Bilgisayara format at ve bir daha Driver Booster kullanma hocam. Eğer gene mavi ekran verirse benimle paylaş.İyi günler başlıktaki mavi ekran hatasıyla karşılaştım ve çözüm bulamadım o yüzden burada paylaşmak istedim.
Minidump
hocam driverları en doğru şekilde nerden kurabilirim hani aygıt yöneticisinden giriyorum ayrıntılardan donanım kimliğini alıp internete yazıyorum ama ya eski oluyor yada yanlış oluyorBilgisayara format at ve bir daha Driver Booster kullanma hocam. Eğer gene mavi ekran verirse benimle paylaş.
- BIOS'un güncel ondan yana bir sorun yok.hocam driverları en doğru şekilde nerden kurabilirim hani aygıt yöneticisinden giriyorum ayrıntılardan donanım kimliğini alıp internete yazıyorum ama ya eski oluyor yada yanlış oluyor
vaktiniz için teşekkür ederim hocam hemen bazı şeyleri belirtiyorum,- BIOS'un güncel ondan yana bir sorun yok.
- Windows'u kurmadan önce BIOS'a girip XMP'yi Profile 1 olarak açar mısın? Bakalım sistem sorunsuz bir şekilde açılacak mı kontrol edelim. RAM'leri 4000 MHz almışsın çünkü. Açtıktan sonra tekrardan BIOS'a gir. 4000 MHz olarak çalışıyorsa sorun yok.
- Bu dediğim şekilde Windows'u tekrardan kur bakalım.
Windows 11 Yapılımı:
1) Öncelikle elinizde en az 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun.
2) (https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11) sayfayı alta kaydır, ISO yazan kısmından Windows 11'i seçip indir. Bu indirme işlemi bittikten sonra masaüstünde ya indirilenler klasöründe bu ISO'nuz görünecek.
3) Şimdi RUFUS adlı programı indiriyoruz. (https://rufus.ie/tr/)
4) RUFUS'u çalıştırıyoruz ve flash belleği takıyoruz. Önyükleme seçiminden indirmiş olduğunuz ISO'yu seçiyorsunuz. Sonra Disk Bölüm Düzenini GPT seçiyorsunuz, Hedef Sistem ise UEFI (CSM yok) diye görünecek. Diğer hiçbir şeye dokunmanıza gerek yok otomatik yapıyor bu ayarları sonra başlat diyorsunuz. Ondan sonra bir kaç tane daha seçenek çıkıyor 5 ya da 6 kutucuklu onları boş bırakın. (Microsoft hesabı ile oturum açmak istemiyorsan o kutucuğu aktif edebilirsin). Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir. Sonra format flashınız hazır olacak.
5) Format belleği kasaya takılı iken kasayı aç veya açık durumdaysa yeniden başlat ve durmadan F12 tuşuna bas. (Anakart MSI ise F11, Gigabyte ise F12, Asus ise F8'dir Boot tuşu). Karşına gelen ekranda UEFI ...... (Flash bellek adı) yazanı seç. Partition 1 ya da 2 diye seçenek gelirse 1'i seçebilirsin.
6) Format ekranı geldikten sonra Windows'u Yükle de. Ürün anahtarın varsa gir yoksa ürün anahtarım yok de. İşletim sistemini seç. (Windows 11 Pro seçebilirsin). Ondan sonra karşına Yükselt ve Özel diye seçenek gelecek. Oradan Özel'e bas. Karşına disk ekranı gelecek. Eğer sistemde tek disk takılıysa oradaki bütün diskleri sırasıyla sil yap. En son Ayrılmamış Sürücü 0 diye bir şey kalacak. O seçiliyken sağ alttan Yeni yazan tuşa bas ve boyuta dokunmadan uygula de. Ondan sonra en yüksek GB'lı Birincil yazana tıklayıp ileri de. Windows dosyalarını yüklemeye başlayacak.
- Windows'u kurduktan sonra interneti bağlayıp Windows Update gir. Girdikten sonra Güncelleştirmeleri Denetle. İsteğe bağlı sürücüleri de kurmayı unutma. Bunlar bittikten sonra Aygıt Yöneticisinde ünlemli aygıt var mı diye bak? Eğer varsa bu attığım iki sürücüyü kurduktan sonra Aygıt Yöneticisini tekrardan kontrol et bakalım.
- https://download.gigabyte.com/FileList/Driver/mb_driver_647_infupdate_10.1.19198.8339.zip
- https://download.gigabyte.com/FileList/Driver/mb_driver_669_serilio_30.100.2221.20_n.zip
- Ekran kartı modelini de söylebilir misin acaba? Onu Minidumplarda göremiyorum. Eğer yeni nesilse bu sürücüyü indirip kurabilirsin.
