- Reaksiyon skoru
- 12
Ram,da cl değerimi önemli yoksa mhz mi
neye göreRam,da cl değerimi önemli yoksa mhz mi
Güncel platformlar için soruyorsan Intel'de Mhz, AMD'de CL değeri önemli.Ram,da cl değerimi önemli yoksa mhz mi
yani 2 ram arasında kaldım biri 6000mhzneye göre
2 sinin gecikme değeri aynıdır. 6000 olan daha iyi.y
yani 2 ram arasında kaldım biri 6000mhz
Cl30
Diğeri 5600mhz cl28 ikiside g.skill
bende dediğiniz gibi yaptım 6000 olanı aldım2 sinin gecikme değeri aynıdır. 6000 olan daha iyb
almışsın ama linklesene bir merak ettim tam modelleriy
yani 2 ram arasında kaldım biri 6000mhz
Cl30
Diğeri 5600mhz cl28 ikiside g.skill
almışsın ama linklesene bir merak ettim tam modelleri
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Çünkü arkadaş ikisinin de gecikme değeri aynı demiş de ikincil zamanlar aynı değilse farklar var performans olarak.
Diğeri hangisiydi karşılaştırdığın?GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z5 NEO RGB DDR5 6000MHz CL30 1.35V PC RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z5 NEO RGB DDR5 6000MHz CL30 1.35V PC RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
Kabaca gecikme değerleri 10 ns dir. Ki bu da 0.0001 veya 0.00001 ms değerine denk geliyor. Günlük hayatta terebaytlarca ram ile uğraşmıyorsan anlaması çok zor. Hesapladığım değer cl * 2000 / mhz değeri ile bulundu. Çoğu zaman tutarlı bir hesaptır.almışsın ama linklesene bir merak ettim tam modelleri
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Çünkü arkadaş ikisinin de gecikme değeri aynı demiş de ikincil zamanlar aynı değilse farklar var performans olarak.
Diğeri hangisiydi karşılaştırdığın?
Öyle zaten. Farketmesi aşırı minimal ama bütçeye göre performans min/max lamak için merak etmiştim.Kabaca gecikme değerleri 10 ns dir. Ki bu da 0.0001 veya 0.00001 ms değerine denk geliyor. Günlük hayatta terebaytlarca ram ile uğraşmıyorsan anlaması çok zor. Hesapladığım değer cl * 2000 / mhz değeri ile bulundu. Çoğu zaman tutarlı bir hesaptır.