Beyler napayım (konu sığmad)

O zamanı bekle diyorlar işte bekleyim yoksa direk şakk diye alıyım mı
Korona yüzünden üretim yok bu yüzden de fiyat artıyor. Korona bittikten sonra stoklar yenilendiğinde fiyatlar düşecek. Bayram indirimi falan olursa o zaman alabilirsin bunun dışında bekleme taraftarıyım.
Aynen üni kendi belirliyor ilk dönem uzaktan
Daha benimki açıklama yapmadı. :(

İnsanların gıdaya yönelmesi vb. demek virüsün çok büyük bir şekilde artması demek. Dünyada bile daha virüs sayıları az az artarken eğer ailenin dediği duruma gelirsek hayal ettiğin bilgisayarın %1'ni zor alırsın. Bu ürünlerin hepsi yurt dışından geliyor taşıma maliyetleri, taşıma zorluğu, stok sıkıntıları derken paran değerlense bile bu seferde ürünlerin fiyatı artar birde bunun üzerine vergi eklersen paranın değerlenmesinin bir anlamı kalmaz. Fırsat maliyetini düşün.

1 Ay beklersen bekle yavaş yavaş stoklar yerine geliyor fiyatlarda hafif oynamalar olacaktır ancak dediğim gibi ''vergi'' gibi bir gerçek var. Ha bütün ürünlerin stokları 1 ayda artar fiyatlar oynar gibi bir şeyde yok virüsten sadece biz etkilenmedik.

İnsanların gıdaya yönelmesi vb. demek virüsün çok büyük bir şekilde artması demek. Dünyada bile daha virüs sayıları az az artarken eğer ailenin dediği duruma gelirsek hayal ettiğin bilgisayarın %1'ni zor alırsın. Bu ürünlerin hepsi yurt dışından geliyor taşıma maliyetleri, taşıma zorluğu, stok sıkıntıları derken paran değerlense bile bu seferde ürünlerin fiyatı artar birde bunun üzerine vergi eklersen paranın değerlenmesinin bir anlamı kalmaz. Fırsat maliyetini düşün.

1 Ay beklersen bekle yavaş yavaş stoklar yerine geliyor fiyatlarda hafif oynamalar olacaktır ancak dediğim gibi ''vergi'' gibi bir gerçek var. Ha bütün ürünlerin stokları 1 ayda artar fiyatlar oynar gibi bir şeyde yok virüsten sadece biz etkilenmedik.
Dünya genelinde bitmeye yakın olunca eski fiyatlarına düşer. PC parçalarına ek vergi gelmedi diye biliyorum.

Dünya genelinde bitmeye yakın olunca eski fiyatlarına düşer. PC parçalarına ek vergi gelmedi diye biliyorum.
Türkiye de yarın ne olacağı belli mi efendim ? Bu akşam bir bakarsınız ''XXX ürüne ek vergi'' diye haber çıkar. Ekonomi kötüye giderse enflasyon artar enflasyonu önlemenin yolu vergi mecburen çoğu ürüne vergi getirirler durum kötüye giderse. Üretim bandı ülkelerde vakâlar azalır üretim artarsa bir nebze ama o zaman da dediğim gibi bunun üretimi bu ürünlerin farklı pazarlara ulaştırılması var.
-

1923.jpg

(1923 Almanya Hiperenflasyon,para ile kule yapan çocuklar...)

Dövizde aşırı bir düşüş olmadığı sürece ne kadar yükselirse yükselsin bu durum faydanıza olmaz ya zararınıza olur ya da şu an ne alabiliyorsanız yükseldiğinde de muadili bir şey alabilirsiniz.Döviz artıyor evet ama alım gücümüz gün geçtikçe düşüyor.

Geri