ekran kartım ve işlemcim çok ısınıyor

Oğuz!

80+
Reaksiyon skoru
2
ekran kartım ve işlemcim çok ısınıyor bende bu yüzden işlemcim ryzen 5 5500 ve ekran kartım 3060 12 gb için fan hızı ayarları bakmaya başladım ama bir türlü emin olamadım yardımcı olabilicek varmı?

işlemcim stok fanlı
ekran kartım palit dual

ekran kartım ve işlemcim çok ısınıyor bende bu yüzden işlemcim ryzen 5 5500 ve ekran kartım 3060 12 gb için fan hızı ayarları bakmaya başladım ama bir türlü emin olamadım yardımcı olabilicek varmı?

işlemcim stok fanlı
ekran kartım palit dual
Macun değişimi ne zaman yapıldı?

işlemcim stok fanlı
ekran kartım palit dual
Sıcaklik değerleri nasil?

Macununuza bakın kurumuş mu. yaşadığınız yer çok sıcaksa kule tipi soğutucu alabilrsiniz

Sıcaklik değerleri nasil?
ekran kartım şu anda boşta arkada wallpaper engine var ve bir oyun yüklüyorum steamden 56 derece
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Macununuza bakın kurumuş mu. yaşadığınız yer çok sıcaksa kule tipi soğutucu alabilrsiniz
istanbulda yaşıyorum öyle anormal bir sıcak yok 32 derece filan herhalde hava

ekran kartım şu anda boşta arkada wallpaper engine var ve bir oyun yüklüyorum steamden 56 derece

istanbulda yaşıyorum öyle anormal bir sıcak yok 32 derece filan herhalde hava
macuna bakın bi kurumuş mu diye

hiç yapmadım

ekran kartım yük altında 86 dereceyi görebiliyor işlemcimde 90 ları görüyor
1-Sistemi ne zaman aldınız?
2-Kule tipi soğutucu lazım bütçeniz kaç
3-Nerde yaşıyorsunuz?
4-Nvidia niye o kadar ısınıyor? + Modelde etki ediyor.
5-Ne kadar süre kullanımda bu değerleri alıyorsunuz?

1-Sistemi ne zaman aldınız?
2-Kule tipi soğutucu lazım bütçeniz kaç
3-Nerde yaşıyorsunuz?
4-Nvidia niye o kadar ısınıyor? + Modelde etki ediyor.
5-Ne kadar süre kullanımda bu değerleri alıyorsunuz?
sistemi 2022 ekimde hazır sistem olarak almıştım yanlış hatırlamıyorsam
bütçem tam olarak yok ama maks bin tl
istanbul
sebebini bilmiyorum palit dual 12 gb
2-3 yıl kullanım diyelim garantisi bitti parçaların

sıcaklığın en büyük etkeni macun ve soğutucudur. macunun uzun süredir değişmediyse yenile, ayrıca daha iyi bir soğutma alabilirsin.

macuna bakın bi kurumuş mu diye
kasanın içini açmaya birazcık korkuyorum niyeyse kasanın power kablosunu birazcık oynattığımda cızırtı sesi geliyor ondan hiç ellemiyorum o zaman sorun olmuyor

sıcaklığın en büyük etkeni macun ve soğutucudur. macunun uzun süredir değişmediyse yenile, ayrıca daha iyi bir soğutma alabilirsin.
öneri varmıdır ?

kasanın içini açmaya birazcık korkuyorum niyeyse kasanın power kablosunu birazcık oynattığımda cızırtı sesi geliyor ondan hiç ellemiyorum o zaman sorun olmuyor

öneri varmıdır ?
Profesyönel birinden yardım alın yada gücü keserek deneyin power kablosunu çıkarmayı

1725632290082.png

değerlerim bu şekilde gözüküyor hwmonitör e göre

Profesyönel birinden yardım alın yada gücü keserek deneyin power kablosunu çıkarmayı
gücü kesince hiç ses gelmiyor galiba benim psu da değmemezlik oluyor milim oynatınca ondan kaynaklı

1725632381228.png

işlemcimde bu şekilde gözüküyor yine işte oyunlar kapalı sadece masaüstü wallpaper engine ve steam

format atsam bir değişiklik olurmu acaba ?

Geri