Neler Yeni

Kedi tırmaladıktan sonra tetanus ihtimali

Prime777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Prime
Arkadaşlar selam aşağıdaki konuda da olduğu gibi dün kedi tırmaladı, kedinin kuduz olmadığını biliyorum ve benim kedim olduğundan, aşısı olduğundan kuduz ihtimalini çok düşürdüm ama ben sadece ortaokul 8'de sağlık ocağından aradıkları zaman tetanus aşısı olmuştum, o da 1 doz sanırım çünkü 1 kere aradılar, başka aramadılar. yani 1 kere vuruldu. ama 1 doz da yeterli değilmiş. annem en geç Anadolu AÖF'den eve perşembe gelir ve perşembe günü acile gidip bir tetanus aşısı vurdurtmayı düşünüyorum ben ama sizce bu küçük kedi tırmığından tetanus olur mu? Kanadı, ama az kanadı, 1 kere peçeteyle sildim, kan geri geldi. Sonra bir kere daha sildim ve daha gelmedi. 30 dakikadan fazla sabunlu su ile yıkadım, kolonya döktüm, krem sürdüm. Burada konu açmamın nedeni ne yapılacaktan ziyade ve kuduz ihtimalinden ziyade tetanus ihtimali ve kedi tırmığı tecrübesi olanlar. Tabii ki bu ilk tecrübe değil, bundan 1-2 yıl önce yine tırmaladı bir şey olmadı ama o zaman işte üzerinden birkaç süre geçse de belki 1. doz tetanus etki etmiştir.

İncelemek için;

1721129290593.png

Hanaz

80+ Gold
Yok hocam risk var. Ama Tetanus ve kuduz aşınız varsa ve kedinin de kuduz aşısı varsa tabii bir şey olmaz. Ama benim tetanus aşım sadece 1 kere yapıldı, ama 3 doz olması lazımmış ilkte.
Ben kediye 1.5 yıldır ası yaptırmıyorum finansal kölelik gibi birşeymiş dış parazit alıyorum onu damlatıyoeum

yerçileği

80+ Bronze
Ben kediye 1.5 yıldır ası yaptırmıyorum finansal kölelik gibi birşeymiş dış parazit alıyorum onu damlatıyoeum
bazı belediyeler ücretsiz yapıyor ben hep belediyeye yaptırıyorum iç parazit için hap alıyorum dış parazit içinde damla var onu alıyorum boşa veterinere para vermeye gerek yok

Hanaz

80+ Gold
bazı belediyeler ücretsiz yapıyor ben hep belediyeye yaptırıyorum iç parazit için hap alıyorum dış parazit içinde damla var onu alıyorum boşa veterinere para vermeye gerek yok
En son gittiğimde iç p aşısı 400 dü ben kediyi aldığım gün 40 tlydi 150 den sonra can cakmaya başladı 400 de kestim en son 1200 falan diye duydum

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,103
İsim
Zeki Müren
Arkadaşlar selam aşağıdaki konuda da olduğu gibi dün kedi tırmaladı, kedinin kuduz olmadığını biliyorum ve benim kedim olduğundan, aşısı olduğundan kuduz ihtimalini çok düşürdüm ama ben sadece ortaokul 8'de sağlık ocağından aradıkları zaman tetanus aşısı olmuştum, o da 1 doz sanırım çünkü 1 kere aradılar, başka aramadılar. yani 1 kere vuruldu. ama 1 doz da yeterli değilmiş. annem en geç Anadolu AÖF'den eve perşembe gelir ve perşembe günü acile gidip bir tetanus aşısı vurdurtmayı düşünüyorum ben ama sizce bu küçük kedi tırmığından tetanus olur mu? Kanadı, ama az kanadı, 1 kere peçeteyle sildim, kan geri geldi. Sonra bir kere daha sildim ve daha gelmedi. 30 dakikadan fazla sabunlu su ile yıkadım, kolonya döktüm, krem sürdüm. Burada konu açmamın nedeni ne yapılacaktan ziyade ve kuduz ihtimalinden ziyade tetanus ihtimali ve kedi tırmığı tecrübesi olanlar. Tabii ki bu ilk tecrübe değil, bundan 1-2 yıl önce yine tırmaladı bir şey olmadı ama o zaman işte üzerinden birkaç süre geçse de belki 1. doz tetanus etki etmiştir.

İncelemek için;

Alıntıyı görüntüle
Tetanoz cok surn yaratmaz da kuduz olman lazim kan aktiysa kan akmadiysa da olman lazim ama o kadar riskli degil. Bence yine de ol ilerde sıkıntı yasamazsin

Prime777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Prime
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Guncelleme; kuduz ve tetanus asisi vuruldu. Tetanus asisi vururken acitti, hatta kesinlikle kan vermekten daha fazla acitti. Kuduz asisi ise cok az acitti. Diger doz icin gun verdi.

Tetanus sol koldan, kuduz sag koldan vuruldu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Arif Işık
İlgilendiği Kategoriler
Pc sorunları

İncelemek için;

Alıntıyı görüntüle
sokak kedisi değilse niye sıkıntı olsun ev ortamında sağlıklı hayvan

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,078,134
Üyeler
171,305
Son üye
xrom3x