Pc oyun oynarken kendi kendine kapanıyor

Rayron

80+
Reaksiyon skoru
1
Pc kardeşim oyun oynarken kendini kapatıyormuş büyük ihtimalle işlemciyle ilgili bir problemdir diye işlemciyi izlemeye aldım ayrıca hava sıcak olduğu için kapanabilir diye düşündüm sonradan uygulamayla işlemciyi kontrol ederken dosya ekindeki gibi cpu power ve sıcaklığın ani peakler yaptığını fark ettim acaba bununla mı alakalı diye düşünüyorum ayrıca kasayı temizledim tozdan dolayı sıkıntı çıkarıyordur diye ama bir değişiklik olmadı bunların sebebini bilen varsa açıklayabilirse mutlu olurum teşekkürler

Ekler

• IMG_2297.jpeg
    IMG_2297.jpeg
    142.8 KB · Hit: 46
  • IMG_2296.jpeg
    IMG_2296.jpeg
    144.8 KB · Hit: 36
Mantıken çok ısınırsa kapanır macuna kadar değiştin mi

Tam hatırlamıyorum ama komşumda olmuştu böyle bişey işlemci değiştirmişti..

2023 de değiştirdim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşlemci daha 1 senelik aslında herhangi bir sıkıntı olmaması lazım bir önceki ryzen 5 2600 3 sene kullandım
doğrudur hocam belki de sıkıntı yoktur ama bilemedim bir de elektronik alet olduğu için 5 günde de bozulabiliyor..

İşlemci sıcaklığı normal gözüküyor. Mavi ekran hatası alıyor musunuz ? Ram bozuksa da kapanır.

İşlemci sıcaklığı normal gözüküyor. Mavi ekran hatası alıyor musunuz ? Ram bozuksa da kapanır.
Mavi ekran vermiyo direkt olarak kapatıyo kendini aniden
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Normalde normal gibi ama ani artışlar oluyo normalde kontrol etmediğim için normal mi bilmiyorum

Pc kardeşim oyun oynarken kendini kapatıyormuş büyük ihtimalle işlemciyle ilgili bir problemdir diye işlemciyi izlemeye aldım ayrıca hava sıcak olduğu için kapanabilir diye düşündüm sonradan uygulamayla işlemciyi kontrol ederken dosya ekindeki gibi cpu power ve sıcaklığın ani peakler yaptığını fark ettim acaba bununla mı alakalı diye düşünüyorum ayrıca kasayı temizledim tozdan dolayı sıkıntı çıkarıyordur diye ama bir değişiklik olmadı bunların sebebini bilen varsa açıklayabilirse mutlu olurum teşekkürler
Underwolt yap bendede öyle oluyodu bi sürelik termal macun alana kadar voltajı düşür

Geri