Diş teli tedavisi için diş çekme

Ozgur28

80+
Reaksiyon skoru
29
Bugün diş teli takmak için doktora gittiğimde orta ön dişlerimin büyük olduğundan dolayı 4 tane sağlam dişimin çekilmesi gerektiğini yoksa diş teli taksa bile düzgün bir görüntü olmayacağını söyledi açıkcası aklım karıştı 4 tane sağlam dişin çekilmesi fazla değil mi böyle olan var mı bilgilendirirseniz sevinirim

yok hocam başka doktora gidin öyle iş mi olur

Sağlam diş çekilmez ki aga bi gariplik var hemde 4 tane.
Ön dişlerim biraz büyük sığmayacağı için yan taraftan dişlerin çekilmesi lazım dedi ama sadece üst dişlerim büyük alttakiler normal üstten değil alt taraftan da 2 tane diş çekilmesi gerek dedi benim de kafam bayağı karıştı ve dediğin gibi hepsi sağlam sıkıntılı dişler değil
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yok hocam başka doktora gidin öyle iş mi olur
bende anlamadım hocam özele gitmeyi düşünüyorum

Bugün diş teli takmak için doktora gittiğimde orta ön dişlerimin büyük olduğundan dolayı 4 tane sağlam dişimin çekilmesi gerektiğini yoksa diş teli taksa bile düzgün bir görüntü olmayacağını söyledi açıkcası aklım karıştı 4 tane sağlam dişin çekilmesi fazla değil mi böyle olan var mı bilgilendirirseniz sevinirim
Şuan tel takıyorum. Özelde taktirdim. Üst arkadan toplamda 2 adet çektirdim.

diş teli tedavisinin uygulanması ağızdan ağıza farklılık gösteriyor. çene üzerinde çarpışık, biçimsiz duran dişleri sıraya dizmek için yeterli alan çenede yoksa veya dişler çeneye oranla çok büyükse çekimli diş tedavisi uygulanıyor. farklı görüşler alman daha sağlıklı olur tabii.

Adlarını hatırlamıyorum altta en önde 4 tane olması gereken dişten bende 5 tane varmış (mutantım galiba) şefaf plak tedavisine başlamadan önce o dişim çekildi. Ama sağlam 4 tane diş çekildikten sonra düzdlene kadar sıkıntı çıkarır. 18 yaşının altındaysanız üniversite hastanesinde sadece malzeme parası ödüyorsunuz (devlette de aynı olabilir bilmiyorum) o yüzden bi düşünmek lazım. En sonunda düzeleceği için 2 3 yıla odaklanıp tedaviye başlamamak daha kötü olabilir.

hocam konuşmada pelteklik ve zorluk yapıyor mu benimde taktırmam gerekiyor fakat korkuyorum
Pelteklik yapmadı. Konuşmada biraz hızlı ve sesli söylersen fazla tükürük çıkıyor. O yüzden sesli ve hızlı konuşmuyorum. Yemek yemek zorluyor ayrıca benden mi kaynaklı bilmiyorum her ay bir yer illaki çıkıyor. Şuan memnunmusun dersen evet iyiki taktirmisim baya düzeldi. Geçen sene şubat ayında taktirdim 3-4 ay sonra çıkacak.

bana da böyle demişlerdi farklı yere gittim onlar hiç çekmeden tedaviye başladılar şuan 7. aydayım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bana da böyle demişlerdi farklı yere gittim onlar hiç çekmeden tedaviye başladılar şuan 7. aydayım
ön dişlerden hiç çekmediler 3 tane yirmilik çekildi sadece

Pelteklik yapmadı. Konuşmada biraz hızlı ve sesli söylersen fazla tükürük çıkıyor. O yüzden sesli ve hızlı konuşmuyorum. Yemek yemek zorluyor ayrıca benden mi kaynaklı bilmiyorum her ay bir yer illaki çıkıyor. Şuan memnunmusun dersen evet iyiki taktirmisim baya düzeldi. Geçen sene şubat ayında taktirdim 3-4 ay sonra çıkacak.
3 yıl falan sürüyor diyorlar sizinki erken bitmiş sanırım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,618
Üyeler
184,190
Son üye
JetstreamSam61
Geri