Xiaomi Redmi Pad Se 8/256 Gb Tablet 6.650 TL

edenizli

80+
Reaksiyon skoru
8
Mi Store Türkiye Linki
Screenshot_20240411_150241.jpg

Xiaomi Redmi Pad Se 8/256 Gb Tablet
Mi store Türkiye'de tabletlerde 400 TL indirim tanınlanmış. 6650 TL'ye geliyor.
Yanında da 500-600 TL'lik Xiaomi Band 8 Active hediyesi var.
Hediyesi olmadan sadece tablet için bile iyi fiyat. Piyasası Akakçe son 1 ay minimum 7000 TL...
Dizi izlemek için IPS ekranlı 10 inç güzel bir tablet.

5700 TL civarında da 4/128’lik Honor X9 var, benzer özellik ve işlemcide, sadece Honor 4/128 GB.

Son düzenleme:
Ben de 1-2 gün içinde tablet alıcam aklımdaki ürün Honor Pad x9 du sizce redmi Pad SE 8 daha mı iyi?

Redmi 400 nits, Honor 450 arada belirgin bir fark olur mu bilmiyorum. Her ikisi de IPS full HD güzel ekranlar. Hoparlör kalitesi 2sinin de iyi. Bataryaları uzun gidiyor, GSMarena testleri benzer seviyede. İşlemcileri orta segment, yüksek ayarda PUBG oyanayamazsınız ama internette gezme, dizi izleme için kâfi. Farkları ram ve depolamada. Honor 4gb ram, 128 depolama ile 5700 TL. Xiaomi Redmi 8gb ram, 256 depolama 6650 TL. Ben Xiaomi'yi tercih ettim, aradaki fiyat farkı benim için önemli diyorsanız Honor X9'la idare edebilirsiniz. Daha iyi işlemcili olup 8000'den ucuz başka bir makine göremedim şu sıralarda.

Bunada bakabilirsiniz

Redmi 400 nits, Honor 450 arada belirgin bir fark olur mu bilmiyorum. Her ikisi de IPS full HD güzel ekranlar. Hoparlör kalitesi 2sinin de iyi. Bataryaları uzun gidiyor, GSMarena testleri benzer seviyede. İşlemcileri orta segment, yüksek ayarda PUBG oyanayamazsınız ama internette gezme, dizi izleme için kâfi. Farkları ram ve depolamada. Honor 4gb ram, 128 depolama ile 5700 TL. Xiaomi Redmi 8gb ram, 256 depolama 6650 TL. Ben Xiaomi'yi tercih ettim, aradaki fiyat farkı benim için önemli diyorsanız Honor X9'la idare edebilirsiniz. Daha iyi işlemcili olup 8000'den ucuz başka bir makine göremedim şu sıralarda.
Xiaomi 90Hz, Honor 120Hz ekrana sahip ama bu fark tabletlerde ne kadar önemli bilemiyorum. Bir de Honor un Ram kapasitesi ayarlardan 7 GB yapılabiliyor.

Bunada bakabilirsiniz
Samsung A9 ve A9 Plus'ta ekran IPS olmadığından ben tercih etmemiştim. IPS ekranda yanlardan izlerken renk ve parlaklıkta bozulma pek olmuyor. Ancak A9 Plus'taki TFT LCD ekranda bu bozulma daha belirgin.

Xiaomi 90Hz, Honor 120Hz ekrana sahip ama bu fark tabletlerde ne kadar önemli bilemiyorum. Bir de Honor un Ram kapasitesi ayarlardan 7 GB yapılabiliyor.
Evet haklısınız 90 ve 120 Hz farkı var. Menülerde geçişlerde ufak bir fark yaratabilir. Yan yana bakıp karşılaştırmak lazım.
Oyunlarda işlemcileri (Snapdragon 680 ve 685) zaten 60 FPS üzerine güçlükle çıkabiliyor.

Ayarlardan RAM olarak kullanılabilecek bir depolama alanı belirleyebiliyorsunuz evet, ancak bu RAM kadar hızlı olmuyor, Xiaomi de hatta 5 GB daha ekleyebiliyorsunuz ancak dediğim gibi tam olarak RAM olmuyor, mevcut depolamaya uygulamaların erişimi daha yavaş olduğu için...

Samsung A9 ve A9 Plus'ta ekran IPS olmadığından ben tercih etmemiştim. IPS ekranda yanlardan izlerken renk ve parlaklıkta bozulma pek olmuyor. Ancak A9 Plus'taki TFT LCD ekranda bu bozulma daha belirgin.

Evet haklısınız 90 ve 120 Hz farkı var. Menülerde geçişlerde ufak bir fark yaratabilir. Yan yana bakıp karşılaştırmak lazım.
Oyunlarda işlemcileri (Snapdragon 680 ve 685) zaten 60 FPS üzerine güçlükle çıkabiliyor.

Ayarlardan RAM olarak kullanılabilecek bir depolama alanı belirleyebiliyorsunuz evet, ancak bu RAM kadar hızlı olmuyor, Xiaomi de hatta 5 GB daha ekleyebiliyorsunuz ancak dediğim gibi tam olarak RAM olmuyor, mevcut depolamaya uygulamaların erişimi daha yavaş olduğu için...
Anladım hocam bütçemi aşmasa Xiaomi'yi alırdım. Teşekkür ederim bilgi için.

Ben de 1-2 gün içinde tablet alıcam aklımdaki ürün Honor Pad x9 du sizce redmi Pad SE 8 daha mı iyi?
Teknosa outletten geçen hafta honor pax x8 aldım 1850 liraya, honor almanı öneririm çift ekran yapabiliyorsun mesela bir yandan bir şeyler izlerken küçücük ekran oluşturup trendyolda felan geziniyorum büyük rahatlık.

Teknosa outletten geçen hafta honor pax x8 aldım 1850 liraya, honor almanı öneririm çift ekran yapabiliyorsun mesela bir yandan bir şeyler izlerken küçücük ekran oluşturup trendyolda felan geziniyorum büyük rahatlık.
Muhtemelen teşhir ürünüdür ama çok iyi fiyata gelmiş, güle güle kullanın. Bu arada ekran bölme, birden çok uygulamayı aynı anda açma; Android'in dâhili özelliği, bahsi geçen Honor, Xiaomi ve Samsun'ların hepsinde var aklınızda olsun. Birçok telefonda da var, Ipad'lerde de var hatta.

Honor pad x9 sipariş verdim elime ulaşmasını bekliyorum. (y)
Güle güle kullanın bu tabletle arasında ufak tefek farklar var, fiyat performans açısından güzek her ikisi de.
UFS'ten bahsetmiş Sn. Kartallar ancak Xiaomi'nin depolaması UFS değil, bu segmentte aradaki depolama hızından kaynaklı performans farkını zaten kullanabilecek bir işlemcisi olan herhangi tablet de yok. Keşke 4000'e daha iyi işlemcili tabletler olsa da biz de alsak ama onların da ekranı kötü, pil ömrü kötü gibi sıkıntıları oluyor. Depolama hızı ve işlemciden ziyade ekran, hoparlör, batarya ömrü, stabilite ile öne çıkarak bu fiyatlarda ürünler çıkartabiliyorlar. Dizi, Youtube izlemek için birebir bunlar. Hızlı, güzel ekranlı tabletler ne yazık ki 4000'e de yok, 8000'e de... Önerilere açığız tabi

Geri