AMD sistemimde farklı hatalar alıyorum

tomoeran

80+
Reaksiyon skoru
6
Yaklaşık iki hafta önce yeni bir bilgisayar topladım. Özelliklerini veriyorum öncelikle.
AMD Radeon 6600XT ekran kartı.
AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor işlemci.
Kingston KC3000 1TB SSD.
Kingston 3600 8x4GB.
Thermaltake 600W PSU.
Gigabyte B500M X V2 Gaming anakart.

BIOS, driver güncel durumda Windows 11 kullanmaktayım.

Counter-Strike 2 oynarken oyuna ilk girişimde oyun çöküyor resim olarak aldığım hatayı koyuyorum. Ayrıca oyun çöktüğün de tekrar açmak için indirme doğrulanıyor yapıyor ve %0 da kalıyor hesap değiştir diyorum ve bu sefer doğrulama işlemi devam edip oyun açılıyor.
Genshin Impact oynarken oyun bir anda donuyor ve kendisini kapatıyor herhangi bir hata kodu yok. İkinci defa açtığımda bugün oyun yükleme ekranında dondu ve bilgisayar kendini yeniden başlattı.
Apex Legends girdiğimde oyun yine çöküyor ve aldığım hata resmini de ekliyorum. İkinci defa oyuna girdiğim de ise ilk açılışta 92 FPS sabit kaldı ve sonra düzeldi çok fazla deneme şansım olmadı Apex için.
Dün akşam lethal Company oynarken o bile çöktü.
Çalıştığım için çok fazla deneme şansım olmadı ama her gün bir oyun illa çöküyor.
Dün bilgisayar kapanırken de mavi ekran hatası verdi.

SSD kaynaklı mı diye düşünüyorum ama Kingston uygulamasında herhangi bir sorun yok ayrıca parçalar tamamen yeni. İki monitör kullanıyorum PSU çok yoruluyor ekran kartı sorun yaşıyor olabilir miyim? Monitörlerden birisi 60 Hz birisi 165 Hz.

Yani ilk defa sistem topluyorum ve bu beni korkutmaya başladı. Ekran kartının garantisi bulunmakta ilk sahibinden ikinci el olarak aldım acaba sorun ekran kartında mı?
Şimdiden teşekkürler.

Ekler

• WhatsApp Görsel 2024-01-27 saat 23.20.39_c00fb7a4.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-01-27 saat 23.20.39_c00fb7a4.jpg
    358.3 KB · Hit: 81
  • WhatsApp Görsel 2024-01-27 saat 23.20.21_c4bbe300.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-01-27 saat 23.20.21_c4bbe300.jpg
    467.2 KB · Hit: 75
Yaklaşık iki hafta önce yeni bir bilgisayar topladım. Özelliklerini veriyorum öncelikle.
Kingston KC3000 1TB SSD.
Kingston 3600 8x4GB.
Thermaltake 600W PSU.

Counter-Strike 2 oynarken oyuna ilk girişimde oyun çöküyor resim olarak aldığım hatayı koyuyorum. Ayrıca oyun çöktüğün de tekrar açmak için indirme doğrulanıyor yapıyor ve %0 da kalıyor hesap değiştir diyorum ve bu sefer doğrulama işlemi devam edip oyun açılıyor.
Genshin Impact oynarken oyun bir anda donuyor ve kendisini kapatıyor herhangi bir hata kodu yok. İkinci defa açtığımda bugün oyun yükleme ekranında dondu ve bilgisayar kendini yeniden başlattı.
Apex Legends girdiğimde oyun yine çöküyor ve aldığım hata resmini de ekliyorum. İkinci defa oyuna girdiğim de ise ilk açılışta 92 FPS sabit kaldı ve sonra düzeldi çok fazla deneme şansım olmadı Apex için.
Çalıştığım için çok fazla deneme şansım olmadı ama her gün bir oyun illa çöküyor.

SSD kaynaklı mı diye düşünüyorum ama Kingston uygulamasında herhangi bir sorun yok ayrıca parçalar tamamen yeni. İki monitör kullanıyorum PSU çok yoruluyor ekran kartı sorun yaşıyor olabilir miyim? Monitörlerden birisi 60 Hz birisi 165 Hz.

Yani ilk defa sistem topluyorum ve bu beni korkutmaya başladı. Ekran kartının garantisi bulunmakta ilk sahibinden ikinci el olarak aldım acaba sorun ekran kartında mı?
Şimdiden teşekkürler.
600w hayli hayli besler bir fotoğrafta cs2 nin shader paketinde bozulma olduğu yazıyor oyunu sil yükle yapabilirsin sürücüleri sil yükle yapabilirsin

PSU ile ilgili sorun yok sistem tam yükte 450W bile çekmiyor 600W hayli fazla, En güncel driver kurulumu şuan ?

