şeyler için sorun farklı olabilir.
Ssd hızlarına bakın bi
Bios güncel evet.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Önceden de kullandığınız ssd ise problem ondan olabilir. Temiz kurulum deneyin. Biosdan fast boot vs de açabilirsiniz
w10 geçmemin bir faydası olur mu?

Win10 a geçmeden önce sıfırdan win11 kurmayı deneyin. Devam ederse win10 da deneyebilirsiniz o size kalmış

Bios güncellediniz mi?
Ssd hızlarına bakın bi
1706273773920.png

Geri