12V DC Fan jet motoru gibi çalışıyor

Domenico Tedesco

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
2,637
Arkadaşlar normalde alüminyum blok üzerine yerleştirilmiş basit bir egzoz fan. Bende bloktan söktüm ve test etmek için 4 pin CPU fan slotuna taktım ve bir anda jet motoru gibi çalıştı fan elimden uçtu havada saçma sapan dolaşıp kasanın içine çarpıp durdu. Aşırı hızlı ve sesli çalışıyor, fan 8cm. Acaba sys fan yerine taksam daha mı sessiz çalışır ya da ne yapmak gerekir işte yardımcı olursanız mutlu olurum
Model Delta AFB0812SH

Arkadaşlar normalde alüminyum blok üzerine yerleştirilmiş basit bir egzoz fan. Bende bloktan söktüm ve test etmek için 4 pin CPU fan slotuna taktım ve bir anda jet motoru gibi çalıştı fan elimden uçtu havada saçma sapan dolaşıp kasanın içine çarpıp durdu. Aşırı hızlı ve sesli çalışıyor, fan 8cm. Acaba sys fan yerine taksam daha mı sessiz çalışır ya da ne yapmak gerekir işte yardımcı olursanız mutlu olurum
Model Delta AFB0812SH
Bro çok fena fandır deltalar bulaşma :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

PP'me ve fanın etiketine bak :D .

Model Delta AFB0812SH
Aub serisi 9 cm olanı kule soğutucuda kullanıyorum .

PP'me ve fanın etiketine bak :D .

Aub serisi 9 cm olanı kule soğutucuda kullanıyorum .
Valla hocam fenasiniz, ama şu fani egzoz olarak kullanmam için kulağımı ortaya koymalimiyim acaba, çünkü harbi sesli

Valla hocam fenasiniz, ama şu fani egzoz olarak kullanmam için kulağımı ortaya koymalimiyim acaba, çünkü harbi sesli
Hocam fanın pwm ise pwm 4 pinli cha bağla bios'dan %20 pwm ver. Sakin çalışacaktır .

Hocam 4300 RPM de çalışıyor, biostan çözemedim maalesef
Fanın fotosunu atsana anakart modeli birde .

Hocam 4300 RPM de çalışıyor, biostan çözemedim maalesef
Aub fanımın performans grafiği :D
1707835279340.png

Alıntıyı görüntüle
Anakart NCR Pocono Q67 fan biraz tozlu gözükebilir ama içini yeni yağladım elimden geldiğince de sildim.
Fanın pwm pini kesik üzerine oem anakartlarda fan kontrolü zor belkide pwm olamayabilir . fanı +12 ile +5 v uçlarına bağla hızı yüne yüksekse sadece 5v bağla beğenmezsende kullanma .d .

biosta pwm değilde Dc modda çalıştırıp denediniz mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,320
Üyeler
196,927
Son üye
TLGGVL
Geri