AMD islemci ve AMD ekran kartı ile sistem kurulduğu zaman bir kaç uygulaması var onları yükleyip aktif etmen gerekiyor diye görmüştüm bir yerlerde. Bunu bir araştırın isterseniz. Bilmiyorum yaptınız mı ama.

Kingston KC3000 1TB SSD.
Kingston 3600 8x4GB.
Thermaltake 600W PSU.

Şimdiden teşekkürler.
Minidump dosyanı paylaşır mısın? https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-dosyalarini-paylasin.73053/

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

AMD islemci ve AMD ekran kartı ile sistem kurulduğu zaman bir kaç uygulaması var onları yükleyip aktif etmen gerekiyor diye görmüştüm bir yerlerde. Bunu bir araştırın isterseniz. Bilmiyorum yaptınız mı ama.
araştırıyorum hocam

Kingston KC3000 1TB SSD.
Kingston 3600 8x4GB.
Thermaltake 600W PSU.

Şimdiden teşekkürler.
Dostum apex ve CS de oyun dosyalarını doğrulaman lazım. Disk testi yapın

Minidump dosyan temiz çıkarsa ben ram olduğunu düşünüyorum. Pc'ye sadece iki ram takip deneyin

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

araştırıyorum hocam
Donanımsal RAM hatası vermiş bir tane Minidumpta direkt. Ben de başta ondan şüphelenmiştim. CPU-Z adlı programı indirip SPD sekmesine girip bütün slotların ekran görüntüsünü atar mısın sırasıyla?

Donanımsal RAM hatası vermiş bir tane Minidumpta direkt. Ben de başta ondan şüphelenmiştim. CPU-Z adlı programı indirip SPD sekmesine girip bütün slotların ekran görüntüsünü atar mısın sırasıyla?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-01-28 015217.png
    Ekran görüntüsü 2024-01-28 015217.png
    34.1 KB · Hit: 47
  • Ekran görüntüsü 2024-01-28 015244.png
    Ekran görüntüsü 2024-01-28 015244.png
    39.6 KB · Hit: 48
  • Ekran görüntüsü 2024-01-28 015305.png
    Ekran görüntüsü 2024-01-28 015305.png
    41.4 KB · Hit: 46
  • Ekran görüntüsü 2024-01-28 015318.png
    Ekran görüntüsü 2024-01-28 015318.png
    41.2 KB · Hit: 46
Çip farklılığı yok. A1 ve B1 (1. ve 3.) slottaki RAM'leri çıkar hocam. Ondan sonra BIOS'a girip F2 tuşu ile Advanced Mod'a geçip Exit sekmesinden BIOS'u sıfırlayıp kaydedip çık. Ondan sonra BIOS'a girip sol alttan XMP'yi Profile 1 olarak açıp tekrardan sorun olup olmayacağına bak bakalım.

Çip farklılığı yok. A1 ve B1 (1. ve 3.) slottaki RAM'leri çıkar hocam. Ondan sonra BIOS'a girip F2 tuşu ile Advanced Mod'a geçip Exit sekmesinden BIOS'u sıfırlayıp kaydedip çık. Ondan sonra BIOS'a girip sol alttan XMP'yi Profile 1 olarak açıp tekrardan sorun olup olmayacağına bak bakalım.
Tamam yapıyım ancak ramleri kullanmıycak mıyım yani anlamadım boşa mı düşcek 2 tanesi ?

Tamam yapıyım ancak ramleri kullanmıycak mıyım yani anlamadım boşa mı düşcek 2 tanesi ?
Sırasıyla deneyeceğiz bakalım. 2. ve 4. slotta takılı olan RAM'ler diğer iki bellekten 3 hafta sonra üretilmiş. Bunların bir sorun yaratıp yaratmayacağına bakalım hocam. Eğer sorun çıkarmazlarsa 1. ve 3. slotta söktüğümüz RAM'leri 2. ve 4. slota takıp BIOS'u sıfırlayıp kaydedip çıkıp ondan sonra tekrardan BIOS'a girip XMP'yi açıp tekrardan test edeceğiz.

Sırasıyla deneyeceğiz bakalım. 2. ve 4. slotta takılı olan RAM'ler diğer iki bellekten 3 hafta sonra üretilmiş. Bunların bir sorun yaratıp yaratmayacağına bakalım hocam. Eğer sorun çıkarmazlarsa 1. ve 3. slotta söktüğümüz RAM'leri 2. ve 4. slota takıp BIOS'u sıfırlayıp kaydedip çıkıp ondan sonra tekrardan BIOS'a girip XMP'yi açıp tekrardan test edeceğiz.
Anlatığınız şekilde çalıştırdım ikişerli olarak sorun yapmadı oyunlarda iki tarafta ama çok fazla deneyemedim o yüzden güven vermiyo bunu test edebileceğim bir uygulama falan var mıdır ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,000
Üyeler
186,422
Son üye
UnsatisfiedEmir
Geri