Beyler napayım (konu sığmad)

Masyta

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
612
Şimdi ben pc toplamak istiyorum ve para var hazır kendi param ve döviz
Ailem sadece monitör parası vericek
Diyolar ki birkaç ay sonra ekonomi kötüye gidiyor dövüz artınca daha iyisini alırsın ve insanlar pc almaz sa yani gıdaya yönelinirse ekonomiden dolayı pc fiyatları düşer o zaman daha iyisini alırsım felan dediler
Ve şuanda valo vs cs oynayabildiğim laptop var ablamın
Ablan okula başlayınnca(üni) eve pc lazım olucak o zman sana alırız dediler acaba beklemlimiyim daha iyisini almak için paramın değerlenmesinş mi beklemeliyim yoksa ısrar edip gözyaşı döküp aldırıyımmı bayramdan sonra

dövizin artması demek parça fiyatlarının artması demek ekonominin kötü gitmesi demek ise insanların bunların fiyatlarının üstüne kar marjını daha çok eklemesi demek eğerki bekliyeceğim diyorsan çıkmaza sokarsın ona bakarsan 1 yıl önce 5.000tl bandında topladığın pc bugün 10.000 bandına ulaştı bu mantıklada yaklaşabilirsin bizim ülkede arz talep tersten etkiliyor ne yazık ki

Şimdi ben PC toplamak istiyorum ve para var hazır kendi param ve döviz
Diyolar ki birkaç ay sonra ekonomi kötüye gidiyor dövüz artınca daha iyisini alırsın ve insanlar PC almaz sa yani gıdaya yönelinirse ekonomiden dolayı PC fiyatları düşer o zaman daha iyisini alırsım felan dediler
Ablan okula başlayınnca(üni) eve PC lazım olucak o zman sana alırız dediler acaba beklemlimiyim daha iyisini almak için paramın değerlenmesinş mi beklemeliyim yoksa ısrar edip gözyaşı döküp aldırıyımmı bayramdan sonra
Döviz artacak gibi dostum ne kadar paran varsa yatır dövize ve ablanın üniye gitmesini bekle. Bu şans işidir %50 %50 şansın var dostum. Risk alabilirsin.

Diyolar ki birkaç ay sonra ekonomi kötüye gidiyor dövüz artınca daha iyisini alırsın ve insanlar PC almaz sa yani gıdaya yönelinirse ekonomiden dolayı PC fiyatları düşer o zaman daha iyisini alırsım felan dediler
Ablan okula başlayınnca(üni) eve PC lazım olucak o zman sana alırız dediler acaba beklemlimiyim daha iyisini almak için paramın değerlenmesinş mi beklemeliyim yoksa ısrar edip gözyaşı döküp aldırıyımmı bayramdan sonra
bence kendi isteğine bağlı yani istediğin bir pc ise aldırabilirsin ama ekonomi iyileşirde dövizler azalırsa ki buda bir ihtimal yani artadabilir azlada bilir bir tık dha beklesen aslında iyi olur bende nasipse inşallaah seneye yaz aylarında alacağım

Not: üniversite bu 1.dönem uzaktan eğitim olucak yani max 4 ay beklerim

Valla pc fiyatlarına bağlı, fiyatlar uçabilir bence şimdi topla

hocam döviz yükselcek de ürünlerin fiyat da doğru orantıda artacak benim fikrim bayram indirimleri olursa bütçene göre bileşenleri güzel indirim olan yerlerden toplaman

O nasıl bir düşünce. Döviz artarsa parçaların fiyatı da artar. Doların yükseleceğini düşünmüyorum. Korona etkisi bitince parçaların fiyatları da düşer.

Dediğim gibi bu yıl da büyük ihtimal yaza kadar uzaktan eğitim olucak
O kadar da beklemek istemiyorum
Şimdi birde hemen para bozdurrursam zarar edicem 6 aydan daha az bozdurursan zarar edersin ekonomiden anlıyorum birazda
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O nasıl bir düşünce. Döviz artarsa parçaların fiyatı da artar. Doların yükseleceğini düşünmüyorum. Korona etkisi bitince parçaların fiyatları da düşer.
O zamanı bekle diyorlar işte bekleyim yoksa direk şakk diye alıyım mı

Geri