![]()
Sürücü Ayrıntıları | NVIDIA
<dd~LanguageName> <dd~Name> indirin (<dd~OSName> sistemleri için). Çıkış tarihi: <dd~ReleaseDateTime>www.nvidia.com.tr
- Bir de bunların hepsini yaptıktan sonra Görev Yöneticisine girip Performans sekmesine tıklayıp Bellek yazan yere basıp tam ekran fotoğraf atar mısın?
Evet diğer Minidumpta yeni aldığın bellekler takılıymış. Bu dediğim şekilde gene bir BIOS'u sıfırla hocam.vaktiniz için teşekkür ederim hocam hemen bazı şeyleri belirtiyorum,
4000MHz ramlerim vardı fakat onları değiştirdim şuan 16x2 3200MHz ramlerim var yeni aldım ekran kartım RTX 3060 daha format atmadım ama birazdan atacağım işten daha yeni eve geldim Windows 11 önermişsiniz Windows 11 kuracağım o halde Windows 11 i pek sevemesem de siz öneriyorsanız bir bildiğiniz vardır formattan sonra dediklerini harfiyen uygulayacağım sonrasında size bildiririm gelişmeleri.
O attığım NVIDIA ekran kartı sürücünü indirip kurabilirsin formattan sonra. Önce BIOS'u bu dediğim şekilde bir sıfırla ondan sonra formata geç. Bu sistemde Windows 11 daha iyi olur.vaktiniz için teşekkür ederim hocam hemen bazı şeyleri belirtiyorum,
4000MHz ramlerim vardı fakat onları değiştirdim şuan 16x2 3200MHz ramlerim var yeni aldım ekran kartım RTX 3060 daha format atmadım ama birazdan atacağım işten daha yeni eve geldim Windows 11 önermişsiniz Windows 11 kuracağım o halde Windows 11 i pek sevemesem de siz öneriyorsanız bir bildiğiniz vardır formattan sonra dediklerini harfiyen uygulayacağım sonrasında size bildiririm gelişmeleri.
Evet diğer Minidumpta yeni aldığın bellekler takılıymış. Bu dediğim şekilde gene bir BIOS'u sıfırla hocam.
Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. Çıkardıktan sonra CLR_CMOS yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri geri takıp sistemi çalıştır. Ondan sonra XMP'yi tekrardan aktif et bakalım.
Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
O attığım NVIDIA ekran kartı sürücünü indirip kurabilirsin formattan sonra. Önce BIOS'u bu dediğim şekilde bir sıfırla ondan sonra formata geç. Bu sistemde Windows 11 daha iyi olur.
hocam şuan windows 11 den yazıyorum temiz bir format attım daha yeni bitti updateleride yaptım ilk iş fakat update 1 tane bile driver kurmadı o yüzden donanım kimliklerinden kodları aldım not defterine yazdım el ile mi kurayım yoksa size atsam bana uygun en son sürümleri atar mısınız link olarak indirsem?Evet diğer Minidumpta yeni aldığın bellekler takılıymış. Bu dediğim şekilde gene bir BIOS'u sıfırla hocam.
Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. Çıkardıktan sonra CLR_CMOS yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri geri takıp sistemi çalıştır. Ondan sonra XMP'yi tekrardan aktif et bakalım.
Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
O attığım NVIDIA ekran kartı sürücünü indirip kurabilirsin formattan sonra. Önce BIOS'u bu dediğim şekilde bir sıfırla ondan sonra formata geç. Bu sistemde Windows 11 daha iyi olur.
Aygıt yöneticisinin ekran görüntüsünü atar mısın?hocam şuan windows 11 den yazıyorum temiz bir format attım daha yeni bitti updateleride yaptım ilk iş fakat update 1 tane bile driver kurmadı o yüzden donanım kimliklerinden kodları aldım not defterine yazdım el ile mi kurayım yoksa size atsam bana uygun en son sürümleri atar mısınız link olarak indirsem?
hocam bilgisayarı bir yeniden başlattım tekrar updateleri kontrol ettim şimdi kuruyor ama hepsini kuracağını sanmıyorum yine de bi ekran görüntüsü atıyorum. daha kurmadım ama altta gigabyte ın kendi programından da kurma yeri var sadece göstermek istedim ordan da kurmamı ister misiniz.Aygıt yöneticisinin ekran görüntüsünü atar mısın?
Gigabyte'ın APP Center'ında o sürücülerin hepsi var. Onu tam ekran yapıp bir kez daha fotoğrafını atar mısın?hocam bilgisayarı bir yeniden başlattım tekrar updateleri kontrol ettim şimdi kuruyor ama hepsini kuracağını sanmıyorum yine de bi ekran görüntüsü atıyorum. daha kurmadım ama altta gigabyte ın kendi programından da kurma yeri var sadece göstermek istedim ordan da kurmamı ister misiniz.
Alıntıyı görüntüle
Gigabyte'ın APP Center'ında o sürücülerin hepsi var. Onu tam ekran yapıp bir kez daha fotoğrafını atar mısın?
Bu 6 sürücüyü kur hocam.