Ram upgrade sorusu

fatyH

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
269
arkadaşlar 8gb ram almayı düşünüyorum. Şuan bilgisayarımda 2x2 toplam 4 gb ram var.
kafama bir şey takıldı arkadaşlar ram illa 2x2 2x4 gibi mi olmalı yoksa 6gb+2gb toplam 8 gb gibi oluyor mu ?

Tek slot 8 alabilirsiniz. Yanına da bir tane 2 GB RAM'i takarsınız. Çift kanal kullanamayacaksınız ama 2+2'deki gibi.

İstediğiniz şekilde takabilirsiniz. Ama aynı ramden 2 tane alırsanız çift kanal olacağı için daha performanslı olur.

Çift kanal her zaman daha performanslı oluyor dediğiniz gibi yaparsınız değerler aynı olursa

6+2 de olabilir. Sadece çift kanal kullanamazsınız.
çift kanal derken tam bilmiyorum ben 2 giriş var suan 2x2 ram
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tek slot 8 alabilirsiniz. Yanına da bir tane 2 GB RAM'i takarsınız. Çift kanal kullanamayacaksınız ama 2+2'deki gibi.
o nasıl oluyo iyi mi? kötümü ben tam anlamıyorum o şeyleri.

Çift kanal demek iki tane aynı RAM modülünün beraber çalışması demek. Dolayısıyla daha çok performans veriyor. Bu yüzden genelde 2+6 değil de 2x4 şeklinde RAM kullanılıyor.

Çift şeritli yolda gitmek, tek şeritli yolda gitmekten daha kolaydır, böyle de düşünülebilir.

Çift kanal yap daha performanslı olur

Çift kanal demek iki tane aynı RAM modülünün beraber çalışması demek. Dolayısıyla daha çok performans veriyor. Bu yüzden genelde 2+6 değil de 2x4 şeklinde RAM kullanılıyor.

Çift şeritli yolda gitmek, tek şeritli yolda gitmekten daha kolaydır, böyle de düşünülebilir.
internette baktım 6 gb ram yokmus galiba zaten.

6+2 çift kanal olmaz olayı nereden çıktı?

Çift kanal olması için aynı RAM'lerin aynı olması gerekmiyor mu?

Geri