İkinci el de işlemci sattık icralık olduk

Rally

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
156
Merhabalar Forum donanım üzerinden 5600 işlemci sattım kutuna koyarken yanlış koymuşum iki tane pin yamulmuş alıcı da bunu geri iade etmek istedi ben de ondan 3-4 gün mühlet istedim param olmadığı için param yatar yatmaz parasını göndereceğimi söyledim parasını hemen isteyip sıfır alacağını söyleyip beni icraya verdi iki gün sonra kapıma icra kağıdı geldi bugün işlemcimi bana geri göndermiş 6-7 tane yamuk pin ve bir tane de kırık pin var bu sorunu nasıl çözebilirim icraya itiraz edip bana ürünümü kırıp göndermiş icra mahkemesine mi gitmeliyim tüketici haklarına mı acaba

Tebligatta itiraz için yer ve zaman belirtilmiş mi
evet 7 gün ama yer yok sadece malatya vergi dairesinden geldigi belirtilmiş ve iban var . 2900 tl anlaştık benden 2980 tl isteniyor kargo parasınıda ekletmişi

Zaten 3-4 gün içinde ödeyeceğinizi söylemişsiniz. 7 gün dolmadan öderseniz icra takibi düşer. Geri ödeme yaptığınızda belge almayı unutmayın.
sıkıntı pimi kırık gelmiş geri ödeme yapmak istemiyoroum

sıkıntı pimi kırık gelmiş geri ödeme yapmak istemiyoroum
Siz koyarken 2 tane pimi yamulttuğunuzu söylemişsiniz. Onun dışında verilen zararın size ait olmadığını kanıtlamanız gerek. Kutuya koyarken ya da öncesinde çekilen fotoğraf/video yoksa kanıtlamanız zor olur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ya da alıcıda varsa kutuyu açarken çekilmiş videosunu isteyin pinlerin kırık çıktığını doğrulama bahanesiyle.

Siz koyarken 2 tane pimi yamulttuğunuzu söylemişsiniz. Onun dışında verilen zararın size ait olmadığını kanıtlamanız gerek. Kutuya koyarken ya da öncesinde çekilen fotoğraf/video yoksa kanıtlamanız zor olur.

Ya da alıcıda varsa kutuyu açarken çekilmiş videosunu isteyin pinlerin kırık çıktığını doğrulama bahanesiyle.
kanıt olarak kendi gönderdigi video var orda belirtmiş yamuk oldugunu oda benden kaynaklımı bilmiyorum sanki yenisini alacagım dedigi için şüpeliyim 3500 TL'ye buldum ordan sıfır alacagım diye iade emek istemiş ve bu yüzden pimleri yamultmuş olabilir diye tahmin ediyorum zaten kendi gönderdigi videoda kırık pimden bahsetmiyor sanırım icra kagıdı geldigi için içi rahat etmişki paketlemede kırmış sanırsam pimi yarım bu iş ile ugraşıcam icraya gidip ürünü göstereyim diyorum yada tüketici haklarına

numaralarımı engellemiş

sizce nereye gideyim icrayamı veya tüketici hakem heyetinemi

kanıt olarak kendi gönderdigi video var orda belirtmiş yamuk oldugunu oda benden kaynaklımı bilmiyorum sanki yenisini alacagım dedigi için şüpeliyim 3500 TL'ye buldum ordan sıfır alacagım diye iade emek istemiş ve bu yüzden pimleri yamultmuş olabilir diye tahmin ediyorum zaten kendi gönderdigi videoda kırık pimden bahsetmiyor sanırım icra kagıdı geldigi için içi rahat etmişki paketlemede kırmış sanırsam pimi yarım bu iş ile ugraşıcam icraya gidip ürünü göstereyim diyorum yada tüketici haklarına

numaralarımı engellemiş
Dediğim gibi zararın ondan kaynaklandığının kanıtlanması gerek. Adam geri gönderirken kaç tane pinin yamuk olduğunu söyledi

sizce nereye gideyim icrayamı veya tüketici hakem heyetinemi
Öncelikle 7 gün içinde icra dairesine itiraz dilekçesi vermeniz lazım

Dediğim gibi zararın ondan kaynaklandığının kanıtlanması gerek. Adam geri gönderirken kaç tane pinin yamuk olduğunu söyledi

Öncelikle 7 gün içinde icra dairesine itiraz dilekçesi vermeniz lazım
Teşekkürler değerli yorumların için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,157,106
Üyeler
183,786
Son üye
maksut