PCKOLİK 40K sistem için yorumlarınız

iBzkrt

80+
Reaksiyon skoru
16
Merhaba Dostlar 40k bütçem var bu kasayı oluşturdum sizce bu paraya bu sistem alınır mı ? çok fazla pc bilgim yok olumlu olumsuz var ise tavsiyelerinizi yazıp yardımcı olursanız sevinirim.

pc 41k.png

41k ıcın pahalı gıbı 7600x gereksız 7500f dursun anakartı yukselt en azından b650ye

Merhaba Dostlar 40k bütçem var bu kasayı oluşturdum sizce bu paraya bu sistem alınır mı ? çok fazla pc bilgim yok olumlu olumsuz var ise tavsiyelerinizi yazıp yardımcı olursanız sevinirim.

Alıntıyı görüntüle
Asla alınmaz

1718222356545-png.684105
bunun nasıl bi artısı var hocam 40k benim için tek atımlık kurşun olacak uzunca yıl gitmesi için yorumlarsan sevinirim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

40-42 k arasında bütçem var hocam bilginiz var ise sizce hangi sistem alınmalı bugünlerde artık alayım diyorum tesekkürler simdiden

bunun nasıl bi artısı var hocam 40k benim için tek atımlık kurşun olacak uzunca yıl gitmesi için yorumlarsan sevinirim

40-42 k arasında bütçem var hocam bilginiz var ise sizce hangi sistem alınmalı bugünlerde artık alayım diyorum tesekkürler simdiden
çok kötü gamegarajdakı ınno3d kart kotu fanlı kasa sıkıntılı ram en alt marka anakart

Anakartı daha iyi, vrm'leri senin sistemdeki a620'den ciddi derecede daha sağlıklı. Yani buna 9700x de takabilirsin mesela ya da 2026 yılınca çıkacak işlemcilerden X ibaresine sahip olmayanları da kaldırır gibime geliyor. Ramler cl30 yani daha düşük gecikme süresine sahip. Ventus modeli 4070 bazında rezalet bir modeldir ısınma değerlelri falan çok kötü benim attığım model 10-15 derece arası daha serin çalışır.

Eksilerine gelirsek senin sistemde 2tb ssd varmış bunda 512gb, sıvı soğutma takmışsın sisteme benimkinin fiyatında stok fan dahil sadece 1500tl'ye phantom spirit alırsın ileride.

Ciddi Pc Bilgisi olan dostlar 40-42k arasında yardımcı olursa sevinirim bu gece veya yarın bi sistem alacağım

Anakartı daha iyi, vrm'leri senin sistemdeki a620'den ciddi derecede daha sağlıklı. Yani buna 9700x de takabilirsin mesela ya da 2026 yılınca çıkacak işlemcilerden X ibaresine sahip olmayanları da kaldırır gibime geliyor. Ramler cl30 yani daha düşük gecikme süresine sahip. Ventus modeli 4070 bazında rezalet bir modeldir ısınma değerlelri falan çok kötü benim attığım model 10-15 derece arası daha serin çalışır.

Eksilerine gelirsek senin sistemde 2tb ssd varmış bunda 512gb, sıvı soğutma takmışsın sisteme benimkinin fiyatında stok fan dahil sadece 1500tl'ye phantom spirit alırsın ileride.
1500tl ye degıl tr satısı phantom spirit yok a620 zaten gırıs sevıye

Bu dediklerini kanıtlar mısın peki? Neye göre kötü kime göre kötü?
ınno3d 3 fan olmadıgında ısınma sorunlu kasaya sahıbım pısmanım lexar markası sıkıntı çıkarabılıyor garantıde ve kanıta gerek yok trdekı en alt marka bıostar

Senin seç dediğin b650 modeli bu.
1718227556568.png

1718227608556.png

Bak benim önerdiğimin hem VRM'leri senin al dediğin b650'ye göre daha iyi hem de işlemciye paylaşımlı dehil direkt harici VRM desteği sağlıyor.

Kaynak Video Buradan da 4070 ve 4070 superlerin soğutma performansına bakabilirsin. Innonun 3d twin x2 modeli B tier bir soğutma sağlarken MSI ventus modelinin 3 fanlı modeli bile 2 kademe aşağıda F tier bir soğutma performansı sunmakta. Ventus modeline vereceğim parayı çöpe fırlatsam daha fazla faydasını görürüm. Sırf markası MSI diye iyi bir şey sanmayın.
1718227670954.png

Geri