DDR5 SİSTEMİM AÇILMIYOR

sadık123

80+
Reaksiyon skoru
36
Geçen hafta ddr5 sistemimin montajını yapmıştım 1-2 dakika içinde biosa girebilmistim daha sonra Windows kurdum. Geçen haftadan bu haftaya PC 1 kere açıldı onda da kulaklıktan bip bip diye bir ses geldiği için kapatmışlar.32 GB ram 16 gözüküyor diye rami söküp geri taktım ama 15 dakikadır ekrana görüntü gelmiyor ne yapmam lazım ?

Geçen hafta ddr5 sistemimin montajını yapmıştım 1-2 dakika içinde biosa girebilmistim daha sonra Windows kurdum. Geçen haftadan bu haftaya PC 1 kere açıldı onda da kulaklıktan bip bip diye bir ses geldiği için kapatmışlar.32 GB ram 16 gözüküyor diye rami söküp geri taktım ama 15 dakikadır ekrana görüntü gelmiyor ne yapmam lazım ?
ram yanmış olabilir

RAM'leri düzgün taktığına emin misin? Tekrardan kontrol et. Ayrıca anakartta 4 slot varsa iki RAM'i aralarında bir slot boşluk olacak şekilde takman gerekiyor uyumlu çalışabilmesi için.

Statik elektriği almayı dene sistem kapatı güç tuşuna basıp çek 5-10 saniye sonra pc'yi aç. Bıos güncel değilse ilk iş bıos'u son sürüme güncelle.

Ramlerden bir tanesi çıkardım dram ve CPU arıza ışıkları yanmaya başladı geçen hafta bir sıkıntı yoktu

Anakart modeli donanım nedir?
MSI mı yoksa ?

dediğini dener misin?
Çıkarttım bekliyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kral kasa tam açılmadan geri mi kapatmışlar yoksa fişi mi çekmişler
Sistem ses çıkarmasına rağmen açılmış Windows ekranında kapatmışlar daha sonra güç kaynağından kapatıp fişi çekmişler 1 haftadır bekliyordu bugün vaktim oldu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

RAM'leri düzgün taktığına emin misin? Tekrardan kontrol et. Ayrıca anakartta 4 slot varsa iki RAM'i aralarında bir slot boşluk olacak şekilde takman gerekiyor uyumlu çalışabilmesi için.
Ramleri düzgün baktığıma eminim sistemi çalışıtırmıştım geçen hafta zaten sıkıntı yoktu sadece 32 ram 16 gözüküyordu onu da söküp geri takacaktım bugüne kalmıştı.Ramleri 2. ve 4. slotlara taktım

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,002
Üyeler
185,013
Son üye
shooterqw
Geri